мідна колона

Автор hachok, 24-12-2014, 23:08:52

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

grofer

Має при-горіти. Я свої сливи пустив через прес, а тоді на тен у куб.

hachokTopic starter

Перша перегонка пройшла нормально нічо не підгоріло, тільки підняв на 0.1 рубіж відімкнення (хотілось все забати з браги) і отримав 60л СС міцністю 22% тепер прийдеть 2 рази переганяти в кубі на 55 л(

добавлено: 04-01-2015, 17:14:00

в колону всатаки напхав мідних трубок)

добавлено: 04-01-2015, 17:16:38

вийшла ось така штукенція  ( трубок вистарчило тільки на 70см  з мочалками ) отже низ пустий)

добавлено: 04-01-2015, 17:19:55

датчик автоматики запхав в деф) по його показниках і буде працювати ))

питання яку потужність нагріву  виставити  і який відбір для такої колони 60  на 1500, голів і та тіла))??

sergeybb

hachok, колонну не утепляешь?

hachokTopic starter

ні)) цеж тіпа вдосконалиний "дистилятор", а може спрощена колона))

добавлено: 04-01-2015, 19:06:35

колона стабільно почала почала працювати при 170в  на 2квт тені , після години стабільної гоботи на себе ,почав відбір голов 100мл в год)
поки ацетон з дуже ледь замітним ароматом сливи))

добавлено: 05-01-2015, 00:56:56

після відбору голів 350мл з запахом ацетону ,ще + 100мл вже без різких запахів, перейшов до відбору тіла, після того як в дефі встановилась температура при якій проходить в мене ретифікація на нержовій колоні) вжяв пробу міцність 91.7 при 20 С)), може завелика роздільна здатність вийшла)) побачу що вийде в сумі)

добавлено: 05-01-2015, 13:10:28

дойшовши до Т в кубі 99.8 , отримав дистелят міцністю 83 )) пізніше розведу і проведу дегустацію)))

Slep

Апну тему тоже интересуют фруктовые дистилляты,что дала медная колона по итогам дегустации?

hachokTopic starter

ракию) 70% 10л залив в дві дубові бочки щоб наблизитись до оригіналу, 5л розвів до 50% і вже майже випили), смак вийшов класний мягкий з чітким сливовим ароматом

hachokTopic starter

вчора родичі по жінці) привезли ракію з чорногорії)) "оригінальну" святий георгій намалеваний на літровій пляшці)) а сьогодні я свою приніс)) наколоні мідній зроблену)) так одногослосно "оригінальну" відставили до гірших часів))))))))

ЗІ сливок там взагалі небуло чути і блізько

Delta

Цитата: hachok від 19-01-2015, 01:32:57вчора родичі по жінці) привезли ракію з чорногорії)) "оригінальну"
hachok, як би ти у нас був раніше, то прочитав, що писав колись chelovechik, який був там та про ракію все розповідав :)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

hachokTopic starter

сьогодні почав 2 перегону на мідній колоні)) сс отриманого із повидла -галяреток-компотів отриманих місяць тому від знайомого і зброджених на диких виноградних дріждях))
зараз відбираю голови) поки пахнуть ацетоном)) такшо поки тільки очікую супер фруктовий смак))

добавлено: 10-05-2015, 12:38:07

ну врезультаті отримав 16л   фруктового 90* дистиляту, з негким ароматом суміші вишень яблок ожини порічок смородини ))))

піду розведу до 45 * і продегустую)), за здоров'я дружини (день матері всетаки)

добавлено: 10-05-2015, 13:22:02

смак супер!!!  дуже мягкий з ледь вираженю фруктовою ноткою

Хтось

Цитата: hachok від 09-05-2015, 18:37:18смак супер!!!  дуже мягкий з ледь вираженю фруктовою ноткою
А чи можна ознайомитися з твоєю конструкцією ? З теми не зовсім зрозуміло...

hachokTopic starter

мідна труба 1.5 м, приблизно 65 діаметер, заповнена кільцями на половину , звирху нержовий деф )

hachokTopic starter

так) відбродив мій виноград, отримав 12% спирту якщо вірити винометру))

відбродив він швидше ніж я зробив шолом аля- аламбік, тому буду дистилювати на колоні, думаю виставити вольт 120 )) для 3 квт тена

сподіваюсь ефект аламбіка вийде на колоні))

добавлено: 30-10-2015, 22:40:59

почав текти майбутній бренді)))

я сьогодні добрався до вина з минулорічного урожаю) думаю вдруг щось не так щоб зразу перегнати)) але вино вийшло таке класне і пянке)) сижу зараз смакаю  ::)

добавлено: 31-10-2015, 01:24:29

херня якась на хеловін(((

в кубі вже 98.5 а натекло десь 5л 45* дистиляту((((((((( при показах винометра 12*(((( капец

110в на тені   100мл за 3 хв

hachokTopic starter

зробив собі отаку шапочку )) для дистиляції винограду

завтра пропарю))) а може і почну дистиляцію

Игорь

Цитата: hachok від 25-12-2014, 16:20:36але чи вдасться якісно відібрати голови на пустій колоні?
Я уже устал писать об этом. Ты  понимаешь чего хочешь?
При перегонке ВСЕ примеси спирта являются головной фракцией. Если их отобрать КАЧЕСТВЕННО, получится кастрированный, ободранный спирт. Которому как ты пишешь, не хватает фруктовости.
Тебе нужно не отобрать головы, а разделить их. Удалить вонючую часть и сохранить ту, что дает ту самую фруктовость. Полутораметровая труба для этого не годится. Ни с трубочками, ни без них. Она объединит говно и сливки вместе, она отделит спирт от примесей не разделяя их на нужные и лишние. Того, что ты ищешь, не получится.
Судя по тому, что у тебя возникают подобные вопросы, тв перегоняешь не фруктовое сырье, а сахарный самогон, приправленный фруктой. Для чисто фруктовых вин достаточно на дистилляторе отобрать 2-3% предгона. Если сахара добавлено процентов 30 или больше, появляются поползновения отобрать головы подольше или сделать полутораметровую медную колонну. Но результата не будет. Если в вино добавлено много сахара, на выходе будет либо сахарный самогон, либо чистый спирт. Промежуточных пунктов нет.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

IgorKip

Игорь
Цитата: Игорь від 20-11-2015, 23:51:30Полутораметровая труба для этого не годится
А чего? Она же у него толстая, с а-ля аламбиком. Вроде нормально.

SMF spam blocked by CleanTalk