твердість води

Автор hachok, 30-06-2016, 13:45:21

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Misьko

Цитата: andy від 30-06-2016, 20:01:03лимонкой дешево
Дешевше ніж соляною?

добавлено: 30-06-2016, 20:27:53

Цитата: hachok від 30-06-2016, 20:03:35якщо пропускатти через іонообмінну смолу, це буде впливати на спирт?
Теоретично не повинно, є системи водопідготовки, з регенерацією смоли за допомогою кухонної солі, повністю автоматичні. Я таких поставив кілька десятків штук, правда аналізів води не робив.
Американці роблять. Вода питна на виході.

andy

Цитата: Батарейкин від 30-06-2016, 14:13:35у меня там все блестит.
Ой не ври, уже не блестит  :D
Цитата: hachok від 30-06-2016, 20:03:35хочеться щоб не утворювався
осмотична вода для мене не варіант
Може просто фільтр, в мене Наша Вода 3 стоїть, накипу нема.
До речі на єкскурсії по Таврії я задавав питання дівчині по воді, вона казала артезіанська скважина, і глибиною 30 з лишком метрів, але то брєд, на такій глубині технічна вода, і я цілком на собі перевірив. В нас є водопостачання із свердловини 150 з лишком метрів, так от з тієї води накипу нема, графік подачі змусив мене встановити гідрофор на свою скважину, яка має 29 метрів пробою, і накип є, на смак вроді однакова вода, але не то пальто.
Деньги под ногами, сумей поднять.

APTEM

Цитата: Misьko від 30-06-2016, 20:22:26Вода питна на виході.
Але солона😂, краще ОСМОСУ не існує!!!
Іонообмінна смола просто замінює кальцій та ін. на натрій (але є варіанти де замінюють на H та ОН, але то дорого та муторно регенерується)

Тому я визнаю ТІЛЬКИ ОСМОС!

добавлено: 30-06-2016, 20:47:25

Хоча якщо водопідготовка на весь дім, то іонообмінна смола має право на життя, але то дорого і якщо немає централізованої каналізації то засолює грунт😞
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

hachokTopic starter

з цим накипом то форс мажор))

добре мати жінку в домі)) провірено не однарозово  :angel:

в нас коли я запускав процес не було холодної води, якась аварія і перекрили, оскільки холодна вода проходить фільтацію механічну до 1 мкр, то таких хлоп'їв нагло видимих і нашарувань не було, а я щоб хаті була якась хоть вода подав з гарячого стояка воду в систему мимо фільтрів щоб їм капець не прийшов бо реально тече бульше 60*, і для цього процесу розводив гарячою не фільтрованої водою, ось так від жари память відшибло наніц))

запустив процес розвівши холодною фільтрованою водою заврта подивлюся)) сподіваюсь все буде добре

але питання про не шкідливу для процесу кислоту залишаться відкритим

sergeybb

Цитата: hachok від 30-06-2016, 22:08:23питання про не шкідливу для процесу кислоту залишаться відкритим
Щоби видалити накип, без різниці якою кислотою користуватись, в кінці зполоснути слабким розчином соди, або іншим лужним розчином і все буде гаразд.

SAMPAL

В шахте глубиной 960метров вода горькая и накипь с чайника наждачной бумагой счищять тяжело .

hachokTopic starter

Богу дякувати проблема була із-за того що воду з гарячого стояка лив, вода з холодного через механічні  фільтра і бак чистий ))

самвидат

Цитата: Misьko від 30-06-2016, 19:44:54Знімати накип найпростіше соляною
Імхо знімати накип простіше сульфаміновою-входить в склад професійних засобів для зняття накипу у пральних машинах, сульфаміновою чистять котли опалення та бойлери! Замовляв її колись зі Львова, шось біля 12грн\кг сухою у вигляді порошку.

Сергій Леонідович

Цитата: самвидат від 02-07-2016, 16:51:12Замовляв її колись зі Львова, шось біля 12грн\кг
Можно ли 1 кг.купить и где?Рылся в инете и не нашёл
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Misьko

Цитата: самвидат від 02-07-2016, 16:51:12сульфаміновою чистять котли опалення та бойлери!
Та ну!!!!😂 І хто чистить котли і бойлери сульфаміновою кислотою? Є якийсь такий фахівець в Чернівцях?

Сергій Леонідович

Спасибо!А у меня не получилось :(

самвидат

Цитата: Сергей Леонидович від 02-07-2016, 17:09:56Можно ли 1 кг.купить и где?Рылся в инете и не нашёл
я купляв від 5 кг-доставка коштувала дорожче ніж сама кислота:)

добавлено: 04-07-2016, 18:20:33

Цитата: Misьko від 02-07-2016, 18:10:05Та ну!!!!😂 І хто чистить котли і бойлери сульфаміновою кислотою? Є якийсь такий фахівець в Чернівцях?
Так я одному такому відпродав 1 кг, але він власний котел таким чином хотів чистити з добавкою інгібітора(сухого спирту-уротропіну), а для інших солянкою чистять :D і без інгібіторів :D
Ну і полюбе сульфамінова більш безпечна ніж солянка, якщо її дозволено використовувати в молочній промисловості для чистки обладнання!

Misьko

Цитата: Сергей Леонидович від 03-07-2016, 16:20:02не получилось
Що саме? Почистити теплообмінник, чи купити кислоту?

Сергій Леонідович

Не получилось в инете килограммовые продажи найти ???Благодаря ссылке,нашёл

SMF spam blocked by CleanTalk