Помощь форумчан

Автор SAMSON, 16-02-2021, 22:47:50

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

SAMSONTopic starter

Скажіть ,прошу чи може бути  зроблений мідний шолом смаяним припоєм?

Beaton

Не совсем понял..
Имееется ввиду оловянным?
Может быть, только это должен быть либо легкоплавкий без свинцовый припой под паяльник или тугоплавкий тоже безсвинцовый под пайку газом.

Батарейкин

Цитата: SAMSON від 16-02-2021, 22:47:50чи може бути  зроблений мідний шолом смаяним припоєм?
можэ
но слово помощь с мягким знаком пишется
или ДОПОМОГА )))))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Цитата: Батарейкин від 17-02-2021, 01:14:36но слово помощь с мягким знаком пишется
ну так тогда и слово
Цитата: Батарейкин від 17-02-2021, 01:14:36можэ
пишется с буквой Е , а не Є ?
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДЯДЬКА

Дуже кумедна  та ,для мене,незрозуміла історія.Життя змусило повернутись до далекого дитинства ,років на 55 ,та взяти до рук паяльника.В школі я вчився добре і тому закон ОМА ще пам"ятаю.Тому перейду до суті вопроса. I=U\R. U=I*R. R=U\I. P=I*U.P=U*U\R.P=I*I*R.
Беру мультімер та міряю R лампочки на 220в .Отримую 480 ом.Міряю Напругу-отримую 200.Збираю ланцюжок і міряю струм-0.30А.
  І  отримую P=I*U=60вт. P=U*U\R=83вт.P=I*I*R=43,2 вт.
Включаю блок живлення на 12v. Беру лампу на 12 v,виконую ті ж самі дії і отримую R=6ом
I=1.6a U=11,8v
  p1 =19вт Р2=23 вт Р3=15.3вт. 
  Поясніть будь ласка як може бути таке,чього бути не може? Дуже дякую за зрозумілі відповіді.
Российская "история"-сплошная пропаганда и написана для оправдания кровавых преступлений против цивилизации.
   ДЯДЬКА.

Power ON

Погрешность мультиметра..

ДЯДЬКА

Power ON, Дуже прошу,прочитай уважніше(не ображайся).Те що показав мультик,це одна справа.Те що він показав,те і показав.Я його покази вніс згідно формулам Візьми перерахуй.Хєрня якась вимальовується. :D Любі покази,згідно цих форул повинні були  показати однаковий підсумок. Тобто Р-потужність повинна бути однаковою в кожній з цих формул.
Российская "история"-сплошная пропаганда и написана для оправдания кровавых преступлений против цивилизации.
   ДЯДЬКА.

Игорь

Дядька, проблема в тому, что ты измеряешь тестером сопротивление холодной спирали лампы накаливания и пытаешься эту величину использовать в расчетах для горячей спирали, когда на лампу подаётся напряжение.
Сопротивление горячей спирали можно определить по измеренному напряжению и току. 
В твоём случае... Сейчас продолжу...
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: ДЯДЬКА від 16-08-2021, 19:45:20Беру мультімер та міряю R лампочки на 220в .Отримую 480 ом.
Й одразу забувай цю цифру. Бо коли лампа засвітить, він (опір) стане більше.
Цитата: ДЯДЬКА від 16-08-2021, 19:45:20Міряю Напругу-отримую 200.Збираю ланцюжок і міряю струм-0.30А.
Ці дві цифри дають змогу вирахувати дійсний опір.
R=U/I = 200 / 0,3 = 666,7 ом
Тепер рахyймо за всіма формулами. Ні, раxyй сам, мені ліньки робити пусту справу, бо результати зійдуться, буде 60 ватт. 
Мушу припустити, що ти використав лампу з номіналом 75 ватт.

Игорь

Черга розібратись з постійним струмом.
ЦитатаБеру лампу на 12 v,виконую ті ж самі дії і отримую R=6ом
Пишеш ці 6 ом на цупкому папірці, згортаєш в трубочку та... Не вгадав. Просто викидаєш.
ЦитатаI=1.6a U=11,8v
Оце те, що треба Завдяки цім вимірам ми отримаємо дійсний опір розжареної спіралі.
11,8 / 1,6 = 7,375 ом. Знов більше за опір холодної спіралі.  Треба округлити, бо нема сенсу оперувати трьома значущими цифрами коли вимірювали прибором з похибкою більше одного відсотка. 7,4 Ома.
Пхаємо в різні формули. Та робимо округлення до двох цифр.
11.8 * 1.6 = 19 ватт.
11.8 * 11.8 / 7.4 = 19 ватт.
1.6 * 1.6 * 7.4 = 19 ватт.

Дядько, вітаю. Фізика встояла, ми щойно перевірили закон Ома та впевнились, що з ним все гаразд.
:)

ДЯДЬКА

Игорь, І гор,дуже дякую,взяв на озброєння.За фізику не дуже і турбувався тому що для перевірки брав числа з голови і все перевіряв.Наприклад: струм 2а напруга 6 в опір 3 ом отримав скрізь 12 вт.Взагалі я вважав що це діє для всіх чисел.Те що поміряв як першокласник,згоден але вважав що і похибка повинна бути однаковою і результат однаково неправильним але однаковим.Берусь вивчати аріхмєтіку. :D   
З твоєю  допоьогою трохи в"їхав.Я використав опір в другому  і третьму випадку і якщо мін помилковий то і поділив на помилку.В першому випадку опір не фігурує і тому результат відрізняється.Ще раз дякую.
   ДЯДЬКА.

ДЯДЬКА

Громадо,ще раз перепрошую. Мені треба вірахувати R при паралельному з"єднанні.Я рахую як мене вчили ще  в класі 8.  R=1\R1+1|R2+1\R3 де R1=470 ом. R2=200ом.R3=220ом.
Получив 85.2ом. А тепер запитання.як це вираховується швидше.Може  є якійсь хитрий метод чи інша формула.? Дякую за відповіді.
   ДЯДЬКА.

ДЯДЬКА

Вже сам з усіма тонкощами розібрався. :D
   ДЯДЬКА.

Игорь

При параллельном соединении двух резисторов, нужно их произведение делить на их сумму.
Если резисторов три, то такую процеДуру нужно выполнить дважды.
[attach=1]
А можно и за один раз. Вот так...
[attach=2]

SMF spam blocked by CleanTalk