Альтернатива подвійній ректифікації

Автор grofer, 13-05-2015, 17:47:16

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

groferTopic starter

Як не крути, але в мене спирт після однієї ректифікації програє по всім параметрам. Запах та смак з присутнім душком, і не душком...   відчувається щось від самогону не з приємних .
Всі хто пробував сортировку після першої РК, хвалили її до тих пір поки не давав попробувати сортировку подвійної ректифікації.

Подвійна ректифікація займає багато часу, хоча голови відбирав при першій тільки 3 години (150 мл), підголовники взагалі не чіпав..   а тіло на підвищеній швидкості - 2000 мл\год, хвости як завжди після 97 в кубі і швидкість 500 мл.
Це все тривало майже добу.

А тут як в тій рекламі....   ВИХІД Є!!! Принаймні для мене.
Маю від Чоловічка УД-60 з мідними кільцями.
За п'ять годин з 45 літрів смердяка з запахом дріжджів (СС приблизно міцність 39*) виходить 22 літра самогоночки з відмінним запахом і міцністю 80*

А от ту самогоночку розбавляю і на ректифікацію. Після такого порядку я отримую задоволення від результату...  :)

:) Використана література:  ;)
Spoiler
Цитата: Игорь від 21-03-2015, 05:02:41Хочу опробовать такой вариант ректификации.
Последнее время провожу только двойную ректификацию. А коли так, можно первую проводить не столь скурпулезно, а небрежно, не добиваясь особого укрепления, а стремясь только укрепить самогон, сделать из бражного дистиллята спирт-сырец
[close]

До речі те що лишається в кубі після УД-60  на запах дуже неприємне, прозора рідина з концентрованим смердунцем в середині.   :)

Сортировка після УД-60 >РК мягша ніж після подвійної РК.

APTEM

Цитата: grofer від 13-05-2015, 17:47:16Всі хто пробував сортировку після першої РК, хвалили її до тих пір поки не давав попробувати сортировку подвійної ректифікації.
В мене трохи не так, на сортировку подвійноі ректифікаціі сказали - дуже схожа на горілку з магазіну.
Тому що смак "трохи аптечний", і ВСІ сказали - роби як раніше!

добавлено: 13-05-2015, 18:16:53

Але УД-60 я не маю, тому порівняти не можу.
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

roust

Я так само відмовився від подвійної,але сирець заливаю після НБК.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

APTEM

Бандерівець

Я робив минулого тижня подвійну ректифікацію
Відходів практично нема спирт від першої не відрізняеться

Сирець після мідної нбк

APTEM

На мою думку, подвійна ректифікація потрібна при недосконалому  обладнанні та(або) невірній технологіі.
Якщо порівнювати з фільтром:
фільтр на 5мкм фільтрує більш крупні частки одразу і навіть якщо проганяти забрудненну рідину багато разів, він не зможе затримати менші частки.

ГОГа

Смею заметить, что ректификация на нержавеющей РК самогона с медной колонны дает спирт органолептически лучше, чем с самогона из-под нержавеющего дистиллятора.
Может, вся фишка в том, чо все -таки МЕДНАЯ КОЛОННА и  НЕРЖАВЕЮЩИЙ ДИСТИЛЛЯТОР.
Впрочем, у меня кроме разницы в материале дистилляторов присутствуют различия в диаметре и высоте. Нержавеющий дистиллятор имеет диаметр и высоту намного меньше чем медный ( насадки нет в дистилляторах). Холодильники-прмоточники в обеих случаях из нержавейки.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Бандерівець

Цитата: Гог-Магог від 13-05-2015, 20:08:03Может, вся фишка в том, чо все -таки МЕДНАЯ КОЛОННА и  НЕРЖАВЕЮЩИЙ ДИСТИЛЛЯТОР.
Сахарный сырец полученный на меди и нерже кардинально на запах не отличается, на нерже СС имеет слабый оттенок тухлости, но при ректификации примеси разделяются в колоне.

Микола Григорович

Цитата: grofer від 13-05-2015, 17:47:16і міцністю 80*
Виходить та-ж класична подвійна ректифікація, але РК1  проводиш на УД-60 :D
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

chelovechik

Цитата: Николай334 від 14-05-2015, 07:54:49але РК1  проводиш на УД-60
Пока эта опция не доступна.  :( :( :(

groferTopic starter

Цитата: Николай334 від 14-05-2015, 07:54:49Виходить та-ж класична подвійна ректифікація, але РК1  проводиш на УД-60
Тільки на перший етап потрібно 5 годин, а не 24

groferTopic starter

Цитата: Бандерівець від 13-05-2015, 20:32:02Сахарный сырец полученный на меди и нерже кардинально на запах не отличается, на нерже СС имеет слабый оттенок тухлости, но при ректификации примеси разделяются в колоне.

Провів ректифікацію СС після УД60, але без мідних кілець. Брагу переганяв відразу на УД60 з дефлегматором. Раніше переганяв брагу на простому дистиляторі, а потім СС проганяв через УД60 та мідь.

СС без міді смердів сірководнем.  >:(
Після РК отримав те саме що в першому пості. Запах відсутній, сортировка точно така сама.

Висновок,- укріплення СС потрібне для кращого результату. :)

Игорь

Интересно - какой будет эффект после первой ректификации спирта-сырца, получаемого с НБК с укреплением до 80-85-90 градусов.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

chelovechik

grofer, У меня был опыт получения ректификата с запахом серы. Этот запах оставался даже после повторной ректификации. Убрал только углеванием.
Но не в этом суть.  Я делал опыт: Налил газового конденсата (вонь страшенная) , и перегнал на нерже , вонь осталась! Затем туже химию перегнал на меди - запах остался но только в оттенках. Вывод для себя сделал такой: не важно какой конструкции медный аппарат , но то что продукт выходит лучше это факт! То есть медь таки нужна.

groferTopic starter

Так, СС після міді пахне цукерками.

Але ректифікація і того і іншого СС одинакова. Результат суперовий.

ПС  В обох випадках їдкий натрій не давав.

SMF spam blocked by CleanTalk