Вопрос о бентоните

Автор ГОГа, 25-07-2013, 22:31:26

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Lesik22

Цитата: mekkaod від 28-02-2015, 10:43:11вот так бродит брага по моему калькулятору:
http://rutube.ru/video/b222f30b90c6b6e648475601d9efd53d/
а так выглядит осветлённая брага, на дне виден слой бентонита:
http://rutube.ru/video/4f57cf739017895b871d25d4da8b063b/
Посмотрел ролик и позавидовал белой завистью масштабам производства. Но после просмотра  ролика появился один вопрос. Везде пишут:"Никогда не сливайте отработанный бентонит в канализацию ибо там он осядет твердым осадком и потом даже тросом его не выковырять" Как Вы очищаете такой большой бражник от бентонита ? Да и недостаток кислорода наверно имеет место быть?

mekkaod

Lesik22, Про кислород я не понял, а на дне конечно остаётся слой бентонита, но он представляет из себя жидкость гелеобразную и легко стекает через нижнее сливное отверстие, а бражку я забираю через трубку которая торчит от дна на определённое расстояние,(опытным путём).
Если оставить бентонит на открытом воздухе в ведре, то жидкость из него испариться недели за три и он превратится в довольно густую крепкую массу.
Если выплеснуть на дорогу, высохнет через 2 часа и пылью разлетится бег следа.

Lesik22

Цитата: mekkaod від 09-10-2015, 10:27:53Про кислород я не понял
Мне показалось для того что бы хорошо очистить такую большую емкость, необходимо залезть в нее по пояс, естественно встает вопрос недостатка кислорода. Поэтому собственно и подумал:"А как же это чистить?" оказалось все гораздо проще.И еще интересен момент отбора браги. Трубка забора сверху или с низу бака, насосом или самотеком?

mekkaod

Богдан

постало питання знову з бентонитом катсана не знайшов у себе в місті але натпрапив на такий Кетті, фирма бомис закарпатська обл Хуст.
Склад бентонитова глина і цеолит, хтось використовував подібний для осаджування браги чи ні, хто що думає,
цеолит вроді непоганий, чи пошкодить на кінцевий продукт, цукровий самогон?
як вважаєте?

Игорь

Зіпсувати цукровий самогон не здатне ніщо, навіть наповнювач для котячих вбиральнь. :)

Треба зрозуміти один момент. Коли ми кажемо, що не добре довго варити дріжджі, то трохи відходимо від істини. При довгому варінні самогон насичують гидотою не стільки дріжджі, скільки ферменти, що дріжджі напустили в брагу на етапі бродіння. Осаджуй дріжджі чи не осаджуй - ферменти лишаються в бразі й роблять свою чорну справу.

Не знаю як-хто, а я отримував найбільш малобздючий самогон коли переганяв брагу щойно закінчилось бродіння, коли газ ще йде, але верхній шар браги вже стає прозорим. Затримка перегонки на добу чи більше після цього моменту - самогон стає більш неприємним. Я маю цьому таке пояснення. Голодні дріжжі в цю непотрібну для бродіння добу з останніх сил намагаються пошматувати на їжу будь-що. Навіть трупи сородичів. А для цього з останніх сил насичують навкілля (тобто брагу) ферментами. Крім самих ферментів, у брагу додаються сполуки азоту та ізоамілол (коли ці ферменті шматують почивших у бозі сородичей).

Тому я вважаю, що від освітлення чи з бентонітом, чи без нього, шкоди більше ніж користі. Тому я вже багато років не зазіхаю на котячі клозети.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Богдан

а що відносно цеолита скажете?

Игорь

Он нейтрализует ферменты? Тогда это прекрасная штука. :)
Он отодвигает момент дистилляции на час или день? Тогда нафиг.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

sergeycot

Цеолиты лучше задерживают тяжелые металлы, некоторые радиоактивные элементы. Зато практически не задерживают нитраты и нитриты, хлор, хлорорганику и прочее
Это применительно к аквариуму. Как в брагой взаимодействует не ясно.
Куб - 23л. 2кВт, куб - 50л. 4,5кВт, РБК 2, клюшка, царга 1000мм. СПН 4х4.

SMF spam blocked by CleanTalk