тиск в кубі

Автор hachok, 15-11-2015, 15:31:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

hachokTopic starter

чомусь власне  неділю найшло прозріння, я вочав зауважувати що в мене зменшеншився вихід спирту((, почав грішити на цукор , дріжді і їх кількість, час бродіння збільшив, аленічого не мінялось. нарешті сьогодні виснив причину) дистилят в мене після гонки досуха виходив 57-59* градусів, я думав що укріплення дало зміна кабачка на вищий пластинчастий теплообміник))
але сьогодні руки дійшли до апарату почав заміряти в кінці дистиляції при 98,7 (автомтика була настроїна на кабачок) міцність раніше була 3-5*, а сьогодні заміряв 30*!!! (скільки я спирту вилив в каналізвцію аж галицьку душу защимило) автоматика на основі ИТР-4, підняв діапазон до 99.9 , я так розумію що більше воно не виставляжться((, міряю 20* , бляха-муха думаю датчик почав чесати(, але ту вибило одну із фаз автоматика погасла але і охоложження погасло, куб пачав так пригати я офігів((, і тут до мене дойшло ... взяв манометр і причипив до куба , запустив
ПРИ Т=99,8 тиск в кубі  42 ртуті, вот такі діла.

як догнати брагу досуха??? може хто шо мудре знає?

Delta

Цитата: hachok від 15-11-2015, 15:31:42тиск в кубі  42 ртуті,
При дистилляции? Такого не бывает...откуда 42мм ртути?...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

hachokTopic starter

так питання такого не бує давай не задавати, я тобі кажу що є, чи якось інекше пожеж пояснити міцність 20* дистиляту при т в кубі 99.9 ??

APTEM

Нужно "чудо" теплообменник, заменить на "чудо" дистиллятор и будет щастье :D.

добавлено: 15-11-2015, 15:47:54

Под дистиллятором я понимаю обычный холодильник "труба в трубе"
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

hachokTopic starter

на 12 квт, прироботі автономки з дельтою 20* ? занеш такий??

тавайте про конструцію таплообміників ми в тмемі про кабочок і поговорим)

зараз цікавить чи можна якось виставити більше 100* температуру?

або ще я кась ідея що позволить оперативно закінчити дистиляцію "досуха"

Delta

Цитата: hachok від 15-11-2015, 15:42:10так питання такого не бує давай не задавати, я тобі кажу що є
В нормальном дистилляторе давления в 42 ртути не бывает...Это аксиома или как тебе еще объяснить? Тесла бы в гробу перевернулся от таких цифер :D

hachokTopic starter

ну щож я вірю що твой голові це невкладається)) тому давай поки я не рішу питання БЕЗ ФЛУДУ) а далі полялякаєм про на тему може чи неможе і що мені ше треба докупити

буду чекати ту голову в якій це вкладається і може щось дієве порадити

Delta

Цитата: hachok від 15-11-2015, 15:59:16і що мені ше треба докупити
Нормальный дистиллятор...
Цитата: hachok від 15-11-2015, 15:59:16буду чекати ту голову в якій це вкладається і може щось дієве порадити
Такую голову ты не дождешься...Еще раз повторяю, для тех кто в танке...При нормальной дистилляции давление в кубе НЕ МОЖЕТ быть 42мм ртутного столба!
Ищи косяки в оборудовании!

Игорь

Delta, ему посоветовали с качестве дистиллятора пластинчатый теплообменник, а про проблемы не предкпредили. Пластинчатый темлообменник - не прямоточник. Он расставляет те-же грабли, что и змеевик. Пар не только конденсируется, но и выполняет работу - выталкивает конденсат наружу. Работает - напрягается - тужится. Давление растет.
При кубовом давлении 42 мм рт ст, вода кипит при 101,5 градусах, а кубовой температуре 99.9 соответствует крепость в кубе 1,7% и крепость в струе 17%.

Что делать?
1. снизить в конце мощность. давление упадет, температура кипения воды вернется к сотне.
2. В конце перегонки выдернуть градусник и последние 2 оитра 10 %-ной вонючки отобрать без контроля температуры.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Delta

Цитата: Игорь від 15-11-2015, 16:41:30Что делать?
1. снизить в конце мощность. давление упадет, температура кипения воды вернется к сотне.
2. В конце перегонки выдернуть градусник и последние 2 оитра 10 %-ной вонючки отобрать без контроля температуры.
Игорь, ему так же посоветовали:
Цитата: APTEM від 15-11-2015, 15:46:32Нужно "чудо" теплообменник, заменить на "чудо" дистиллятор и будет щастье :D.
Цитата: Delta від 15-11-2015, 16:05:25Нормальный дистиллятор...
А он пусть поступает как хочет...А то понастроят всякой фигни, а потом задают глупые вопросы ;)
Если очень постараться, то можно добится давления в 100мм ртути...только это не дистилляция...это онанизм...или мазохизм!

ДЯДЬКА

hachok, Игорь тебе ответил.У меня похожая чепуха однажды случилась и с дистиллятором.Отводил продукт голимым шлангом к тому же  и длинным.Шланг провис,нагрелся,пережался.Ну а дальше все как у тебя :D :D .Хорошо что вовремя заметил.
Это у тебя "тормоз" на выходе 100%
Российская "история"-сплошная пропаганда и написана для оправдания кровавых преступлений против цивилизации.
   ДЯДЬКА.

Игорь

Пластинчатый теплообменник - прекрасный дистиллятор. С кучей плюсов. Но у него, как и у любого устройства, вещи или человека, плюсам всегда сопутствуют минусы.
То, что в нем дистилляцию нужно заканчивать не при 99.5, а при 101-м градусе, разумеется, минус, но небольшой. Я могу у Росы расширить диапазон возможных настроек, и все дела. Правда утебя ИРТ4к...
О, есть идея! Поиграйся с оффсетом, настрой для датчика в кубе в сервисных настройках OFS минус 0,9 градусов. Будет намного лучше.
Псчитать потери, какие есть сейчас, и какие станут после перенастройки OFS?

hachokTopic starter

надіюсь декому стало зрозуміло чим розумні люди відрізняються від балаболок, які небачили крокодила і невірять в його існування

я догадався видернути датчик з куба щоб докінчити дистиляцію))
поки його крутив в руках спостерігаючи як іде процес )) потикав його в до різниц місць системи)) на паровій трубі 20 см від верху причипив його)) при 98,5 закінчив дистиляцію

міцність дистиляту 3* при 26 температурі) в кубі по китайскомуу термометру було 104*))
впринципм ситема в такому вигляді працює)

одне питання лишилось чи при дистиляції з підвищеним тиском, сам дистилят не страдає?

Delta

Цитата: hachok від 15-11-2015, 18:38:30надіюсь декому стало зрозуміло чим розумні люди відрізняються від балаболок, які небачили крокодила і невірять в його існування
Если для тебя секс и онанизм - это одно и тоже, то как говорится каждому своё! ;)

Игорь

Льем в куб 100 литров браги 12%. К концу перегонки в приемной емкости самогон 50%. Если в нем весь (или почти весь) спир, обїем самогона (отобранной из браги жидкости) - 24 литра. Остаток жидкости в кубе - 76 лмтров.

Дальше. Если в кубе давление 42 мм ртути, то при 99,9 градусах крепость в кубе еще 1,7% (в струе - 17%). Количество спиртового остатка в кубе = 1.3 литра. Потеря 1,3 литра из 24-х - это 5,4% потерь. Не очень много. Но и не мало.

Если сдвинуть показания датчика на 0,9 градуса, когда он остановит перегонку при своих показаниях 99.9, фактически в кубе будет 100,8.

При давлении в кубе 42 мм ртути, при такой температуре кипит смесь с крепостью 0,7% (в струе - 8,3%). Количество спиртового остатка в кубе - 0.5 литра, или ввего 2% от общего количества спирта.

добавлено: 15-11-2015, 19:52:52

Цитата: hachok від 15-11-2015, 18:38:30підвищеним тиском, сам дистилят не страдає?
Ні. не страждає. Він насолоджується.
hachok, ти повідом загалу скільки в тебе браги в кубі та з якою швидкістю він тече. Зайві питвння та поради відпадуть самі собою.

SMF spam blocked by CleanTalk