Расширитель под клапан отбора

Автор Amat, 01-09-2024, 17:17:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Про ту саму насадку, про яку шла розмова.
Вона була придбана тоді, коли Діоген вже не робив її, але залишки ще були в якомусь магазині. Я придбав її, та по звичці засипав у царгу як була. Царга поїхала до колеги, рік були з нею проблеми, і через рік насадка повернулась до мене.
Я залив її азотною кислотою, і отримав чорний бруд невідмитої насадки. Промив як слід, і після цього насадка без жодних проблем працює в моїй власній царзі. А колега користується старою насадкою, яку я б навіть ворогові не порадив, але він задоволений.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Цитата: Игорь від 08-09-2024, 10:08:36Как этого достичь. Идеально - механической очисткой. Если это невозможно - кислотой, 
Я так і не зрозумів, якою саме кислотою потрібно чистити внутрішні частини мідного аламбіка.
Ну, слабувато у мене з хімією.
Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

Я давно юзаю мiдь при дистилляцii . Користувався лимонкою та механiкою . Пiсля механiки дистилляти виходять краще . Зарас хочу поюзати кiльця .Дякую колезi який недорого продав та пiшов менi на зустрiч .Але тепер питання як чистити .Трохи не в тему ну вже вибачте .Купив покритий эмалью казан , готував перший раз , пiдгорiло . Гарно вiдмив за три днi вiдбiлювачем  /бiлизна/прото намазуав щiткою декiлька раз на день .Треба щось на замiну лимонки .Якось сумно прожили за пiв столiття а як багато не знаемо .

гуральник

Ігор, маю винну барду, нею можна залити шолом і кільця?
Скільки часу потрібно вимочувати?

добавлено: 08-09-2024, 21:03:56

В в барді сидру мити не варто.
  В десятьох водах промивав, протирав мочалкою а вода все одно червона.
Шолом ще якось відітру, а кільцям напевно пезда,

Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

А мiдь пiсля висихання окислюеться /темнiшае /?В мене пiсля виноградноi барди як пiсля лимонки виглядав шолом .А кiльця не cпiши хоронити .Може хтось пiдскаже якою кислотою iх обробити щоб солi змивалися водою .А може ми дуже заиорочуемся цим ?

Игорь

В чому проблема? Мідні солі майже всіх кислот розчинні. Виняток - лимонна та фосфорна. Вони образують аморфні нерозчинні солі.
Обробляти цими кислотами мідь - теж саме, що й фарбувати її лаком. Не стійким, він облізе за три-п'ять перегонок, але весь цей час мідь працювати як слід не буде.

Игорь

Цитата: гуральник від 08-09-2024, 19:05:33
Ігор, маю винну барду, нею можна залити шолом і кільця?
Скільки часу потрібно вимочувати?

добавлено: 08-09-2024, 21:03:56

В в барді сидру мити не варто.
  В десятьох водах промивав, протирав мочалкою а вода все одно червона.
Шолом ще якось відітру, а кільцям напевно пезда,

Винною бардою краще не треба, там багато бруду.
Прокипєяти з кротом, він відмиє від органіки, а потім оброби оцтом, азоткою або сірчаною -автомобільним електролітом (швидко), сульфамінкою. Концентрацию підбери зануренням у розчин одного брудного кільця. Воно має посвітлішати не миттево, а десь за хвилину. Після цього промий водою та висуши.

Игорь

ЦитатаЯ так і не зрозумів, якою саме кислотою потрібно чистити внутрішні частини мідного аламбіка.
Від чого мити? Від пластиліну після вина з осадом? Від засохлої пливки дріжджів? Від зеленкуватої "патіни"? Від чорной плівки оксиду? Від чого?
Органіку - лугом (кротом, наприклад). Кислота безсила.
Патіну, це нерозчинний карбонат - кислотою, будь-якою, але ані фосфорна,  ані лимона не підійде. На мій погляд, найкращий варіант - це сульфамінка, але треба "потренуватись на кішках" щоб підібрати температуру, концентрацію та час. Оцет теж не зашкодить мідній поверхні, і теж має бути ефективним.
Головне - не треба всередині прагнути блиску, ак на зовнішній поверхні.

Ivan 68

У мене є пропозиція - обговорення обробки внутрішніх мідних поверхонь перенести у відповідну гілку. До Аламбіка, наприклад. Або до кілець Рашига...
Краще ніяк, ніж як небудь.

Игорь

Згодом зроблю.  Зараз рихтую прошивку Малюка.

ДимаС

Цитата: Игорь від 09-09-2024, 09:46:32оцтом, азоткою або сірчаною -автомобільним електролітом (швидко), сульфамінкою
Додам ще те чим мию теж Трилон Б (EDTA-2Na, Дінатрієва сіль етилендіамінтетраоцтової кислоти) 10% 80С
Цитата: Игорь від 09-09-2024, 09:56:04На мій погляд, найкращий варіант - це сульфамінка, але треба "потренуватись на кішках" щоб підібрати температуру, концентрацію та час
Сульфамінова кислота 1% ДО 80С на практиці - час - не менше 30хв - більше можна скільки завгодно - вона не руйнує мідь.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk