Стейк

Автор Олежище, 15-12-2016, 12:16:00

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Бандерівець

Vlader, Можна разом закупити, групова зукупка буде

ДимаС

Смак може бути яскравий, гіркий, солоний, солодкий і умамі, це всі які я знаю. Тобто покращувач смаку з назвою умамі це те що підсилює саме смак умамі та це те саме що покращувач смаку з назвою солоний робить солоніше?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ГОГа

Цитата: Vlader від 05-01-2023, 20:14:42
Цитата: ГОГа від 05-01-2023, 17:44:08Я шукав і не знайшов у продажу ПРИРОДНЬОГО глутомату натрію.

ГОГа, треба шукати umami.

У відео, що я кидав він е, але хто ж дивиться ці відео :)

Ну й купити(та почитати відгуки та склад без глутамату) можна, наприклад, тут:
https://www.amazon.com/Takii-Umami-Powder-Fifth-Foods/dp/B00HYL4HK2?ref_=ast_sto_dp&th=1&psc=1
И что с того??
Состав того, что по ссылке:
Грибы шиитаке, соль, экстракт грибов и карбонат кальция
Японцы имами получают из водорослей, сушеных мелких рыбок...
Но это другими словами просто эдакие СОУСЫ. Кстати, соевый соус тоже содержит глутамат натрия.
Нет смысла выделять его из тех же шиитаке, проще использовать сами грибы, но это уже не глутамат натрия, а соус, пищевая добавка.
Впрочем, все это словоблудие как с моей стороны, так со стороны апологетов природного глутамата натрия)))
Кожен Іван має свій план...
Spoiler
PS Вильгельм Гамм писал, что ром можно получить, настаивая старую кожу на сортировке. Натур продукт!
[close]

добавлено: 06-01-2023, 01:01:11

До речі, Володя і Vlader: гриби шиітаке - це добре, але в нас, в Украіні є не менш діючий природній підсилювач смаку: зморшки( порошок з сушених зморшків).
Я їду в Київ десь 18-19 січня, то привезу ці гриби ( цікаво, як вийдуть стейки з ними). Ото напевно, тобі, Володя передам для експеременту. Я ці гриби використовував для страв з птиці і кролика.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Бандерівець

Ну стейки в мене получаються, наступний крок зробити стейк в домашній коптильні, але термометром контролювати температуру в середині стейку

Так як тут

ГОГа

Я маю бажання підняти питання про спеціальні культури для пришвидшення зрілості стейків.
https://emkolbaski.com.ua/startovyie-kulturyi-dlya-stejkov
Може хто робив це? Якщо так - прошу поділитися враженням.
В посиланні на сайті є відео. Досить цікаве...

фотограф

Цитата: ГОГа від 10-01-2023, 14:42:38Я маю бажання підняти питання про спеціальні культури для пришвидшення зрілості стейків.
вважаю якщо подзвонити - проконсультують

Бандерівець

ГОГа, Гош, знаю що ти у квартирі живеш, я теж. У квартирі купа проблем та незручностей щоб визрівати мясо

ГОГа

Spoiler
Володя, я зараз живу у Львові (дружина лікується - рак крові). Можна, як маєш бажання, зустрітися і обговорити низку питань, які нас цікавлять.
Я на машині - можу під'їхати де треба.
[close]

ДимаС

Цитата: Бандерівець від 10-01-2023, 14:01:32
Ну стейки в мене получаються, наступний крок зробити стейк в домашній коптильні, але термометром контролювати температуру в середині стейку
Навіщо? То ж можна додати «рідкого диму», разом з підсилювачем смаку буде бомбово.

добавлено: 10-01-2023, 16:08:44

Цитата: ГОГа від 10-01-2023, 14:42:38
Я маю бажання підняти питання про спеціальні культури для пришвидшення зрілості стейків.
https://emkolbaski.com.ua/startovyie-kulturyi-dlya-stejkov
Може хто робив це? Якщо так - прошу поділитися враженням.
В посиланні на сайті є відео. Досить цікаве...
Це звичайна сиартова культура, типу Presto Start, які випористовуються для дозрівання сиров'ялених ковбас в основному.

Бандерівець

Цитата: ДимаС від 10-01-2023, 16:05:53Навіщо? То ж можна додати «рідкого диму», разом з підсилювачем смаку буде бомбово.
Ну звичайно, такий стейк буде зовсім іншим ніж в барбікю, але на жаль я не можу в квартирі поставити барбікю.

Так само я неможу собі дозволити купити мрамрне мясо
Не можу дозволити витримку мяса

Треба виходити з того що є

ДимаС

Цитата: Бандерівець від 10-01-2023, 16:29:05Ну звичайно, такий стейк буде зовсім іншим ніж в барбікю, але на жаль я не можу в квартирі поставити барбікю.
Спробуй зовсім мінімально дати щепу для копчення - щоб не було копченийм, але зовсім трохи з димком. Ну і готувати треба буде як у су-від, по температурі. Головне щоб там був не зовнішній нагрів на газу - тоді буде варене м'ясо, а внутрішній нагрів, наприклад брикетами для грилю...
Цікаво що вийде. Успіху!

Бандерівець

Цитата: ДимаС від 10-01-2023, 17:08:18
Цитата: Бандерівець від 10-01-2023, 16:29:05Ну звичайно, такий стейк буде зовсім іншим ніж в барбікю, але на жаль я не можу в квартирі поставити барбікю.
Спробуй зовсім мінімально дати щепу для копчення - щоб не було копченийм, але зовсім трохи з димком. Ну і готувати треба буде як у су-від, по температурі. Головне щоб там був не зовнішній нагрів на газу - тоді буде варене м'ясо, а внутрішній нагрів, наприклад брикетами для грилю...
Цікаво що вийде. Успіху!
Дякую, так я дам мінімально щепи, маю з різних дерев, напевно вільху візьму.

Купив собі термометр зі щупом(завтра приїде), тепер думаю, як його пропустити в середину коптильні

Бандерівець

Поки в мене є проблеми з мясом телятини, може приготовити стейк із свинини.

До якої температури свинину готовити, щоб безпечно було?

Бандерівець

А ще питання
Чи вартує готовити зі свинини?
Зі свинини можна уже готовити на сковорідці з температурним датчиком

ДимаС

60С достатньо.
Потім обсмажити на пательні...

SMF spam blocked by CleanTalk