Система безпеки

Автор Игорь, 16-02-2024, 00:13:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Деякий час  міркую на тему системи безпеки.
В загальних рисах...
За межами приміщення, де йде процес, або в ньому, розриваємо кабель живлення та ставимо УЗО. Або магнітній пускач. Принципової різниці нема. Крім вартості. 
В приміщення, де працює наше обладнання, заводимо певну кількість датчиків чого завгодно. Температура, вміст газу, заповнення ємності, тощо.
Якщо щось іде не так, наш УЗО або пускач вимикає напругу та здіймає галас. 
Це в загальних рисах.
Детальніше. 
1. Погано, коли вісім спостерігачів  мають змогу натиснути кнопку "стоп", але потім невідомо хто саме її натиснув.
Тому система безпеки має пам'ятати причину останньої зупинки. 
2. Практика показала, що принцип відключення по сигналу небезпеки - погано. Бо відсутність сигналу означає, що або небезпеки нема, або що ми забули підключити датчик.
Тому кожен датчик має час від часу дати сигнал, що все гаразд а відсутність такого сигналу протягом певного часу має призводити до зупинки. Тобто, система має достаменно знати, ща все добре, а не сподіватись, що нічого поганого не трапилось. 
Третє. Треба зауважити інерційність наших систем, особливо з ПВК, що працюють під тиском. Одночасна зупинка нагріва та охолодження може призвести до витоку пари. Можливо доведеться  передбачити роздільне живлення охолодження та нагріву.
Я - відомий жадюга, ніколи не закручую третій шуруп там, де достатньо двох, тому бачу потребу в трьох-чотирьох засобах контролю. Але погоджуся на вісім :) 
Систему можна зробити без контролера, просту, тупу та надійну як радіоточка, або розумну. Обидва варіанта мають плюси та мінуси.
Давайте обміркуємо.

Черга тут

1. DAP
2. Ramzes
3. Ramzes
4. Сергей Леонидович
5. гуральник
6. Юра Барський
7. Гад
8. Дельта
9. voffka75
10. Anry
11. Samson
12. ДимаС
13. Andrik_K
14. sapper                     
15. Гарилыч
16. ivan68
17. Alaska
18. Батарейкин
19. Батарейкин
20. Дмитрик
21. Саня К
22. Саня К
23. Фан
24. Виноградарь
25. Виноградарь
26. ГонщикФормулы
27. GRIP
28. GRIP
29. Дачнік
30. stas25
З1. Птах
32. пЫво
33. Amat
34. AnZar
35. Неdd
36. KosKiev
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50.

[close]
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

vova0869

Если котёл турбированный там закрытая камера сгорания .

voffka75

Атмосферний.
Ще питання про безпеку.
Наскільки необхідні для РК підривні клапани (на тиск та вакуум)?

гуральник

Цитата: voffka75 від 16-02-2024, 11:18:59Наскільки необхідні для РК підривні клапани (на тиск та вакуум)?
Якщо потужність нагріву більша ніж потрібно, збільшиться тиск в колоні - спиртом наповниться пляшка від ТЗ(С)А. Тому датчик рідини бажано розмістити десь знизу пляшки.  ПІсля завершення роботи вакуум відсутній бо є ТЗ(С)А.
Любіть життя. Повторення не буде...

voffka75

Це все зрозуміло. Що зниження тиску та всмоктування повітря може відбуватися через насадку та ТЗА. Але, можливо є якійсь аварійні випадки які я не знаю та не враховую, тому і запитую.

гуральник

Якщо є Роса, клапан, всі датчики у правильному місці, то все спрацює.
Деф Ігоря?

voffka75

Батарейкин

Цитата: Игорь від 16-02-2024, 00:13:381. Погано, коли вісім спостерігачів  мають змогу натиснути кнопку "стоп", але потім невідомо хто саме її натиснув.
Тому система безпеки має пам'ятати причину останньої зупинки. 
єнергонезависимая память
которая при пуске расскажет ошибку
ну и сам контроллер  вначале попищит минуту (если авария не очень критична)  а потом вырубит все

аварийные ситуации:
1-датчик потопа
2-остутствие воды-перегрев
3-запах спирта
4-110С на кипятильнике
5-датчик давления на кубе
6-пробой симистора в стабилизаторе мощности
7- не званные гости
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Сергій Леонідович

Цитата: voffka75 від 16-02-2024, 11:18:59Наскільки необхідні для РК підривні клапани (на тиск та вакуум)?
Зовсім не потрібен, але якщо дуже кортить, то можна  :)

добавлено: 16-02-2024, 15:21:10

От що на мій погляд конче необхідно, то датчик витоку парів, датчик переливу та датчик диму, бо ми пару тижнів тому, під час перегону зайнялися, то слава Богу, ще спать не полягали, бо горіло так, що ледве потушив. Добре що вогнегасник під рукою був. Тепер всі ті три датчика що я перерахував, працюють!
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

yrabarskiy

[quot
Цитата: Сергей Леонидович від 16-02-2024, 15:16:32бо ми пару тижнів тому, під час перегону зайнялися, то слава Богу, ще спать не полягали, бо горіло так, що ледве потушив.
Якщо можливо,  обставини ситуації?
Щоб не наступити на граблі, у яких на держаку прилаштована сокира. 
Хмільна вода не приведе до добра!

Сергій Леонідович

Цитата: yrabarskiy від 16-02-2024, 16:08:07
[quot
Цитата: Сергей Леонидович від 16-02-2024, 15:16:32бо ми пару тижнів тому, під час перегону зайнялися, то слава Богу, ще спать не полягали, бо горіло так, що ледве потушив.
Якщо можливо,  обставини ситуації?
Щоб не наступити на граблі, у яких на держаку прилаштована сокира. 

Так нема ні яких обставин, я собі гнав, 2,7 квт. не дуже і страшно, але в холодильнику - вітри
ні, щось замкнуло в автоматиці, автомати не спрацювали, і щиток зайнявся, погасло світло, бо спрацювали автомати на площадці, коли світло пропало, ми побачили полум'я в корідорі до неба, ну і давай тушить, по первах тим, як його, чи то полотенцем, чи то ковдрою, вже не пам'ятаю, воно теж звйнялося, вже зрозумівши, що воно палає не на шутку, я взявся за вогнегасник

добавлено: 16-02-2024, 17:31:13

це вже нова коробка, та кабелі, ту що була, дві години електрик відідрати не міг

Батарейкин

Цитата: Сергей Леонидович від 16-02-2024, 17:26:36але холодильнику - вітріні
ветрянные?
таких не бывает...
есть с естественной конвекцией
а есть с принудительной - когда пропеллер дует

у тебя какой вариант?

ну  и холодильник то наверное радиатор, в крайнем случае - ОХОЛОДЖУВАЧ АБО ДООХОЛОДЖУВАЧ...
вы бы во то не вые___бывались а термины технические писали общепринятые

или холодильник для пива витринный?
так причем тогда РК?
оно бы квартиру сожгло и без нее
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

гуральник

Цитата: Сергей Леонидович від 16-02-2024, 17:26:36холодильнику вітріні
Мало бути холодильнику вітрині ?

Сергій Леонідович

пивний, вітрина

добавлено: 16-02-2024, 19:29:16

Цитата: Батарейкин від 16-02-2024, 17:35:09или холодильник для пива витринный?
так

Delta

Цитата: voffka75 від 16-02-2024, 13:16:53Але, можливо є якійсь аварійні випадки які я не знаю та не враховую, тому і запитую.
Була нещодавно така сітуейшн...
Переганяв голови від РК...давно цього не робив, років з 10...та й ще останній раз робив на РМ-2, а цей раз на РОСІ...
Так от сиджу, тупо зирю на РОСУ...Температура там піднімалась, піднімалась та й застигла на позначці 74,3 чи 74,5...і стоїть...Взяв та добавив мощи на РОСІ...температура стоїть колом...й десь через пару хвилин, глянувши на манометр від тонометра, я прозрів...Там тиск був більше 150 ртуті :o :o :o...й десь зверху з"явилась тонесенька цівочка спирту...під тиском...Стало все зрозуміло і я вимкнув РОСУ...
А був би аварійний датчик по тиску, то все б вирубило само... ;)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

SMF spam blocked by CleanTalk