Дистилляция как она есть от Игоря

Автор ukr-store, 13-04-2017, 22:09:44

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

makrak80

Паксон,  как ты пишешь - 3 прямотока , мало . Тогда уж делай 4-5 , чтобы на выходе получилось 88-90% .Вот их не разбавляя и перегони  до примерно 80,5-81*С в кубе , как раз примерно до подхода сивухи . Остальное можно вылить в каналью , там крохи остануться . Вариант 2 : брать длинные головы из браги ,примерно 5-7% от количества браги по нюху , потом тело до 99*С в кубе примерно . Потом эти длинные головы укрепи максимально чтобы избавиться от сивухи , или на насадочной или на своей тарельчатой . Смешиваешь очищенные головы с телом , и просто ещё одним прямотоком дробно перегоняешь . На белую до 90-91*С в кубе ,  до 93-94*С  для бочки . Остальное до 98*С добираешь и пускаешь в оборот .
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

IgorKip

Паксон, Вот тебе что-то говорят. Ты в ответ-сомнительно. Тогда не спрашивай, а наоборот, делись опытом.

Паксон

Цитата: makrak80 від 25-08-2019, 14:00:393 прямотока , мало . Тогда уж делай 4-5 , чтобы на выходе получилось 88-90%
делал раньше 4 получал 90%, но разницы с тремя не почувствовал
Цитата: makrak80 від 25-08-2019, 14:00:39брать длинные головы из браги ,примерно 5-7% от количества браги по нюху
так пока ещё не пробовал в силу маленького объема, надо покумекать как изловчиться

добавлено: 25-08-2019, 14:57:35

Цитата: IgorKip від 25-08-2019, 14:05:24Вот тебе что-то говорят. Ты в ответ-сомнительно. Тогда не спрашивай, а наоборот, делись опытом.
я к дистилляции пришёл из виноделия относительно недавно, и первые года 2 одни эксперименты безрезультатные и бочки малые и гнать не умел, никакого понимания, понахватался у блогеров Ютубе,... пока не начал лопатить литературу да правильные формы... Так что первые мои приемлемые результаты  залиты по бочкам, всего лишь год прошел,  вижу что сливать рано ещё, года два точно могут постоять, бочки хорошие, поэтому не имея конкретного дистиллята  я не могу сказать что что надо делать так и так, поэтому я пока только спрашиваю

makrak80

Паксон, при навалке в 75% товарного тела отберёшь очень мало , быстро подойдут промежуточные , а если брать больше , то много сивухи пойдёт в отбор . А её даже бочка не исправит , если она до 50л даже за 2 года . Но если работать по-белой схеме , то сивухи набродит намного меньше .
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Паксон

перегонка вина "третями"
первая треть с погона вины отделяется, разводится опять до 10% и опять перегоняется, - и опять первая треть в сторону,... всё оставшееся вместе сливается и делается дробная.
Есть ли в таком подходе минусы?

catfish67

Цитата: Паксон від 09-02-2020, 15:14:04Есть ли в таком подходе минусы?
Долго и энергозатратно.

гуральник

Цитата: Паксон від 09-02-2020, 15:14:04Есть ли в таком подходе минусы?
Хіба що довго і енергозатратно. Але ефективно.
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Цитата: Игорь від 17-02-2019, 10:37:16Представляю сколько меди будет сдано в утиль когда и если народ научится успешно управлять парциальной конденсацией путем управления водяным охлаждением...
Ігоре, навчіть будь ласка, правильно керувати парціальною конденсацією шляхом керування водяним охолодженням. Вона дала мені кращий і зрозуміліший результат, ніж робота на шоломі. А саме головне, що мені при цьому не прийшлося підлаштовуватися під температуру зовнішнього середовища, чого про шолом сказати не можу.
Так, дійсно, шолом дав найкращий результат, коли у приміщенні було +10. Тільки цього року це був всього тиждень! Всі інші варіанти - це лише танці з бубном.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Andrik_K

Цитата: Ivan 68 від 17-12-2024, 15:43:38
Цитата: Игорь від 17-02-2019, 10:37:16Представляю сколько меди будет сдано в утиль когда и если народ научится успешно управлять парциальной конденсацией путем управления водяным охлаждением...
Ігоре, навчіть будь ласка, правильно керувати парціальною конденсацією шляхом керування водяним охолодженням. Вона дала мені кращий і зрозуміліший результат, ніж робота на шоломі. А саме головне, що мені при цьому не прийшлося підлаштовуватися під температуру зовнішнього середовища, чого про шолом сказати не можу.
Так, дійсно, шолом дав найкращий результат, коли у приміщенні було +10. Тільки цього року це був всього тиждень! Всі інші варіанти - це лише танці з бубном.
Приєднуюсь. Теж хотілось почути, потрібне для процесу обладнання жде
Я знаю, що нічого не знаю

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 17-12-2024, 15:43:38
То ж є у колег мінімум два шоломи, увішані кулерами з керуванням малюком... писали що суперово
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

У мене теж є. І спочатку я думав, що дійсно суперово. Але зараз, набивши певних шишок, зрозумів, що вони (вентилятори) мене не задовольняють. Тому що все одно я залежу від температури в приміщенні. А мені це не подобається.

17-12-2024, 18:20:42
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,3828.msg350769.html#msg350769:~:text=11%2D11%2D2023%2C%2005%3A06,%D0%B7%D1%96%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%8C%20%D0%B7%20%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8.%C2%A0%0A%D0%86%D0%BD%D1%88%D0%BE%D0%B3%D0%BE%20%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83.
А ще б дуже хотілося прочитати Ваші роздуми, Ігоре, ось про це. Якщо я десь пропустив на теренах форума - тикніть носом. Якщо ні - дуже б хотів почути Вашу думку
Краще ніяк, ніж як небудь.

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 17-12-2024, 17:57:16У мене теж є. І спочатку я думав, що дійсно суперово. Але зараз, набивши певних шишок, зрозумів, що вони (вентилятори) мене не задовольняють. Тому що все одно я залежу від температури в приміщенні. А мені це не подобається.
Як надумаєш продавати - напиши мені - може зійдемось. Я ще не мав практики працювати на аламбіку.

vova0869

Який результат ? Результат буде мiнiмум через три роки в бочцi .Скiльки винокурень по свiту .Що вони переганяють при однiй температурi .Результат залежить на 60% вiд сировини на 30% вiд бочки .Хочешь управлять парицательною конденсацiею  роби шолом з водяною сорочкою та управляй малюком .

гуральник

Цитата: ДимаС від 17-12-2024, 18:56:42Я ще не мав практики працювати на аламбіку.

Гарний інструмент, особливо з малюком і обдувом.

Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

я це розумію. Навіть готовий по сезону працювати, потроху рік за роком все більше досвіду з бочками, технологією. Спробувати точно буде треба.

SMF spam blocked by CleanTalk