Сливка

Автор Misьko, 28-08-2016, 19:59:28

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

MisьkoTopic starter

Купив 200 кілограм
Сорт Анашпет.
Сливка трохи перестигла.
Вибрав кістки - 13.300 кг.
Реально одна людина в робочий день може руками вибрати кістки з 70-80 кілограмів сливки.
Змолов в бочці дрелькою з будівельним міксером, перемололося погано. Просто не було інших варіантів. Придумав насадку на дрель, яка допоможе робити кашу з сливки максимально ефективно.
Додав 9 кілограм цукру, разово, більше не буду.
Загрузив в бочку 250 літрів з гідрозатвором. Не булькає, але є надія.

andy

Цитата: Misьko від 28-08-2016, 19:59:28Сорт Анашпет.
Хороший сорт.
Цитата: Misьko від 28-08-2016, 19:59:28Загрузив в бочку 250 літрів з гідрозатвором
А смысл?, тебе нужно будет отделить мезгу, и по идее тогда добавить сахар и гидрозатвор, с сливой поступают так же как и с виноградом, должно выйти сливовое вино.
Деньги под ногами, сумей поднять.

MisьkoTopic starter

А так воно не збродить? Я думав парою перегнати.

makrak80

Цитата: Misьko від 28-08-2016, 19:59:28Вибрав кістки - 13.300 кг.
Я  на такое не способен,сбраживаю с костями на ЧКД , на 3-4 день откидываю мезгу,кости выгребаю рукой ,ещё через 3-4 дня гоню.Хотя если на вино,то может так и нужно делать как ты,ну всё равно я бы так не смог наверное.Респект и уважуха!
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

MisьkoTopic starter

Я не сам вибирав кістки, нас було четверо. Спробую зробити сливовицю на диких, як за три дні не стартане, додам ЧКД. Я завжди стараюсь піти якнайкращим шляхом, як небуть воно само вийде.
Слідуючий раз може я краще підготуюсь і найму людей, тому сьогодні сам приймав участь.
Хронометрія процесу. Треба знати скільки часу на це йде, і скільки людей потрібно.

andy

Цитата: makrak80 від 28-08-2016, 21:06:05сбраживаю с костями н
Насколько помню в косточках сливы само больше синильной кислоты, их нужно отделять.
Я делал вино, сейчас стоит розового обалденного цвета, на вкус херня терпкая, перегон покажет.
Да и и исходник фиговый, слива никакая .
Деньги под ногами, сумей поднять.

hachok

ну поза минулого року я сам вибрав кісточки з венгерки 60кг, 2 дні просидів)) зрозумів ціність ракії)))

цього року маючи 50кг сливки, міксером (спец мені зварили)) але потребує доробки) розибив додав води в ту кашу і дріждів і нехай бродить, до 2 тижнів нам ніякої синільної кислоти небуде тим більше все піде на перегонку))

makrak80

Цитата: andy від 28-08-2016, 21:14:06Насколько помню в косточках сливы само больше синильной кислоты, их нужно отделять.
Да какая кислота?Я ж кажу , на 3-4 день кости выбираю руками, шо там за это время набродит?ИМХО ничего синильного.
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

MisьkoTopic starter

Цитата: hachok від 28-08-2016, 21:38:24
міксером (спец мені зварили)) але потребує доробки

Я сьогодні теж думав над міксером для перемелювання сливки, ніби щось придумав, спробую викласти креслення. Ідея проста два паралельних  кільця коаксіально  до осі держака, на відстані 12- 15 см, між цими кільцями три ножі, приварені до внутрішньої поверхні колець, паралельні з держаком, або з невеликим ухилом, і на осі ще три ножі в формі пропеллера, щоб штовхали кашу вниз при русі за годинниковою стрілкою, або шість таких же  ножів. 

hachok

в мене такий варіант розбиває на ура ,треба доробити затягування-перемішування

самвидат

Цитата: andy від 28-08-2016, 20:15:04А смысл?, тебе нужно будет отделить мезгу, и по идее тогда добавить сахар и гидрозатвор, с сливой поступают так же как и с виноградом, должно выйти сливовое вино.
Якщо робити по технології  сербської ракії то мезгу не відділяють!, переганяють разом з мезгою, але в кубах зазвичай бувають мішалки, щоб не пригорало!Але пектини сливи набродять усякого не потребу :D Якщо відділяти від мезги і доброджувати вже вино, смак буде набагато гірший, але продукт буде чистішим.Тут вже кожен для себе вибирає що йому подобається більше!

добавлено: 29-08-2016, 14:19:59

Цитата: Misьko від 28-08-2016, 19:59:28
Купив 200 кілограм
Сорт Анашпет.
Сливка трохи перестигла.
Вибрав кістки - 13.300 кг.
Реально одна людина в робочий день може руками вибрати кістки з 70-80 кілограмів сливки.
Змолов в бочці дрелькою з будівельним міксером, перемололося погано. Просто не було інших варіантів. Придумав насадку на дрель, яка допоможе робити кашу з сливки максимально ефективно.
Додав 9 кілограм цукру, разово, більше не буду.
Загрузив в бочку 250 літрів з гідрозатвором. Не булькає, але є надія.
Я не думаю що ти це все робив у неділю, у свято :D Мабуть таки у суботу, чи ще раніше? І що вчора у неділю не було ніяких признаків бродіння?
А взагалі чи не багато-200кг у 250л бочку? Може кришку з гідрозатвором зірвати :D

MisьkoTopic starter

Таки в неділю. В суботу я привіз сливку додому майже в першій ночі. Тобто вже в неділю.
Вже бродить.
Вся надія на дробну дистиляцію.
Сербів ракію вчили робити турки, але вони так і не зрозуміли як воно і що.

самвидат

Цитата: Misьko від 29-08-2016, 15:41:05Таки в неділю
Ну нагрішив!!! Дай Бог щоб усе получилось!

добавлено: 29-08-2016, 16:28:46

Цитата: Misьko від 29-08-2016, 15:41:05Сербів ракію вчили робити турки, але вони так і не зрозуміли як воно і що.
Може воно й так, але шлівовіца-назва напою із слив, офіційно запатентована за Сербією :D

MisьkoTopic starter

Ремонт котлів в зимові святкові дні дає мені право працювати літом в неділі і свята, крім тих, в назві яких згадується ім'я Боже.
Патент це просто справка. Сливовиці, які мені привозили з Європи, були або фуфлом для туристів, або мали 50/50 спирту і ацетону. Поки сам не зробиш, нічого не буде.

MisьkoTopic starter

Отак сьогодні виглядає моя сливка. Я вимішую кожен день дрелькою, шкірки і кусочки вспливають, і їх стає менше, але думаю що все одно гнати прийдеться парою. Поки бродить, стоїть на вулиці, до закінчення бродіння напевно ще не менше тижня, а може й більше.

SMF spam blocked by CleanTalk