Виноград

Автор арик, 23-09-2014, 15:16:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

самвидат

Цитата: Misьko від 12-07-2016, 23:30:06
Виноград в ночі не мерзне? За моєї пам'яті було 36 кілька разів. Один раз я в такий день був на полюванні. А що там пише в інтернеті я не читаю, синоптики на 6 годин вперед погоду передбачити не можуть.
В цьому році 9 травня вночі була мінусова температура, цифр я не знаю, але горіхи в нас всі стоять з листям і без плодів. Те саме з персиками. Не в цілому по області, а власне тут де я живу.
Виноград теж частково обмерз в мене.
Все це напевно приблизно. Напевно треба просто пробувати садити  кілька сортів і чекати. А там вибирати що приживеться, а що ні.
Конкретних цифр із нета теж не знаю, але можу підтвердити слова Місько, так в нас хоч може і рідко але бувають такі морози! а особливо де живе Місько, біля річки, в низині, де збирається важке холодне повітря-то там точно такі морози можуть бути!!!
Але із власного досвіду бачу, що виноград найчастіше обмерзає весною, коли в день буває на сонці до +15, а вночі до -10, от тоді практично любому винограду,якщо він не накритий хочаб лабузом від сонця, буде капець :'(

catfish67

Цитата: Misьko від 12-07-2016, 23:30:06пробувати садити  кілька сортів
Тут на форуме очень рекомендуют Солярис. Тоже ранний сорт.
У меня пока только один куст двухлетка. Просьба отписаться тем, у кого он "в серии" - как у него с морозостойкостью? Надо укрывать на широте Днепра?

Ярема

Все проходит...

Misьko

Цитата: catfish67 від 13-07-2016, 13:34:15

Тут на форуме очень рекомендуют Солярис. Тоже ранний сорт.

Де можна купити цей Соляріс?
Можливо я помиляюся, але в мене склалася думка, що саджанці треба купувати північніше від місця де живеш, тоді виноград і дозріває і має достатньо цукру.

catfish67

Цитата: Ярема від 13-07-2016, 15:35:07http://vinograd.info/sorta/vinnye/solyaris.html
в этом описании ни слова о морозоустойчивости, а вот у производителей посадочного материала данные разнятся:
-27 у Приходько, http://www.shop-vine.com/product/soljaris-sazhency-vinograda/
-21 у Заики, http://www.zaika.in.ua/sazhency-vinograda/

scorpiy

Цитата: Misьko від 12-07-2016, 23:12:30а в нас буває до 36 морозу.

В Черновцах и 36* мороза??
Не поверю!!!
Может в горах,тогда ,да!!
У нас на Харьковщине таких морозов помню за 50 лет может быть 2-3 случая.
ДЕЛИТЕСЬ СВОИМ ОПЫТОМ,ЭТО ПУТЬ К БЕССМЕРТИЮ!

самвидат

Цитата: scorpiy від 14-07-2016, 00:20:52В черновцах и 36* мороза??
Не поверю!!!
Не верить- это ваше право :D
Но я как коренной черновчанин утверждаю что за последних 10-12 лет такие морозы бывали!!!особенно там где живет Мисько ( это чуток за городом, возле Прута, тоесть в низинке).

_Юрий_

Цитата: Misьko від 12-07-2016, 09:03:09
Можливо це дурне запитання, але мушу спитати, бо місця на участку дуже мало, а нормальний  виноград посадити хочеться.
Чи є якийсь технічний сорт, який би дозрівав до 20+ цукру в Чернівцях при умові що сонця він буде мати тільки з 12 години дня?
Вистигатиме Гібрид білий (він же Дублянський). На власному корінні буде сильного росту, може накрити велику площу арки. Грона невеликі, але ягода дуже смачна і солодка.

огник

А шо скажете про виноград ЛА КРЕСЕНТ La Crescent. Продавці саджанців розписали про нього так, що це майже ідеальний сорт білого винограду.
Смерть Пуйлу.

Dedok56

VINOKUR

Цитата: огник від 11-08-2016, 08:16:28Продавці саджанців розписали про нього так, що це майже ідеальний сорт білого винограду.

А можешь расспросить у тех продавцов какая у него кислотность при полном созревании ?
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

огник

рН 2.63-3.15 , сахар 22.6-27.6 %. Данные отсюда http://ledi-flora.com.ua/materials/335
Смерть Пуйлу.

Dedok56

Цитата: огник від 12-08-2016, 14:34:34Данные отсюда
На виноград.инфо эти же данные... :D

staut

ЛА КРЕСЕНТ среднего срока созревания,135 дней минимум при хорошей погоде. А так просто кислятина.
Наверное хорош только для очень южных районов,а там корневая филоксера в засаде. К листовой он устойчив.

Dedok56

Поэтому и отказался от американцев...

SMF spam blocked by CleanTalk