Мої кроки в Дистиляції

Автор Ivan 68, 23-04-2025, 15:10:02

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68Topic starter

Так, Ігоре, визнаю, це я дав у штангу з своїми розрахунками.
Так. Я знаю, що у мене виноградний має забагато голів і сивушних в нормі. А бурбон - навпаки.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Игорь

Цитата: vova0869 від 17-11-2025, 20:30:44А тепер подивiться на оркiв якi в третiм поколiннi вживають водку
Вони пьють брагу та самогон. "Казьонка" - це для багатих. Найбільшим попитом користується первак, тобто головна фракція при перегонці браги, насичена етилацетатом та сивухою.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68Topic starter

Вчора на одному з каналів по сонячній енергетиці побачив пояснення чому періодично ШІ пише так, ніби його мішком по голові з-за вугла вдарили.

https://t.me/forum_sdv_solar
Ось тут взято.

Вітаю!
Багато з Вас використовують ШІ для роботи та для особистих цілей.
Про мій досвід співпраці з ШІ я доповідав на каналі в пості від 18 жовтня. Подивіться пліз.
Якщо коротко про мій досвід – ШІ виявився тупуватим. Можливо така опція за 20 баксів на місяць входить в пакет)))
Та насправді ШІ попри всю не однозначність вже використовується в багатьох галузях життєдіяльності з задовільними результатами.
Та схоже одна з причин чому ШІ бракує розумності зрозуміла.
Це брак електроенергії для центрів обробки даних.
Ситуація насправді патова.
Прогноз середнього очікування підключення до мереж ЦОДу:
- Великобританія – 6 років.
- Німеччина - - 7 років.
- Нідерланди – 9 років.
- Австралія – 3 роки.
- Китай – 2 роки.
Чого б це?
Середній ЦОД потребує 120-140 МВт на годину! Це робота серверів та охолодження.
Це приблизно як все місто Полтава. І це ОДИН СЕРЕДНІЙ ЦОД!
В чому проблема?
- Просто не вистачає потужності генерації в країнах розміщення.
- В деяких країнах є вимоги щодо чистоти використовуваної ЦОДами електроенергії. Так, наприклад 70% електроенергії що живлять ЦОДи в КНР виробляється з вугілля. Це неприйнятно для більшості країн світу і відповідно не вся генерація може бути задіяна.
- Проблема інфраструктури мереж. Підстанції, ЛЕП, різна автоматика часто коштують не сильно дешевше за саму генерацію, та їх встановлення займає багато часу в тому числі через юридичні складнощі – провести кабельні лінії по приватній власності, природоохоронним зонам та громадським місцям ускладнене.
Тож в переважній більшості випадків, підключення центрів обробки даних потребує часу для нарощування генерації та реконструкцію чи будівництво транспортної інфраструктури – ЛЕП, ТП і так далі.
Який з цього висновок?
Найближчим часом людство потребуватиме значно більше електроенергії, і ті країни, що зможуть забезпечити умови для залучення великих гравців ШІ зможуть отримати значні інвестиції та робочі місця в будівництво ЦОДів.
Тут важлива і фізична можливість отримати енергію в потрібній кількості й конкурентна ціна на неї.
Всі Ви напевно бачили новину про те як Google викупив у Total всі потужності великої СЕС на півдні Франції на роки вперед. Виходить що станція ще не побудована, а всі кіловати з неї вже продані на роки.
Посилання в першому коментарі.
Так який висновок із висновку?
Ставимо ще панелі... Вже не ясно куди, але точно ставимо...
Тихої ночі!
Краще ніяк, ніж як небудь.

SMF spam blocked by CleanTalk