Тампер, дублер и их применение

Автор Игорь, 20-05-2017, 12:05:56

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Полдюймовая нержогофра наверное совсем не в тему при таком нагреве. Она бы подошла для парогенератора, у водяного пара плотность в 2,5 раза меньше, чем у спирта. Но для спиртовых паров, крепость и плотность у которых может быть достаточно высокой, внутреннего диаметра 13 (или сколько там?) миллиметров может быть маловато. Но что тебе мешает сделать вариант с нержогофрой, а в случае проблем заменить нержогофру на другой диаметр или на нормальную трубу?
Утепление с трубы после тампера после отбора голов можно снять, увеличится укрепление.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

VINOKUR

Цитата: Игорь від 21-06-2017, 09:15:32Если закипание произойдет тогда, когда половина спирта будет уже в тампере, "вторая" перегонка" начнется с жидкости с содержанием спирта вдвое меньше крепости в навалке, но содержание эфиров, альдегидов и высших спиртов в которой (на литр АС) в разы превышает кубовую. К этому моменту практически все альдегиды, львиная доля эфиров и весомая часть высших спиртов уже переместится из куба в тампер, а подпитка тампера этими примесями на этапах дальнейшей перегонки будет незначительной.

Игорь, сдаётся мне что и с помощью тампера так же можно получить КС. Самое главное качественно головы отобрать и немного сивухи, думаю много эфиров при этом не потеряется. А можно вообще только головы отобрать и всё, тело готово для длительной выдержки в бочке, ну и хвосты нужно вовремя рубануть.

Коньячные технологи постоянно меня упрекают что в моих бренди мало сивухи  :).
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Игорь_Днепр

Цитата: Игорь від 21-06-2017, 13:46:56Полдюймовая нержогофра наверное совсем не в тему при таком нагреве
у меня аппарат не всегда стоит на одном месте, во дворе на плитняке уклон, не хотелось бы трахаться с "жёсткой " конструкцией из труб
Цитата: Игорь від 21-06-2017, 13:46:56заменить нержогофру на другой диаметр
а кстати, какие у них (водяных, газовые вроде ж не подходят) есть ещё размеры?

добавлено: 21-06-2017, 16:54:31

Игорь, то что тампер может оказаться маленьким -это понятно, а может ли он оказаться большим?, ну например у меня куб на 45 литров, заливаю 25 -30 литров браги, а тампер думаю сделать литров 25 (есть в наличии ёмкость)
ДУБОВАЯ ЩЕПА в НАЛИЧИИ

Я не знаю когда ТОЧНО день самогонщика, но я ТОЧНО знаю как его отметить.
Людина не скотина-більше відра не вип'є.

Взводатор

Цитата: Игорь від 21-06-2017, 02:02:05нажаль, ти збрав до купи всі негативні сторони використання тамперу, а позитивними майже не скористався.

Позитивних сторін я якось навіть не побачив. :)
Умовно позитивним я можу назвати менш неприємний запах голів, але тільки умовно, оскільки розумію, що це може бути за рахунок зменшення їх концентрації внаслідок більшого розбавлення та/або розмазування на довший строк.

У моєму розумінні технологія має давати стабільні повторювані результати і вони мають мати певний напрямок. Перший досвід показав, що цей напрямок - погіршення результату. Якби технологія вела б до поліпшення, то воно було б помітне навіть при неоптимальних параметрах: так, не найкраще, але краще ніж було. Приклад з нашої області - сухопарник: або недоразмірений, або переразмірений, утеплений/неутеплений, на різних потужностях та концентраціях а результат покращує. Це як з ліками: дієві мають один спосіб застосування - найефективніший, а недієві - безліч.

Відповідно до твоїх зауважень - які мали бути концентрація, та потужність нагріву?

Немає нічого практичнішого за хорошу теорію!

VINOKUR

Взводатор, перегони по схеме Игоря, а потом уже делай вывод.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

ZSerje

Цитата: Взводатор від 21-06-2017, 19:00:31Перший досвід показав, що цей напрямок - погіршення результату.
Ехал в Киев, попал в Одессу. На машине, по дороге, только вот беда - ехал всю дорогу задом. ;)

Нужен правильный алгоритм проведения эксперимента.

Взводатор

Алгоритм проведення експерименту правильний: однакова сировина, однакові умови, однакове обладнання, інструментальні вимірювання, порівняльні результати.

Те, що результат не вписується в побудовану теорію може свідчити про наступне:
1. Дійсно якийсь з параметрів є критичним і він вийшов за межі і потяг за собою весь процес.
2. Помилка в вимірюваннях. Теоретично, але може бути.
3. Хибність теорії.

За всю теорію казати не буду, але на один момент вкажу: Теоретично вважалося, що рідина в тампері закипить в той момент, коли спиртуозності в кубі і в тампері зрівняються. На практиці виявилося, що кипіння настає раніше, про що свідчить початкове збільшення міцності продукту. Це не вказує на повну хибність теорії, але вносить суттєву поправку у зв'язку з різним складом рідин.

Тож для виявлення дійсного стану речей необхідна серія експериментів.

ГОГа

Цитата: Взводатор від 22-06-2017, 07:46:55Теоретично вважалося, що рідина в тампері закипить в той момент, коли спиртуозності в кубі і в тампері зрівняються. На практиці виявилося, що кипіння настає раніше, про що свідчить початкове збільшення міцності продукту.
Теорія не бреше. А те, що кипіння (я так зрозумів, що в тампері, при умові рівної спіртуозності у тампері і в кубі) настає раніше, свідчить лише про те, що в тампері, у порівняні з кубом, тиск нижче. Це пояснюється тим, що трубка з куба в тампер зануряна  майже на глибину рівня флюїда у тампері, а підвищення тиску за рахунок опору для пара у вихідній мережі з тампера нижче, ніж тиск, обумовлений висотою занурення трубки в тампері.
Різниця у температурах кипіння також можлива (але малоімовірна, або зневажливо мала) за рахунок різної концентрації домішок, зокрема головних.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Игорь_Днепр

Цитата: Взводатор від 21-06-2017, 00:59:27За результатами винюхування до голів віднесено 4 шкалики (300мл)
как то многовато голов, не?

добавлено: 22-06-2017, 09:24:14

Цитата: Взводатор від 21-06-2017, 00:59:27Головні шкалики пахнуть не так різко, як перші, і вони слабші за градусом але їх більше.
ещё в 2009 году на вражеском соседнем форуме обсуждалось, что с тампером головы короче и концентрированней

добавлено: 22-06-2017, 09:37:46

Цитата: Игорь від 16-06-2017, 19:02:59Пока перегонял только пиво, которое оказалось фальсификатом - спирт и ароматизаторы. Ни голов, ни хвостов, ни прочих субпродуктов.
Игорь, раз у тебя есть на чём ставить эксперимент,может тебе отправить зерновой СС? у меня накоплено некое количество, это не двойной перегон с браги за один проход, но всё же..
ДУБОВАЯ ЩЕПА в НАЛИЧИИ

Я не знаю когда ТОЧНО день самогонщика, но я ТОЧНО знаю как его отметить.
Людина не скотина-більше відра не вип'є.

Взводатор

Цитата: ГОГа від 22-06-2017, 07:57:30...те, що кипіння (я так зрозумів, що в тампері, при умові рівної спіртуозності у тампері і в кубі) настає раніше, свідчить лише про те, що в тампері, у порівняні з кубом, тиск нижче. Це пояснюється тим, що трубка з куба в тампер зануряна  майже на глибину рівня флюїда у тампері, а підвищення тиску за рахунок опору для пара у вихідній мережі з тампера нижче, ніж тиск, обумовлений висотою занурення трубки в тампері.
Різниця у температурах кипіння також можлива (але малоімовірна, або зневажливо мала) за рахунок різної концентрації домішок, зокрема головних.
Різниця в тиску в 50-100мм водяного стовпа значущого впливу не справить. Друге припущення вірогідніше

Цитата: Игорь_Днепр від 22-06-2017, 09:18:27
как то многовато голов, не?

ещё в 2009 году на вражеском соседнем форуме обсуждалось, что с тампером головы короче и концентрированней

Багатенько, але орієнтувався на нюх - коли продукт сподобається. До того ж сировина була мерзенна не знаю чому - і пиво з неї було кисле (але запах чудовий) і СС з його мезги вонючий.

Ну, результати вимірювань ти бачиш сам. Я сам такого не очікував. Може хто при перегоні контролювати міцність і викласти свій графік?

Yarda

Цитата: Взводатор від 21-06-2017, 00:59:27
От і питання - де поділися 2 шкалики? Як не мене, то тампер розмазав і голови і хвости п всьому погону. Крім того, міцність шкаликів з ним систематично нижча за класичний варіант. Тож і спирту втратили більше, ніж на 2 шкалики.
Орієнтовно можна вирахувати (http://miroshko.kiev.ua/moonshine/), що в класичному варіанті отримано 1500мл 53° продукту, а з тампером - 1350мл 52°.
Спирт банально міг потихеньку випаровуватись через з'єднання на банці.
Тому таке питання: як надійні ці з'єднання?
І ще питання: чому вказані фотки адресовані з сусіднього форуму?
Наше дело правое!

Взводатор

З'єднання надійні:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Якщо була б розгерметизація, то я відчув би це по атмосфері. Я згоден з Ігорем, що втрати лишилися в тамперній рідині - її можна було б додатково підігріти та витягти той додаток.

Фотки збережені на сусідньому сайті, бо тут нема галереї. Там цього матеріалу нема.

Yarda

Взагалі твій експеримент цікавий, результати несподівані.
Наше дело правое!

Взводатор

До речі: "на нюх" голови йшли до п'ятого шкалика і саме з нього в тамперному варіанті почала падати міцність після підйому. Дуже ймовірно, що це не випадковий збіг.

ИгорьTopic starter

Цитата: Игорь_Днепр від 22-06-2017, 09:18:27может тебе отправить зерновой СС?
Не вижу никаких плюсов, которые может дать тампер при перегонке самогона, а не браги.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk