Технологія дистиляції з витримкою у бочках від 50л

Автор ДимаС, 28-12-2022, 13:07:07

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Яка максимальна бочка була використана вами для дистиляту

50л
100л
200л
>200л
Не використовував ніколи бочку

гуральник

за 340 євро буде  майже дві олпольських 57 л 8)
Любіть життя. Повторення не буде...

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 14-04-2024, 10:51:14За 340 Євро. Бочка добра.
який об"ем ? Я б за таки гроши не взяв ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

voffka75

Економічно вигідніше бочки більшого розміру. Якщо рахувати звичайні житомірські то за ціною сама вигідна 150 л

Ivan 68

67л.
Згідний, що дорого, але боюсь що мені життя не вистачить дочекатися прийнятного для себе результату. Мій час дорожчий за вартість бочки.
А ще я згідний з нашим колегою, що бочки бажано мати різні, тому що бочки від одного, навіть хорошого (кращого) виробника, дають певну смакову схожість в напоях.
Що стосується об'єму. Я спочатку проаналізував всі Ваші поради, прикинув всі свої можливості - часові, технічні, технологічні, здоров'я та все інше (банально де ті бочки тримати) і зрозумів, що для мене по всіх параметрах оптимальний розмір бочок це 50 - 60л.
Ну не готовий я весь свій час витрачати тільки на дистиляцію. Світ такий великий і в ньому є ще багато цікавого.
Дистиляція далеко не єдине моє захоплення, тому вибір був саме такий.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Панове, а хтось переганяє вино через аламбік?, бо часто можна зустріти : роблю перший перегон через прямоток, а вже потім шолом. Чому?
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Я думаю, тому що, нажаль, все змішалося до купи, технології дистиляції дехто намагається запхнути в ректифікацію, а методи  ректифікації постійно пхають в дистиляцію.
Я обидва рази завжди переганяв на шоломі.
Ще з цікавого. Не дивлячись на початковій стадії Винокуріння на відсутність достатнього досвіду, на традиційному Португальському Аламбіку напої виходили більш м'якими та округленими, ніж на нинішньому, сучасному. В чому прикол - не знаю. Чи якість міді різна, чи ще щось. Але факт.

vova0869

Я завжди обидва перегони роблю на шоломi . Якщо примiтивно то з браги мiдь звязуе перетворюе сiрчатi сполуки .А при другому перегонi виступа катализатором . Ну там все набагато складнiше . Це як з бочкою , скiльки якоi щепи не клади ,як не продувай ,з бубном не ходи а бочка краще .

Ivan 68

Колеги, у мене таке питання.
Існує така думка, що при перегоні фруктових браг не потрібно гнати за РК технологіями (особливо коли це стосується цукрової браги) і час перегонки бажано тримати від 8 до 10 годин, для того щоб встигло наваритися достатньо різноманітних смакових сполук. С цим я згідний.
А тепер питання - для цього потрібно від початку подовжити нагрів (наприклад не 1 годину на повній потужності, а 3 години на 70% потужності), чи все ж таки варто нагріти брагу швидко, а потім уповільнити процес перегону, щоб вкластися, наприклад у 10 годин?
Ігор, наприклад, в одному з постів писав про паузи, коли брага нагрівається, потім їй дається пауза на якийсь час, а потім процес дистиляції продовжується.
Підкажіть, будь ласка, у кого який досвід.

ДимаСTopic starter

Цитата: Ivan 68 від 29-09-2024, 18:08:51Колеги, у мене таке питання.
Існує така думка, що при перегоні фруктових браг не потрібно гнати за РК технологіями (особливо коли це стосується цукрової браги) і час перегонки бажано тримати від 8 до 10 годин, для того щоб встигло наваритися достатньо різноманітних смакових сполук. С цим я згідний.
А тепер питання - для цього потрібно від початку подовжити нагрів (наприклад не 1 годину на повній потужності, а 3 години на 70% потужності), чи все ж таки варто нагріти брагу швидко, а потім уповільнити процес перегону, щоб вкластися, наприклад у 10 годин?
Ігор, наприклад, в одному з постів писав про паузи, коли брага нагрівається, потім їй дається пауза на якийсь час, а потім процес дистиляції продовжується.
Підкажіть, будь ласка, у кого який досвід.
Градусів до 60 повний нагрів
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Градусів до 60 повний нагрів
[/quote]
В кубі, чи паровій зоні?

ДимаСTopic starter

Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

vova0869

Повний нагрiв до перших крапель ,потiм знижую нагрiв . В кiнцi максимальний нагрiв .Я  беру до води .Загальный час 10-12 годин .

SMF spam blocked by CleanTalk