Стейк

Автор Олежище, 15-12-2016, 12:16:00

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Бандерівець

Цитата: ГОГа від 04-01-2023, 20:40:53
Володя, не все так просто. І не треба все зводити до абсурду.
- наші діди-прадіди були обмежені в технічних можливостях і намагались попри все очистити спірт (самогон) якнайкраще. Так це? Так! І ми продовжили цю традицію: створили колони і отримуємо вельми якісний продукт.
- не гони попроти прадідів: вони так, пили брагу, але при детальному розгляді це була не просто бражка типа цукрової, це був МЕД, МЕДОВУХА, АНАЛОГИ ПИВА.
- наш ланцюг з пращурами в тому, що ми маємо вдосконалити, покращити і ми це робимо.

Аналогічно зі стейками, ми маємо покращувати.

Щоб мясо було рівномірного приготування при певній температурі по всьому обємі, щоб ми могли підсилити смак мяса за допомогою глутамату натрію, щоб ми могли зберегти вологу в мясі не використовуючи старіння....

ГОГа

Володя, я ж не проти, мало того, із задоволенням би поласував твоїм стейком)))
Просто не називав би його стейком в тому сенсі, в якому це слово з'явилося.
Единственный "грех" на земле - это глупость

ДимаС

Ідеальна технологія - це одне, глутамат натрія - зовсім інший шлях, який мені особисто звучить як рідкий дим замість природнього процесу копчення...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Vlader

Цитата: ГОГа від 04-01-2023, 20:06:33И второе: когда появились стейки и когда усилитель вкуса?

Можу помилятися, але скоріш за все натуральни підсилувачи смаку зʼявились набагато раніше, ніж стейки.

Цитата: ДимаС від 04-01-2023, 21:00:54глутамат натрія - зовсім інший шлях

Дима, при усій повазі, Вова не писав про синтетичні додатки:

Цитата: Бандерівець від 03-01-2023, 19:56:543. Чому до стейка не можна добавляти підсилювач смаку, які є на це заборони?

В моєму розумінні є синтетичний ванільний порошок, но і є натуральна ваніль.

Так само і є глутамат натрію (MSG англійською) але є й натуральні підсилювачі смаку, в англомовному інтернеті UMAMI.

І їх порівняння є як синтетичній, наприклад вітамін Ц, та фрукт з натуральним вітаміном Ц.

Но вже є достатнє прикладів, коли порівнювали глутамат з натуральним підсилювачем смаку, наприклад ось(вибачте, будь ласка, за відео англійською, можна увімкнути субтитри та  обрати там зручну мову для розуміння, якщо є складнощі з перекладом):

Й там чомусь завжди вигравав стейк з натуральним підсилювачем смаку проти синтетичного.

Так чому ми можемо додати сіль, яка є також підсилювачем смаку, но не можемо додати umami  з чогось натурального?

Бандерівець

Vlader, ООО дякую

Уже купив собі UMAMI тут https://asiastyle.com.ua/ua/p782108318-uselitel-vkusa-umami.html

Буду порівнювати

P.S. Швидкий я  )))))

ДимаС

Цитата: Vlader від 04-01-2023, 21:32:49
Дима, при усій повазі, Вова не писав про синтетичні додатки:
Будь ласка уважніше, пост 322 та пост 330 від нього про глутамат натрію
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Vlader

Цитата: ДимаС від 04-01-2023, 22:20:53Будь ласка уважніше, пост 322 та пост 330 від нього про глутамат натрію

Згодний, але початок дискусії про підсилювачі смаку був без уточнення, синтетичний чи натуральний, тому я і привів повну цитату, як доказ своїх слів.

ГОГа

Из интернета:
Хімічно чистий глутамат натрію вперше був виділений в 1907 році співробітником Токійського імперського університету — Ікеда Кікунае (яп. 池田 菊 苗)[2]. 1909 року йому був виданий патент на спосіб виробництва харчових препаратів. Глутамат натрію почали випускати в Японії на продаж під назвою «аджіномото» (яп. 味の素, англ. Ajinomoto) — «сутність смаку». Відтоді підсилювач смаку глутамат натрію став широко застосовуватися і завоював популярність у всьому світі
А понятие стейка когда появилось?

Vlader

Цитата: ГОГа від 04-01-2023, 20:06:33И второе: когда появились стейки и когда усилитель вкуса?

Цитата: ГОГа від 05-01-2023, 08:36:38Хімічно чистий глутамат натрію ...
А понятие стейка когда появилось?

ГОГа, через те, що я писав про натуральний підсилювач смаку, а не про хімічний, то скоріш за все е сенс спочатку шукати в інтернеті що таке натуральні підсилювачі смаку та коли вони зʼявились.

Ось ще раз моя цитата:

Цитата: Vlader від 04-01-2023, 21:32:49Можу помилятися, але скоріш за все натуральни підсилувачи смаку зʼявились набагато раніше, ніж стейки.

фотограф

Цитата: Vlader від 05-01-2023, 09:59:00ГОГа, через те, що я писав про натуральний підсилювач смаку, а не про хімічний, то скоріш за все е сенс спочатку шукати в інтернеті що таке натуральні підсилювачі смаку та коли вони зʼявились.
хіба важко зрозуміти, що хімічна формулапідсилювача смаку однакова. Як і у вітаміна С, на який посилаєшся.  Що у "натурального" що "хімічного", як і дія.  Якщо ти не домогосподарка, на які розраховані всі ті відео. Можна знайти ще відео з натуральним ВІО підсилювачем :D, той взагалі напевно "виграє" за смаком 100500 

Vlader

Цитата: фотограф від 05-01-2023, 12:43:40хіба важко зрозуміти, що хімічна формулапідсилювача смаку однакова.

Хіба важко зрозуміти, що не усі люди їдять "хімічні формули", та що дія хімічно чистих продуктів відрізняється від дії не досконало чистих натуральних продуктів?

Бандерівець

А я різниці не роблю чи речовина отримана хімічним шляхом чи природнім, може тому, що я хімік по освіті

ГОГа

Володя, ти скинув посилання на нібито природній глутомат натрію. Питання: де там вказано його природнє походження?
В природі глутомат натрію зустрічається в деяких продуктах і крім уього може вироблятися самим нашим організмом.
Я шукав і не знайшов у продажу ПРИРОДНЬОГО глутомату натрію.
Може погано шукав, але я впевнений, що такого не існує. (В продажу)
...цитата:
Глутамат натрію може бути різних фракцій - від довгих кристаликів, довжиною 3-5 мм до порошку, которыйо чень добре розчинний у воді. Производят глутамат натрия из крахмала, свеклы или патоки путем брожения, поэтому
смело можно сказать, что эта пищевая добавка натуральная.

Таке міркування призведе до того, що спірт гідролізний з лушпиння соняшника і початків кукурудзи - абсолютно натуральний продукт.
Крім того, напряму цю сполуку шляхом бродіння не оиримують, а отримують спочатку глутамінову кислоту, потім штучно - глутамат натрію.
І ще: я не проти глутамату натрію, я за те, щоб стейк з добавкою оного називався глутаматний стейк  :D

Бандерівець

ГОГа,
Бачиш Гоша мене зараз найменше цікавить якого походження підсилювач смаку.
Я зараз дуже багато експерементую, удосконалююсть, кожного разу беру найкраще. І у мене виходить мої перші стейки небо і земля з тими що я останій раз робив.

Були інші проблеми.
1. Проблеми з світлом, не міг ніяк приготовити нормально стейки, вирішились
2.Були проблеми з вакууматором - купив новий.
3. Були проблеми з мясом - знайшов магазин де завжди хороше мясо
4. Не знав як піджарювати стейки - розібрався, тепер все з тим получається.
5. Хотів соус Деміглас - знайшов і купив

Зараз буду експерементувати з соусами.

Сьогодні замаринував шашлик враховуючи досвід зі стейками, в суботу буду жарити

Vlader

Цитата: ГОГа від 05-01-2023, 17:44:08Я шукав і не знайшов у продажу ПРИРОДНЬОГО глутомату натрію.

ГОГа, треба шукати umami.

У відео, що я кидав він е, але хто ж дивиться ці відео :)

Ну й купити(та почитати відгуки та склад без глутамату) можна, наприклад, тут:
https://www.amazon.com/Takii-Umami-Powder-Fifth-Foods/dp/B00HYL4HK2?ref_=ast_sto_dp&th=1&psc=1

SMF spam blocked by CleanTalk