Вінницька особлива та Святкова

Автор grofer, 22-05-2015, 16:17:48

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

crofNN

grofer, зроблю, тільки-но кмин треба придбати, бо мало лишилося.
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

luubek

В довіднику "Рецептуры ликеро-водочных изделий" не вказано скільки часу суміш настоюється до перегонки і чи подрібнюються інгредієнти, а це суттєво впливає на екстракцію. Я, наприклад, в процесі настоювання 1 раз на добу ще й підігрівав настоянку до 60°С. Тому тут велике поле для індивідуальних експериментів.
Вченість, що не переварена думкою — даремно втрачена праця. Думка яка не спирається на вченість — небезпечна. (Конфуцій)
Важко сперечатися з всебічно неосвіченою людиною. :)

crofNN

Цитата: luubek від 10-08-2016, 12:00:51
В довіднику "Рецептуры ликеро-водочных изделий" не вказано скільки часу суміш настоюється до перегонки і чи подрібнюються інгредієнти, а це суттєво впливає на екстракцію. Я, наприклад, в процесі настоювання 1 раз на добу ще й підігрівав настоянку до 60°С. Тому тут велике поле для індивідуальних експериментів.
Поле да, но в книге "Технологическая инструкция по ликеро-водочному производству" есть такая информация:

добавлено: 10-08-2016, 12:24:12

Т.е. если в рецепте не сказано другое, то перегонку делают сразу, сырье дробят. Все. Остальное - точно что поле для экспериментов.
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

luubek

Цитата: crofNN від 10-08-2016, 12:23:15Т.е. если в рецепте не сказано другое, то перегонку делают сразу, сырье дробят.
Це ми так домислюємо... Мені здається, що це загальна інструкція, а конкретні виробники можуть відходити від неї з метою отримання задуманого ними аромату. Наприклад, в патенті на "Святкову" немає жодного слова про подрібнення — але це не значить, що вони це не роблять... просто забули написати.  :)
Вченість, що не переварена думкою — даремно втрачена праця. Думка яка не спирається на вченість — небезпечна. (Конфуцій)

crofNN

Цитата: luubek від 10-08-2016, 13:47:01Наприклад, в патенті на "Святкову" немає жодного слова про подрібнення — але це не значить, що вони це не роблять
ІМХО це як раз ти домислюєшь. В патенті на Святкову сказано "в качестве прототипа выбрана известная настойка горькая "Винницкая особая". Я вважаю це означає, що і технологія виробницітва, якщо не вказане інше (і, так, не вказане!), залишається як і у Вінницької.

добавлено: 10-08-2016, 13:53:28

А домислювати та вигадувати можно що завгодно і скільки завгодно, ніхто не заважає.

luubek

Не можна вірити на 100% тому що написано. Наприклад, вас не бентежить те, що в патенті на Вінницьку Особливу мова йде про три окремі ароматичні спирти, а в рецепті з довідника "Рецептуры ликеро-водочных изделий"— про ароматичний спирт з суміші інгредієнтів?

crofNN

Цитата: luubek від 10-08-2016, 16:21:01вас не бентежить те, що в патенті на Вінницьку Особливу мова йде про три окремі ароматичні спирти
ПРУФ будь ласка. Я дуже ретельно прочитав патент. Там використовується тільки ОДИН ароматний спирт (суміші 3х рослин).

добавлено: 10-08-2016, 16:24:33

Цитата: luubek від 10-08-2016, 16:21:01Не можна вірити на 100% тому що написано
Згоден на 100%, але і фантазувати не варто :)

luubek

crofNN

Ааа ... вибачаюся ... ви про патент на Вінницьку особливу ... ну його я не читав. Каюсь.

добавлено: 10-08-2016, 16:27:34

Але ж ссилка в патенті "Святкової" йде прямо на книгу "Рецептуры ликеро-водочных изделий и водок" а не на патент, та ще й український 2001 року. Так шо ваш аргумент не приймається.

luubek

Цитата: crofNN від 10-08-2016, 16:25:46Але ж ссилка в патенті "Святкової" йде прямо на книгу "Рецептуры ликеро-водочных изделий и водок" а не на патент, та ще й український 2001 року. Так шо ваш аргумент не приймається.
Маєте право...  :) Але саме ваш "аргумент" демонструє, що написаному вірити на 100% не можна. Бо одні і ті ж люди в одній книзі пишуть одне, а в іншій інше. І ваші намагання отримати "оригінал" за патентами і описами в довідниках марна справа. Написане в довідниках і патентах для нас це лише основа для експериментів.

groferTopic starter

Цитата: grofer від 10-08-2016, 11:25:45Можливо хвости будуть відчуватися біля 1500 мл. Можливо в тих 500 мл лишилося багато нового, іншого аромату який я недоотримав у перших 1000 мл.

Зробив я новий концентрат, та відібрав ті 500 мл в окрему тару.
500 мл пахнуть Борщівником, не скажу що не приємно.
Зробив з цього концентрату водочку, - приємна. Але знаючи що Борщовик небезпечна отруйна рослина, якось страшно її пити.  ;)
Пару місяців тому пробував на смак насіння цієї рослини, тому перше що кинулося при дегустації- це він.  :o

Батарейкин

Цитата: grofer від 13-12-2016, 12:27:46Борщовик небезпечна отруйна рослина,
так ты же его не ложил?
откуда он там взялся?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

groferTopic starter

Цитата: Батарейкин від 13-12-2016, 12:33:16так ты же его не ложил?
откуда он там взялся?
:) Так, але смак той самий. Асоціації.....  :-\
Борщак з кмином одного роду, це кмин поліз у відбір в останню чергу.
Єдине, що не робив пробу за столом, так по п'ятдесят - нічого. Цікаво чи зонтики не почнуть на голові рости після півлітра. :)

ZSerje

Цитата: grofer від 23-05-2015, 19:49:03Додавати по 82 мл на кожні 10 літрів сортировки.
Хочу для себя уточнить, сортировка - это 40% раствор спирта в воде без всяких других манипуляций?

И еще.
Если есть возможность отправить концентрат для тестирования, буду благодарен.

gorbzil

А хто пробував на дистиляті, а не на сортировці. Можна робити?

SMF spam blocked by CleanTalk