Технологія дистиляції без витримки (для вживання по-білому)

Автор ДимаС, 28-12-2022, 12:57:34

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869

Та нормально .Терен не пробував а смородина Чорна гарно.Миколо ти не забувай що в них винограду було як у нас абрикос в посадках.

ДимаСTopic starter

Для терену є ідеальне поєднання - терновий джин
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

makrak80

Цитата: vova0869 від 18-05-2025, 11:18:24в них винограду було як у нас абрикос в посадках.
В цьому році у нас абрикос не буде нажаль ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

ДимаСTopic starter

Цитата: vova0869 від 18-05-2025, 13:42:42А рецепт тернового джину ?
Тема ціла на форумі є
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Zag

Десь на безмежних просторах інтернету зустрічав відео де чувак під мідний шолом і конус ставив 1-2 тарілки для отримання більш якісного дистиляту (на його думку) для споживання по білому. Що думаєте з цього приводу?
Шануймося,  бо ми того варті!

Игорь

Вважаю подібне питання абсурдним, що не має однозначної відповіді. Щоб пояснити таке ставлення, спробую поставити аналогічне питання, але в іншій галузі. 
Десь на безмежних просторах інтернету зустрічав відео де автослюсар використовує в роботі нікельовані пасатижі з червоними ручками для більш якісного (на його думку) результату налаштування карбюратора Що думаєте з цього приводу?"
Думаю, коректна відповідь на запитання такого роду може бути такою.
Сам факт використання того чи іншого інструменту ні про що не каже. На рузультат впливають не тарілки та пасатижі, а спосіб їх використання.
Що дають дві тарілки?  Якщо повернення флегми з шолома мале - нічого. Якщо достатнє - збільшують роздільну здатність. Результат збільшення роздільної здатності залежить від того, як саме це робиться. Вплив на результат може бути як позитивним, так і негативним. 
Можна зменшити вміст одних домішок та збільшити вміст інших. Не факт, доречі, що вплив буде бажаним. 
Можна зменшити вміст всіх домішок разом, але є небезпека "каструвати", обідрати дистилят, перетворивши його в неякісний ректифікат. 
А можна влучити в яблучко, та отримати цукерку.   
Якщо коротко, результат робить не інструмент, а той, хто їм користується.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

vova0869

Це велике поле для эксперементiв.Як на мене кращi бiлi дистилляти виходять по технологii приготування джину.Гарно пiдрiзаний (обдертий виноградный або зерновой ) дистиллят настоювати на тому який смак треба отримати i третья перегонка.

Ivan 68

Цитата: Zag від 20-10-2025, 12:12:31Десь на безмежних просторах інтернету зустрічав відео де чувак під мідний шолом і конус ставив 1-2 тарілки для отримання більш якісного дистиляту (на його думку) для споживання по білому. Що думаєте з цього приводу?
Не було у тієї людини ні слова про споживання на білу саме в такій конфігурації. То ти у Віскарія Бурбоновича бачив.
А я бачив, коли те саме робили, але ставили одну, дві тарілки, над шоломом. Правда не знаю, чи для білого.
А взагалі, я згідний з Ігорем, любі спроби відходу від класичного перегону в тій, чи іншій мірі каструють дистилят. Перевірив це не один раз, награвшись з різноманітним обладнанням і само собою, зробивши купу аналізів. Якщо ми говоримо про дистиляцію, повинні бути всі домішки в розумних межах. Навіть сивуха. Залог успіху насправді простий - якісна сировина, хороші дріжджі (вони є ну дуже різні), прямоточний перегін (бажано на шоломі) і правильне керування нагрівом та охолодженням. І все буде добре. Бажано натренуватися на однаковій сировині (хоча брага завжди буде різна). Якось так.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Ivan 68

Забув додати про саме головне.
Про бажання досягнути висоти і хорошого настрою. І коли ставиш брагу, і коли переганяєш. Перевірено. І не один раз. Якщо немає настрою, краще не братися. Щось обов'язково піде не так. Перевірено не один раз всіма колегами на форумі. Навіть тими, хто у це все не вірить.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 26-10-2025, 11:14:52Забув додати про саме головне.
Про бажання досягнути висоти і хорошого настрою. І коли ставиш брагу, і коли переганяєш. Перевірено. І не один раз. Якщо немає настрою, краще не братися. Щось обов'язково піде не так. Перевірено не один раз всіма колегами на форумі. Навіть тими, хто у це все не вірить.
То не про мене.)
 Самонавіювання, яке заважає жити...

Любіть життя. Повторення не буде...

SMF spam blocked by CleanTalk