Дубова бочка та сивуха (ізоаміл та його друзі)

Автор grofer, 24-08-2016, 11:36:20

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

groferTopic starter

Трохи порився в неті, і толком нічого не знайшов. Єдине що на сайтах виробників бочок про це пишуть з позитивної сторони.
Мене цікавить чи буде толк з самогону в якому чітко чується Ізоаміл, якщо його залити в бочку на витримку.
Чи краще його ще раз перегнати? .
Весь мій зерновий, який я робив минулогороку стоїть - частина в банках на щепі, інша у бочках.
Всі банки вчора повідкривав, і там той запах є. З бочок пробував, - тут не можу конкретно винюхати. Він там є, але чи в меншій кількості, чи запах той що йому дала бочка перебивай...  Не розумію.

Бочка розкладає "нечисть" на інші сполуки, чи то все маркетинг?

пс Про Ізоаміл, тепер тільки до мене дійшло. Завдяки форуму почав дивитись на свій продукт з іншої сторони. Тому в голові бардак.

Банки вже позносив до дистилятора, в підвалі лишив тільки бочки  :)

фотограф

Через півтора року пропаде, не раніше, а що буде ще через півтора  - доживемо, узнаємо :) . Я тут десь писав, що перші мої солодові дуже смердючі  ("класичні 5 відсотків на голови", і хто це вигадав >:( ) А ось через півтора року - та це фантастика. Я не скажу, що вже готово, але  це зовсім інший напій.   Я ось  тепер з кукурудзи в нову бочечку гнав, то спецом  вонізму  залишив, звичайно, не так як раніше.  Але  вирішив - без ізіка - то на щепу. Точніше скажу десь через рік  ;)
В мене 25 літрові.   

groferTopic starter

Цитата: grofer від 24-08-2016, 11:36:20Банки вже позносив до дистилятора
Цитата: фотограф від 24-08-2016, 12:02:47Через півтора року пропаде

Значить, не переживати а перелити все у бочку?
Я нікуди не спішу. Чекати знаю.  :)

catfish67

вот в этом напитке 4х летней выдержки отчетливо слышу изик
http://kavist.com.ua/vse-napitki/1130-jack-daniels-old-no7-1l.html
хотя он гармонично вписывается в "букет", но зная врага "в лицо"  как-то сразу на нем акцентируется внимание...

свой первый бочонок (20 л) поставил на выдержку Т2 "по Габриелю" двойной перегонки, пшенично-ржаной, 65 градусов.
посмотрим, что там будет через год (в июне 17го).

Delta

Цитата: grofer від 24-08-2016, 11:36:20Трохи порився в неті, і толком нічого не знайшов. Єдине що на сайтах виробників бочок про це пишуть з позитивної сторони.
grofer, послухай почитай таку історію з мого життя... :(
У 2013 році зробив чачу грапу...Перегнав перший раз (з головами) й до міцності чи 43*, чи 47* (загального погону)...вже не пам"ятаю...Але запах був дуже приємний...Мені сподобався, і я вирішив, що не буду переганяти другий раз, заллю у бочку і все буде гаразд...Було в мене тої грапи 30 літрів (2х15), щей залишилось на доливку...для янголів :)...
Пройшло пів року...відкоркував я одну бочку, й узяв на пробу десь 50мл...Блін, це був капець!!! :o :o :o Напій головами пер так, що не передати на словах...Долив для янголів, й так залишив ще...
Щоб довго не базікати...За два роки(!) з того напою. нічого файного не вийшло, ще й у присмаку були дубові нотки...Шляхом танців з бубном і шаманськими причандалами, зробив напій більш-меньш питкий...Вже його нема...а просять ще :D :D
Так що тепер зробив такі висновки...Треба переганяти мінімум два рази!
Дякую за увагу! ;)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

groferTopic starter

Цитата: Delta від 24-08-2016, 12:55:23Треба переганяти мінімум два рази!
Цитата: Delta від 24-08-2016, 12:55:23Напій головами пер так, що не передати на словах..

В моєму випадку пре ізоамілом (сивухою після ректифікації)

groferTopic starter

Найшов дещо:
http://wine.historic.ru/books/item/f00/s00/z0000015/st241.shtml
ЦитатаАналогично окислению этилового спирта происходит процесс окисления высших спиртов, находящихся в коньячном спирте. В соответствии с незначительным содержанием этих спиртов в коньячном спирте масштаб окисления каждого в отдельности, по сравнению с окислительными процессами этилового спирта, мал. Столь же малы и количества альдегидов, кислот и эфиров, образующихся за счет высших спиртов. Однако поскольку эти вещества образуются, хотя бы в количествах, неуловимых для обычных методов анализа, они не могут не влиять на вкусовые качества коньячного спирта.

http://vinocenter.ru/vina-moldavii/peregonka-v-konyachnom-proizvodstve.html
ЦитатаСостав сложных эфиров и высших спиртов при выдержке претерпевает незначительные изменения.

https://books.google.com.ua/books?id=7fD9AgAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=uk#v=onepage&q&f=false

SMF spam blocked by CleanTalk