Виноград

Автор арик, 23-09-2014, 15:16:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

VINOKUR

Цитата: Сергей Леонидович від 22-09-2015, 13:44:03Валерию дозвониться не смог т.к.он не взял трубку

Был у меня ещё Киевстаровский номер, только найти его не могу, как найду сообщу.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

staut

Цитата: sergeySEZ від 22-09-2015, 13:48:11типа технаря белого, каберне,саперави,вообщем какогото кашерного

Ты предварительно определись с коллегами с целью покупки. Каберне(любое) ,саперави(синоним -Красильщик) для красных вин и к перегонке  не "кашерные". Тем более у них срок созревания только-только начинается и то,для вина.

sergeySEZ

STAUT, Мне как раз для вина, перегонка меня практически не интересует..
«Всё есть яд и всё есть лекарство. Только доза делает лекарство ядом и яд лекарством»

огник

Виноград сортов Фронтиньяк Гри http://vinograd.info/sorta/vinnye/frontinyak-gri.html и Маркет http://vinograd.info/sorta/vinnye/markett.html кто нибудь у себя выращивает ?  Интересует мнение пользователя по данному винограду.
Смерть Пуйлу.

Misьko

Можливо це дурне запитання, але мушу спитати, бо місця на участку дуже мало, а нормальний  виноград посадити хочеться.
Чи є якийсь технічний сорт, який би дозрівав до 20+ цукру в Чернівцях при умові що сонця він буде мати тільки з 12 години дня?

staut

Цитата: огник від 12-07-2016, 08:57:06Маркет

Фронтиньяк для меня поздний. Маркетт есть. Очень доволен. Описывается как средний по срокам,но вызревает раньше. Можно считать средне-ранним. Зимует отлично,лоза вызревает. Есть недостаток- при полном созревании ягода начинает осыпаться. Ягода не крупная,поэтому скворцы и дрозды глотают целиком. Не уследил,съедят до последней ягоды. Вишни уже зачистили,перебрались на шелковицу.

Dedok56

Цитата: огник від 12-07-2016, 08:57:06Виноград сортов Фронтиньяк Гри http://vinograd.info/sorta/vinnye/frontinyak-gri.html и Маркет http://vinograd.info/sorta/vinnye/markett.html кто нибудь у себя выращивает ? 
Выращивал оба сорта до прошлого года-было по пять кустов того и другого, двухлетки. Осенью прошлого года обнаружил на обоих сортах листовую форму филлоксеры, после чего выкорчевал эти десять кустов и сжёг. На их место высадил черенки "Ливадийского чёрного"...

staut

Цитата: Misьko від 12-07-2016, 09:03:09Чи є якийсь технічний сорт, який би дозрівав до 20+ цукру в Чернівцях при умові що сонця він буде мати тільки з 12 години дня?

Изабелла теневыносливый сорт(сравнительно),но использование для дистиллятов сомнительно. Поздний сорт,не всегда вызревает. Очень хорош для озеленения.  ;)  Вообще виноград ягода солнечная.

Misьko

Ізабелла однозначно не те, запах подобається, смак не подобається категорично.
В місцевості, де я живу, ізабелла - домінуючий сорт.
Я шукаю, методом проб, і зараз маю кілька сортів, але з того, що вже вдалося спробувати, нема нічого доброго.

самвидат

Цитата: Misьko від 12-07-2016, 09:03:09
Можливо це дурне запитання, але мушу спитати, бо місця на участку дуже мало, а нормальний  виноград посадити хочеться.
Чи є якийсь технічний сорт, який би дозрівав до 20+ цукру в Чернівцях при умові що сонця він буде мати тільки з 12 години дня?
Дозрівати в Чернівцях мабуть зможуть багато сортів, все ж таки не північ :D але з такою вологістю як в Чернівцях-хворіти будуть точно :'( теж цікавить стійкий до хвороб,ранній технічний сорт крім ізабели :D

catfish67

Цитата: самвидат від 12-07-2016, 13:28:28ранній технічний сорт
из тех, что у меня на участке, самый ранний - Голубок,  созревает к концу августа.

Misьko

Я дивився в блозі Ігора Заіки, морозостійкість 26. Знімати його на зиму і накривати в мене не вийде,
а в нас буває до 36 морозу. Правда далі в списку чорний піно, в нього морозостійкість взагалі 20, а він в мене живе і не мерзне. Напевно можна спробувати голубка.

IgorKip

Цитата: Misьko від 12-07-2016, 23:12:30а в нас буває до 36 морозу.
Це ти перебільшуєш. Дай посилання на рік. Тільки не на ніч , а на день.

Misьko

Виноград в ночі не мерзне? За моєї пам'яті було 36 кілька разів. Один раз я в такий день був на полюванні. А що там пише в інтернеті я не читаю, синоптики на 6 годин вперед погоду передбачити не можуть.
В цьому році 9 травня вночі була мінусова температура, цифр я не знаю, але горіхи в нас всі стоять з листям і без плодів. Те саме з персиками. Не в цілому по області, а власне тут де я живу.
Виноград теж частково обмерз в мене.
Все це напевно приблизно. Напевно треба просто пробувати садити  кілька сортів і чекати. А там вибирати що приживеться, а що ні.

IgorKip

SMF spam blocked by CleanTalk