Дистиляція на ректифікаційній колоні.

Автор grofer, 13-09-2015, 20:08:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

dim_dimych

Цитата: jenya138 від 09-11-2015, 22:16:42Как высчитать треть отбора ? У меня 100 л браги. В ней 25 кг муки.
С 1 кг муки должно быть 0.4 л АС. У тебя 25 кг. Значит всего 10 литров АС. Треть это 3.33 л.

добавлено: 09-11-2015, 22:53:20

ПыСы:  но это максимум и в основном с ферментами. Так выход может быть и меньше. У тебя сколько обычно? Вот и посчитай сам.

jenya138

Цитата: dim_dimych від 09-11-2015, 22:34:01У тебя сколько обычно?
0,330 АС/кг  мука второго сорта.

dim_dimych

jenya138, тогда и считай выход трети. Или посчитать? 0.33×25=8.25 л ас всего. 8.25:3=2.75 л ас та первая треть. Надо, как я понял, ориентироваться на спиртуозность выхода, чтобы и получилос в итоге по спирту 2.75.

ВОВЧИК

Цитата: Игорь від 09-11-2015, 10:53:57Первую треть, содержащую основное количество примесей, разбавляем до 20% и снова быстро перегоняем, помня, что и головы, и сивуха сосредоточатся в первой трети погона... Учитывая, что на этот раз количество, примесей  побольше, будем считать, что ими запачкана не треть, а первая половина погона.

Также перегоняем на этом аппарате ?
Цитата: Игорь від 09-11-2015, 10:53:57Никакого укрепления, восходящую трубу и крышку дистиллятора хоть немного утеплить, обмотав хотя-бы газетой..

Цитата: Игорь від 09-11-2015, 10:53:57Я так делать не пробовал, но чую попой, что это то, что надо.
Я так делал по  Gabriel 61, с соседнего ХД форума          http://forum.homedistiller.ru/index.php?topic=103281.0
долго и затратно, но для себя любимого можно делать.
Перегоняю быстро, разделяю усидчиво и наслаждаюсь этим самозабвенно и с упоением.

jenya138

Сегодня провел перегонку НДРФа на 1,5 м насадочной колонне 50 мм со скоростью 3 л/час.тело вышло 80-81 %.Затем пошел мутный продукт с масляными включениями, и мутный, как классическая сивуха, но блин,вкусный и сладкий , и без вкуса сивухи. Догнал досуха. После мутного продукта пошел прозрачный , и тоже вкусный.Отбор не снижал..Лютерная вода в кубе попахивает слегка .

DimkaZho

jenya138

Цитата: DimkaZho від 26-11-2015, 22:59:18а какая навалка и мощность нагрева ?
Навалка 30 %. Нагрев 1,55 кВатт

groferTopic starter

gasblender

Цитата: jenya138 від 26-11-2015, 22:51:51
Затем пошел мутный продукт с масляными включениями, и мутный, как классическая сивуха, но блин,вкусный и сладкий , и без вкуса сивухи. Догнал досуха. После мутного продукта пошел прозрачный , и тоже вкусный.
При каких кубовых Т*?
И самовар у нас - электрический, и сами мы - довольно неискренние.

jenya138

Цитата: grofer від 27-11-2015, 08:18:26ректифікацію на якій проводиш?
На этой же мощности. Это предзахлебная мощность.
Цитата: gasblender від 27-11-2015, 08:42:36При каких кубовых Т*?
Мутность пошла при 95 градусах в кубе.

gasblender

И самовар у нас - электрический, и сами мы - довольно неискренние.

DimkaZho

groferTopic starter

Історія така. Є у кума дерево. На ньому є груші.
Цього року не вродила, тому назбирав він 40 літрів паданки.
Приніс це все мені, тиждень тому.
Перегнав перший раз на котлі. Вийшло пару літрів прозорої смердючки.

Завчасно напишу, -  пробував по габрієлю першу частину з каші в одну тару, остальне в другу. (Не вийшло в мене нічого!)

З того часу, кожен день жену ту грушівку на джиноварці 9л. Що з першої частини, що з другої вийшло гЕ, чи Га!
І зливав, і розводив, і зміцнював. Сидів краплі рахував, по через одну нюхав. Кожну п'яту на язик брав.
Розвів до 45, на другий день дав куму понюхати. Він скривився. Попробували по 25 - Чемергес. Каже, хай буде. Вип'ють.
Так як серед тих хто має її пити і я, то вирішив останній раз перегнати, але на РК.

Тільки що попробував те що вийшло. На запах цукерка дюшес, і якщо знаєш, то пахне корою дерева груші.
На смак- файна горілка, мягка .

Режим який я використовував на колоні:
Початок стандартний- розігрів, стабілізація. Попередньо відкрив всі клапани, щоб з них все витекло.
Голови відбирав годину -50мл.
Потім тіло. Швидкість 2500, дельта між нижнім та середнім датчиком 10 градусів. Корекція 125мл.
Хвости від 98 градусів з швидкістю 800мл, і до самого початку продувки - на верхньому датчику 79,5 градусів. (Було з початку 81 градус, але при 79,5 вже було чути ізоаміл)

Плюси цього методу:
- коли мало сировини, то можна витиснути максимум готового продукту. В мене 50мл голів, і те що пішло у каналізацію під час продувки. В кінці вийшло 4 літри 45 градусного дисторектифікату. При попередніх перегонках виходило 3 літри, і такого смердючого що не хотілося його нюхати, не те що пити.
- горілка готова до столу, не потрібно витримувати у бочці, щоб позбутися лишніх голів, та хвостів. При цьому сировина з якої був виготовлений дистилят чітко відчувається на запах та на смак.

пс. Після продувки у каністрі плавала на поверхні олія. Запах був майже такий як після ректифікації СС, але трохи приємніший- замаскований чимось солодким.

Минулого року переганяв на дистиляторі грушку. Вийшло так само на смак та запах. Тільки було відходів 50 процентів.

добавлено: 21-09-2016, 19:33:12

Тепер зарядив сливівку, бо і з нею нічого путнього не виходило.

добавлено: 21-09-2016, 20:18:57

Забув написати.
Тіло і хвости змішав в одній тарі, то розвів до 45 градусів.

groferTopic starter

Перегнав хвости після дистиляції вина.
Швидкість відбору потрібно ставити 2200, а дельту 6.
Інакше сивуха так пре з куба,   що температура на нижньому та середньому датчиках  росте одночасно.
Сьогодні була ситуація, коли температура у кубі 93, на двох інших 90 і на верхньому 82. При цьому швидкість відбору  як була 2560мл так і лишилася.  Прийшлось все починати з початку.

groferTopic starter

Ситуація така:
Заповняю бочку зерновим дистилятом.
Маю декілька літрів голів після дистиляції. Залив їх чистими у колону і відібрав вонючку. Правда півлітра жовтувато-зелених вийшла через ТСА, ще грам 150 через клапан.
Зупинив колону і відлив пару грам  для того, щоб розвести та понюхати.
Головами  сильно не пре, а от ізоамілові чути.
Що мені робити?
Долити це у бочку, чи провести грязну швидку ректифікацію?
Бочка 100 літрів, в ній вже є 85 літрів дистиляту, планую тримати її до 10 років.

SMF spam blocked by CleanTalk