Зерновое сырьё

Автор Delta, 15-06-2011, 18:36:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Микола Григорович

Цитата: yrabarskiy від 10-09-2015, 21:58:25коли зернова сировина майже безкоштовна.
:D :D :D
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

Anatoliy_S

Цитата: sergeybb від 09-03-2015, 21:52:14пресовані дріжжі на цукор кладуть 100гр\кг, в 1кг зерна приблизно на 20% меньше, звідси і висновок щодо 60гр.
Звісно, що дріжжі не всі однакові. Сухі кладу від 4 до 5 гр\к
Цукрова брага не містить у своєму складі нічого, що давало би дріжджам умови для розмноження, тому в неї вноситься дріжджів більше.
В зерновій бразі, навпаки,  є сприятливі умови  для їхного росту.  і тому немає потреби бухати туди багато зайвих дріжджів. І дешевше і сморіду у продукті менше.

yrabarskiy

В суботу переганяв затор з подрібленої пшениці нового урожаю, 2 класу. Розброд 10 гр дріжджів на кг сировини, гідромодуль 1:3, бродило 3 доби при 25*С Із 18 кг отримав 20 л 35% БД, відбирав до 97 в кубі.
Сьогодні завершую  перегон зброджених 15 кг цукру і 30 кг винограду + 60 л води, 1 кг дріжджів. Бродіння тривало 40 год. Зараз у кубі 96,7 при 97 повинно бути 30 л. спиртуозність заміряю після змішування. Дріжджі використовую Екстра Львів. Пшеницю можна купити 250-300 грн цт, а можна  і по бартеру. Мішок цукру 570 грн опт, якісного виробника 640 грн. От вам і собівартість  :P
Хмільна вода не приведе до добра!

APTEM

Цитата: yrabarskiy від 29-09-2015, 20:44:42От вам і собівартість 
А час, енерговитрати, обладнання, ти врахував?
Чи твій час нічого не коштує, а електрика (для розварювання) теж безкоштовна

добавлено: 29-09-2015, 20:48:45

Не забудь порахувати вихід з зерна та цукру
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

yrabarskiy

Із зерна вихід 0,39 АС, з цукру будемо умовно рахувати 0,6. Усі ці затрати на електрику перекривають відходи виробництва, які йдуть на відгодівлю домашній живності. Зрозуміло не всім так зручно. Як на мене, ця сировина має право на використання у нашій справі. ;)

DeltaTopic starter

Цитата: yrabarskiy від 29-09-2015, 21:18:43відходи виробництва, які йдуть на відгодівлю домашній живності.
yrabarskiy, ти годував свою живність цими відходами?
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

grofer

Цитата: Delta від 29-09-2015, 21:25:35
Цитата: yrabarskiy від 29-09-2015, 21:18:43відходи виробництва, які йдуть на відгодівлю домашній живності.
yrabarskiy, ти годував свою живність цими відходами?
Поросята так їдять, що за вухами лящить.

DeltaTopic starter

Цитата: grofer від 29-09-2015, 22:59:12Поросята так їдять, що за вухами лящить.
А потім міцно сплять :)
Я давав собаці...це було зовсім кумедно...тоді шкода стало собаку :(
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

IgorKip

У моего брата есть дом в деревне. 37 км от города. Он там почти все время живет. Ну не всегда получается, но пару раз передавал ему отходы от солодово-сахарной браги для курей. Любимая их писчя оказалась. :D

sergeybb

Цитата: Delta від 29-09-2015, 23:19:26Я давав собаці...це було зовсім кумедно...
Мабуть зупиняв процесс на 40 відсотків у відборі, якщо до 0, то не п"яніють, возив в село.
Одного разу мій собака з"їв хліб що я клав в брагу, ото було щось. Спочатку подумав що собака впала на ноги, особліво задні, очі стали червоними, ну думаю, біда, коли підійшов, відчув такииий вихлоп, все зрозумів. На другий день мабуть був сушняк, води багато пила. :)

yrabarskiy

Цитата: sergeybb від 29-09-2015, 23:56:43Одного разу мій собака з"їв хліб що я клав в брагу, ото було щось. Спочатку подумав що собака впала на ноги, особліво задні, очі стали червоними, ну думаю, біда, коли підійшов, відчув такииий вихлоп, все зрозумів. На другий день мабуть був сушняк, води багато пила.
Коли читав, сміявся до сліз. Я розумію, так не гарно, бо тварини це "брати наші менші" і ми повинні... Разом з цим, якщо ми у нашій справі "продукт" для вживання як найбільш убезпечнюємо, то можемо і з відходами виробництва робити теж саме.
     Звичайно, після перегонки 20 кг  розвареної пшениці не утилізувалися, а скормлювалися: корові; качкам; курям; свиням.

ukr-store

Наконец то заказал солод. Возник вопрос относительно микса зерна для закладки. Почитал много вариантов как для бурбона так и для других вариантов вискарей и вот, что подумал, а что если не искать золотую середину для себя путем пробования микса в процентном соотношении на стадии подготовки, а попробовать уже готовые напитки миксовать и пробовать и таким образом найти для себя то, что нужно?
Пример прост: берем к примеру ячмень и ячменный солод и делаем напиток и так же с другими видами зерновых, кукурузу осахариваем кукурузным солодом и тд. Как думаете коллеги?

gasblender

Цитата: ukr-store від 30-09-2015, 12:32:07
кукурузным солодом
:D
Найдёшь такой, так расскажешь ;)
И самовар у нас - электрический, и сами мы - довольно неискренние.

Woolfy

а что если не искать золотую середину для себя путем пробования микса в процентном соотношении на стадии подготовки, а попробовать уже готовые напитки миксовать и пробовать и таким образом найти для себя то, что нужно?
Конечно, можно миксовать исходное сырье на любом этапе от смешивания разных солодов и несоложенки в заторнике до купажирования напитков разного срока выдержки из разных ингридиентов. Органолептика будет существенно отличаться от того, на каком этапе смешивать.

Пример прост: берем к примеру ячмень и ячменный солод и делаем напиток и так же с другими видами зерновых, кукурузу осахариваем кукурузным солодом и тд. Как думаете коллеги?
Буквари пишут, что затор эффективней осахаривается когда несоложенка и солод из разных зерновых. При прочих равных, так осахаривание происходит быстрее и полнее.

добавлено: 30-09-2015, 13:50:32

Цитата: gasblender від 30-09-2015, 13:29:16
кукурузным солодом
может чел имеет ввиду зеленый  :D
Меня часто спрашивают: "За что мы сражаемся?" Могу ответить: "Перестанем сражаться - тогда узнаете." © Сэр Уинстон Леонард Спенсер-Черчилль

ukr-store

Цитата: gasblender від 30-09-2015, 13:29:16
кукурузным солодом
Ну на самом деле врать не буду, привел как пример даже не интересуясь есть ли он в продаже, но погуглив таки нашел :) http://kiev.all.biz/solod-kukuruznyj-g394094#.VgvJz9KqpBc

добавлено: 30-09-2015, 14:46:13

Цитата: Woolfy від 30-09-2015, 13:49:44
Конечно, можно миксовать исходное сырье на любом этапе от смешивания разных солодов и несоложенки в заторнике до купажирования напитков разного срока выдержки из разных ингридиентов. Органолептика будет существенно отличаться от того, на каком этапе смешивать.
Имеешь ввиду, что готовые напитки будут по органолептике хуже или лучше? , уточни плз))
насчет различия несоложенки и солода я в курсе, но хочется все таки попробовать. Читал что ирландский виски в частности Джемесон приготовлен как раз из ячменя и ячменного солода, отсюда собственно и подумалось, а что если.. ?
PS: кстати может тогда имеет смысл применять ферменты вкупе с солодом для большего осахаривания или уже вкус будет беднее?

SMF spam blocked by CleanTalk