твердість води

Автор hachok, 30-06-2016, 13:45:21

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Misьko

Все це чистої води розвод, і сульфамілова кислота, і уротропін( з якої радості він інгібітор? Нафіга інгібітор для розведеної до 6% соляної в нержавіючому терлообміннику? Нафіга інгібітор, коли нам потрібна реакція? 😂 Професійні засоби: один професійний сантехнік в Чернівцях, який купив з рук білий порошок, бу га га)))
Але.. Конституція каже що кожен має право самостійно вибрати крем для рук перед солодійством.

самвидат

Цитата: Misьko від 06-07-2016, 08:14:45
Все це чистої води розвод, і сульфамілова кислота, і уротропін( з якої радості він інгібітор? Нафіга інгібітор для розведеної до 6% соляної в нержавіючому терлообміннику? Нафіга інгібітор, коли нам потрібна реакція? 😂 Професійні засоби: один професійний сантехнік в Чернівцях, який купив з рук білий порошок, бу га га)))
Але.. Конституція каже що кожен має право самостійно вибрати крем для рук перед солодійством.

Дійсно бу га га :D прочитайте що таке інгібітор а потім задавайте питання!прочитайте що таке уротропин і нафіга він потрібен!а в котлах опалювання завжди нержавіючі теплообмінники? от того і потрібен уротропін! а для нержавійки-так мабуть уротропін не потрібен, і можна солянкою травити!так за звичай наші горе сантехніки і травлять все солянкою, особливо не розбираючись що вони травлять, чи мідь чи нержу!
"один професійний сантехнік в Чернівцях, який купив з рук білий порошок" при чому прошу замітити цей порошок він купив для власних потреб!!!і шо тут смішного? мабуть те, що іншим людям він чистить котли солянкою без інгібіторів!звичайно  і солянка прокатить на перший раз, але все ж таки більш безпечно сульфаміновою!
Так в Чернівцях мабуть кожен третій будівельник вважає себе крутим сантехніком-розводять людей на бабло :D а як трапляються якісь питання, то кажуть визивайте сервісний центр :D зустрічав я таких горе сантехніків які поняття не мають що якщо в системі опалення впав трохи тиск, то котел зазвичай не запускається :D і зразу караул-сервісний центр :D
Ну і мабуть ви праві-хтось кремом солодійствує а хтось і наждачкою з перцем :D

Игорь

Цитата: sergeybb від 30-06-2016, 20:07:37
Круто, СС постоянно разбавляю водой с крана, никогда накипи не было.
А у меня - навалом.  Причем накипь не стандартная - не садится на металл, легко смывается ополаскиванием, похожа на белую глину. Высушил, капнул уксус, "кипит". Значит карбонаты.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: Misьko від 02-07-2016, 18:10:05
Цитата: самвидат від 02-07-2016, 16:51:12сульфаміновою чистять котли опалення та бойлери!
Та ну!!!!😂 І хто чистить котли і бойлери сульфаміновою кислотою? Є якийсь такий фахівець в Чернівцях?
Я промывал 3-5%-ной сульфаминкой заросшие медные теплообменники модульных котлов Колви. Весьма успешно.

Misьko

А 5%-ю соляною не вийшло б?
Будь яка кислота може бути використана, важливо щоб вона якнайменше реагувала з матеріалом теплообмінника, і солі, утворені в результаті були нормальнорозчинні в воді.
Теоретично можна промити теплообмінник і молочною кислотою з сироватки, просто на це піде тиждень. 

самвидат

Цитата: Misьko від 06-07-2016, 17:03:28важливо щоб вона якнайменше реагувала з матеріалом теплообмінника, і солі, утворені в результаті були нормальнорозчинні в воді
От як раз для цього ідеально підходить сульфамінова(вона ще й досить дешева на відміну від молочної :D) з інгібітором уротропін!!! для солянки треба використовувати інші інгібітори, які ще треба знайти, а уротропін досить поширений і не дорогий!

Игорь

Цитата: Misьko від 06-07-2016, 17:03:28Теоретично можна промити теплообмінник і молочною кислотою з сироватки
В молочной промышленности почему-то применяют сульфаминку, в не молочную кислоту.
Соляная кислота - в списке прекурсоров, сульфаминка - нет. Кроме того, в отличие от соляной, сульфаминовая безопасна и для человека, и для металлов. 5%-ная соляная оазъедает металлы ( и ведь тоже), сульфаминовая - нет. Разбавленная соляная, кстати, в отличие от концентрированной, разъедает нержавейку. Кстати, для сульфаминки не нужны никакие ингибиторы.

самвидат

Цитата: Игорь від 06-07-2016, 18:30:29
Цитата: Misьko від 06-07-2016, 17:03:28Теоретично можна промити теплообмінник і молочною кислотою з сироватки
В молочной промышленности почему-то применяют сульфаминку, в не молочную кислоту.
Соляная кислота - в списке прекурсоров, сульфаминка - нет. Кроме того, в отличие от соляной, сульфаминовая безопасна и для человека, и для металлов. 5%-ная соляная оазъедает металлы ( и ведь тоже), сульфаминовая - нет. Разбавленная соляная, кстати, в отличие от концентрированной, разъедает нержавейку. Кстати, для сульфаминки не нужны никакие ингибиторы.
Сульфаминка тоже неплохо разъедает медь!!!Но конечно не так как соляная!да можно обойтись и без ингибиторов, но так как ингибитор для сульфаминовой очень доступен, то не плохо его все же использовать для меди :D

Misьko

Дайте мені відповідь на два питання:
В якому році ви купили свій перший бустер і скільки котлів ви, чи ваші працівники миють в місяць?
Не треба точно, приблизно..
І важайте, що цю суперечку я програв😂

самвидат

Цитата: Misьko від 06-07-2016, 19:12:35
Дайте мені відповідь на два питання:
В якому році ви купили свій перший бустер і скільки котлів ви, чи ваші працівники миють в місяць?
Не треба точно, приблизно..
І важайте, що цю суперечку я програв😂
Уточніть до кого це питання? Якщо до мене, то я не професійний сантехнік і не заробляю промивкою котлів, але знаю переваги сульфамінової кислоти в цьому ділі :D Що і підтвердили авторитетні форумчани! Ну а по суті, ніхто ж нікого не заставляє промивати іменно сульфаміновою :D Хто як хоче, так собі і солодійствує :D :D :D

SMF spam blocked by CleanTalk