мідь чи їдкий натр (медь или NaOH)

Автор grofer, 03-05-2016, 15:31:40

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

groferTopic starter

В звязку з тим що запах отриманого спирту після подвійної ректифікації мене не влаштовує, виникає питання.
Що буде менш шкідливе : перегнати СС перед РК через мідні кільця чи додати під час ректифікації їдкий натр?

В обох випадках запах пропадає. На мідних кільцях потреба в другій ректифікації пропадає. При використанні NaOH виходить дешевше, але друга ректифікація бажана.

sergeybb

Цитата: grofer від 03-05-2016, 15:31:40На мідних кільцях потреба в другій ректифікації пропадає.
Для мене переважніше кільця.

DimkaZho

Цитата: grofer від 03-05-2016, 15:31:40
В звязку з тим що запах отриманого спирту після подвійної ректифікації мене не влаштовує, виникає питання.
Що буде менш шкідливе : перегнати СС перед РК через мідні кільця чи додати під час ректифікації їдкий натр?

В обох випадках запах пропадає. На мідних кільцях потреба в другій ректифікації пропадає. При використанні NaOH виходить дешевше, але друга ректифікація бажана.
У меня решилось путем пропуска СС сразу с дистиллятора через колонку угля активированного

crofNN

Цитата: grofer від 03-05-2016, 15:31:40В звязку з тим що запах отриманого спирту після подвійної ректифікації мене не влаштовує
А щось змінилося чи завжди запах не влаштовував? СС з якої сировини?
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

groferTopic starter

Так було завжди.
Раніше спасав їдкий натр,  потім ..... є тема АЛЬТЕРНАТИВА ПОДВІЙНІЙ РЕКТИФІКАЦІЇ.
А тепер є НБК, думав що  поможе, але ні.

crofNN

Цитата: grofer від 03-05-2016, 17:04:36
Так було завжди.
Раніше спасав їдкий натр,  потім ..... є тема АЛЬТЕРНАТИВА ПОДВІЙНІЙ РЕКТИФІКАЦІЇ.
А тепер є НБК, думав що  поможе, але ні.
Так сировина яка?
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

groferTopic starter

crofNN

Вважаю що мідь або хімія це як "костиль". Якщо э запах, то треба шукати в апаратурі або в технологіі. У мене запах був тільки один раз, ще на перших ректифікаціях, коли вчився. Зараза майже ідеально.

komarova

Як казав колись Ігор чим довше займаєшся і більше тренуєш ніс тим більше знаходиш нюанси.Може то вже горе від розуму  :D :D :D.
Треба робити базу запахів  ;).

groferTopic starter

Цитата: crofNN від 03-05-2016, 17:25:01Вважаю що мідь або хімія це як "костиль". Якщо э запах, то треба шукати в апаратурі або в технологіі.
Запаху у спирті немає. Є в сортировці.
Твій спирт памятаю, запах був гарний, такий як у мого після мідних кілець.
Ти взагалі не використовуєш їдкий натр?
Мені чогось на думку спадає, те що обладнання і алгоритм роботи в Ігора настроєні на дистиляцію з відбором тіла та окремо хвостів.
Цікаво що ти з хвостами робиш, і який там запах?

hachok

Заразився я від Грофера)) проведу кілька швидких рактифікацій на мідній колоні з мідними кільцями)))

для колони 60 який масимальний відбір "для швидкої" ректифікації порадити?

crofNN

Цитата: grofer від 10-05-2016, 13:06:32Ти взагалі не використовуєш їдкий натр?
Мені чогось на думку спадає, те що обладнання і алгоритм роботи в Ігора настроєні на дистиляцію з відбором тіла та окремо хвостів.
Цікаво що ти з хвостами робиш, і який там запах?
Їдкий натр не використовую взагалі.
Я колись вже писав. Я жену до 96.5С в кубі, хвости в окрему тару до 99.4С в кубі. Потім хвости жену ще раз до 98С.

groferTopic starter

Цитата: crofNN від 10-05-2016, 14:35:00Потім хвости жену ще раз до 98С.
і....

Їх окремо на РК, чи домішуєш до тіла? :)

crofNN

Цитата: grofer від 10-05-2016, 14:55:36
Цитата: crofNN від 10-05-2016, 14:35:00Потім хвости жену ще раз до 98С.
і....

Їх окремо на РК, чи домішуєш до тіла? :)
Все змішую.

groferTopic starter

Цитата: crofNN від 10-05-2016, 15:02:06Все змішую.
Попробуй, як експеримент, - брагу до 99,9.  І все те, що вийде на РК. Цікаво чи в тебе появиться запах .

SMF spam blocked by CleanTalk