Технологія віскі ( зерно, солод, ферменти, перегонка, витримка )

Автор zivaka, 30-12-2016, 22:59:01

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

гуральник

Чому?
Хіба вручну?
Може зерно і твердіше, але млинок молов однаково солод, кукурудзу і жито.
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Цитата: voffka75 від 08-05-2024, 10:37:46Де такі ціни
У селах треба питати, я крайній раз брав пару місяців тому по об'яві у селі одному то пшениця була взагалі по 200 грн/40кг

добавлено: 08-05-2024, 17:54:27

Цитата: sonor від 08-05-2024, 16:29:52Коли я молов жито на крупорушці, то це зайняло у 2-3 разі довше по часу ніж кукурудза та ячмінь.
Тверде зерно.
я думаю або дрібно молоти на жорнах з кавомолки великої, або таки на вальцевому млинку навпаки грубше молоти... ще не вирішив
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

voffka75

гуральник

ДимаС

Цитата: voffka75 від 08-05-2024, 18:26:50
Вальцеву можно вбити на несоложонці
Таку купи. Взагалі не буде жодних проблем з несоложонкою
https://baklazhan.org.ua/p1120867464-zernodrobilka-hryusha-300.html?source=merchant_center&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwxeyxBhC7ARIsAC7dS3-VbdcTNh4OmHhPjnHAZ5QGpVKbA-ZCLgJNyZ22Y2HCCkzTA1J-Q_oaAraSEALw_wcB
Це схоже звичайна молоткова дробилка (крупорушка в народі)

добавлено: 08-05-2024, 19:52:16

Цитата: гуральник від 08-05-2024, 18:44:11
https://market.kharkov.ua/kormodrobilki/zernodrobilka_zubrenok_v350?gclid=Cj0KCQjwxeyxBhC7ARIsAC7dS3_z88_k8DNJAD_y2BNlKElKGMCWR62f4SCbxFJ1XGWANjx7nIyXdz0aAuLHEALw_wcB

Відразу у відро.
Мелить усе без зупину.
Є версія, як Володя рекомендує, без відра і конструкція інша.
Я так собі прикрутив до 33л відра вальцевий млинок - зручно й немає пилу
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

Цитата: ДимаС від 08-05-2024, 19:49:56Я так собі прикрутив до 33л відра вальцевий млинок
У мене теж так. Спочатку фанера, а потім кришка відра.

Сергій Леонідович

І в мене, тільки на 130 літрову бочку
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Zag

Вітаю панове. Цікавить наступний момент. Хочу для підкислення зернового затору використати барду від попереднього перегону.  Але від перегонки і до наступного затору пройде тиждень, або трохи більше. Барду довго зберігати не можна. В холодильнику місця малувато, але багато в морозильнику. Яким буде результат, якщо її заморозити, а потім використати при охолодженні затору? А якщо тримати в холодильнику (не в морозилці), то як довго це можна робити?
Шануймося,  бо ми того варті!

vova0869

Заморозка   кислоти не знищуе тому це гарний варiант та ще i бонусом охолодження . В холодильнику може щось завестись це ризик .

Zag

І ще один момент. Це питання вже піднімалося, але інформації по ньому мало. Оскільки брага (кукурудза-60%, пшениця-10, вівсяні пластівці-10,ячмінний солод-20 і трішечки ферментів про всяк випадок) зброджена за червоною схемою, то переганяти буду парогенератором. Пароген на 38 літрів, а куб на 50. Зверху мідний шолом на 10 літрів і мідний конус 50 см. Думка залити в парогенератор рідку частину браги, а в куб гущу. Браги з дробиною 200 літрів. Залишки гущі вже перегнати водою. Які можливі мінуси в такій задумці?

vova0869

Задумка цiкава.Але  я би перегнав окремо рiдку та парогеном густу .Це будуть рiзнi напоi.З рiдкоi в бочку це буде витончений напiй.

Zag

Цитата: vova0869 від 21-05-2026, 19:12:11Задумка цiкава.Але  я би перегнав окремо рiдку та парогеном густу .Це будуть рiзнi напоi.З рiдкоi в бочку це буде витончений напiй.
Володя, спеціально роблю більш жирний дистилят, бо заливатися буде у виснажену бочку

vova0869

Ну ти художник ,ти так бачиш .Для бурбону потрiбен сильный обпал.А чим нiжнiший дистиллят тим меньш агрессивна бочка.200 л  браги це мало для таких експерементiв.Тому може наступного разу .А в бочку може щепи сильного обпалу добавити .

SMF spam blocked by CleanTalk