Медь и нержа: плюсы и минусы.

Автор babaj555, 18-11-2016, 19:01:29

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

А ты-попарься,может и гнать перестанешь! :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Ігор Aquavitалійович

Извините,а можно поподробнее о несовместимости 12х18н10т и меди М1? Ну,кроме религиозной.
    Благодарю за ответ.

Dimassik

Цитата: Ігор Aquavitалійович від 23-12-2016, 14:37:08Извините,а можно поподробнее о несовместимости 12х18н10т и меди М1?
У меня была проблема в соединении меди с нержей, правда паял обыкновенным припоем - через некоторое время начинало течь. А в остальном только религиозная (несовместимость).  :)
Чем дольше ждешь, тем слаще награда.

Ігор Aquavitалійович

Сфоткаю, выставлю тот прямоточник -"я его слепила из того,что было..." мало того что нержавка и медь,так еще и кожух охлаждения спаял из латунной ленты,0,3мм Х 9см.Ленты еще с СССР  кил 20-30,на металл сдавать жалко... Тоже раз образовалась трещина,но от мех.повреждения.Паял оловом,висит в гараже,окисления шва нет.

Дядя Саша

Ось що я знайшов:  смертельна доза міді  яка всмокталася складає 0.15-0.3 г/кг,  або для людини масою 70кг скадає 10-20г,  що по факту дууууже магато.  Хронічне отруєння розвивається при щоденному прийомі 1/100 смертельної дози,  або 0.1г . У перерахунку на сіль це буде грубо на кінчику ножа.  Також знайшов на рос. Сайті  концентрацію солей у дистиляті  2-30мг/лдистиляту  і залежить від хімічного складу браги.  Тому я веду до Того,  що отруїтися  дистилятом,  перегнаним на міді практично неможливо. Якщо я не правий,  виправте
Мідне обладнання під замовлення

dimonarti

Ну бери и делай с меди, если щетаешь что она безвредная, что кто то тебе по сто раз должен что то обьяснять, пей на здоровье, тут добиваются что бы было по меньше примесей, а ты наоборот хочеш их получить. Читай форум и тут все описано и расписано после тебя прийдут другие и будут задавать тот же вопрос, по сто раз
У каждого свои проблемы: у кого-то хлеб черствый, а у кого-то бриллианты мелкие.

Игорь

Цитата: Дядя Саша від 23-12-2016, 15:36:10Якщо я не правий,  виправте
Складається враження, що ти або не читаєш, або погано розумієш.
Невже не зрозуміло, що всмоктування хлориду міді - це одне, а всмоктування ярь-мідянки, тобто ацетату міді - це  зовсім інше?
Невже не зрозуміло, що має значення не назва хімічного елементу, що входить в сполуку, а властивості самої сполуки?
Якщо організм не "всмокче" за добу свій грам калію, це погано. Але якщо він всмокче калію в 10 раз менше, але в складі цианіду калія, це смерть.
Цитата: Дядя Саша від 23-12-2016, 15:36:10отруїтися  дистилятом,  перегнаним на міді практично неможливо
Отруїтися, тобто швидко здохнути, неможливо. А що буде, якщо в складі дистиляту буде певна частка оцту, який, реагуючи з оксидами міді, додасть в дистилят ярь-мідянку? Так, отруєння не буде, зовні все буде гаразд. Але как зреагує печинка на щоденне чи щотижневе легесеньке отруєння? Додасть це тобі здоров'я, чи навпаки?

Кажуть, що береженого бог береже. Можна все життя ходити під карнизами з бурульками і жодного разу не отримати по голові. А можна вийти під бурульки один раз - перший і останній. Тому, якщо розум в людини є, вона не випробовує долю і не ходить там, де е шанс, навіть мізерний, здохнути. Якщо мозок відсутній, або не працює, то хай ходе - поповнює список Дарвіна.
Мідний дистилятор - як карниз з бурульками. Хто мозок має - той оминає. Хто ні - робить людству добру справу, зменшує у наступних поколіннях відсоток безмозглих.

Вибачайте за різкість, але може хоч так дійде?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Дядя Саша

Все дійшло,  питань більше не має.  Дякую за  роз'яснення

dimonarti

Цитата: Игорь від 23-12-2016, 16:28:56Хто ні - робить людству добру справу, зменшує у наступних поколіннях відсоток безмозглих. Супер, вот правельно сказано браво Игорь,
У каждого свои проблемы: у кого-то хлеб черствый, а у кого-то бриллианты мелкие.

Дядя Саша

http://rupest.ru/ppdb/copper-ii-acetate.html
2 клас токсичості.  Ацетат міді утворюється  при перегонці браги,  а при другій дробній перегонці від по перше не випаровується із сс,  а по друге не утворюється,  так як в сс немає оцту. 
Також підняв книгу з ендокринології і токсикології під ред.  Хухліної.  Де написано,  що накопичення міді наступає при хворобі вільсона(рідкісна хвороба)  або при хронічному отруєнні на виробництві.  Також отруйними є солі міді,  з яких більшість не розчинні в спиртах,  в воді да,  розчинні,  з цим згоден. Клас отруйності мідних солей 1 і 2, тобто мало і середньотоксичні речовини.
Простий спосіб визначити,  чи перевищує рівень солей міді гдд - це спробувати на смак.  При перевищенні дози в 95% випадків буде спостерігатися металевий присмак,  аме навіть при цьому відносно здоровий організм не зможе накопичити міді більше,  ніж йому треба.
Продовжу про солі міді: при дробній перегонці із сс їх утворюється мізерна кількість,  в десятки раз менша гдд.,  а ті що були в сс просто не можуть попасти в відбір,  так як солі міді не летючі. 
Якщо тут є хіміки,  підтвердять або виправте.
З цього я роблю висновок,  що шкода від вжитого алкоголю значно більша,  ніж від сполук міді,  які могли попасти в готовий продукт.
P's знаючи нелюбов деяких учасників форуму до мідного обладнання,  підозрюю що мене можуть забанити,  але так як це форум,  свою думку я висловлю.

crofNN

Цитата: Дядя Саша від 29-12-2016, 20:12:14Ацетат міді утворюється  при перегонці браги,  а при другій дробній перегонці від по перше не випаровується із сс,  а по друге не утворюється,  так як в сс немає оцту.
??? Ти впевнений, що в СС нема оцту ?!
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Дядя Саша

Оцту мінімальна кількість.  Якщо потрібно,  після нр зніму відео про титрування сс. В попередньому повідомленні допустив помилку,  не гдд,  а гдк(гранично допустима концентрація) 
http://spirt-zavod.com.ua/sostav-spirta-syrca-i-svojstva-ego-primesej.html
Альдегіди і ефіри оцтової кислоти,  самого оцту немає в списку домішок.
Температура кипіння 118 гр,  тому в сс він попадає в дуже малих кількостях

crofNN

Цитата: Дядя Саша від 29-12-2016, 20:26:12Якщо потрібно,  після нр зніму відео про титрування сс
Зніми будь-ласка. Потрібно!

добавлено: 29-12-2016, 20:40:10

Цитата: Дядя Саша від 29-12-2016, 20:26:12Температура кипіння 118 гр,  тому в сс він попадає в дуже малих кількостях
Тємпєратурокіпельщик?
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Дядя Саша

Відео не зняв,  але експеримент провів.  Результат:
Сс із яблук осінніх,  сорту не знаю,  міцністю 37% , на запах яблука,  на смак не пробував,  прозорий.  Вміст кислот 0.15%, скільки оцтової не знаю.  Яблучна брага була дуже кисла.  Це получається, 1 ст.  Ложка оцту на л  сс.  Чесно сказати,  думав що буде раз в 10 менше.
Можливо є сенс нейтралізувати кислоту содою,  про це буду читати в інших темах.
Після другої дробної дистиляції продукт нейтральний
Підозрюю що в прокисшій бразі кислоти буде ще більше.
Переганялося на апараті кум28-60 з відключеним дефлегматором

sergeybb

Цитата: Дядя Саша від 05-01-2017, 10:33:22Можливо є сенс нейтралізувати кислоту содою
Думаю краще крейдою, сода дає неприємний присмак.

SMF spam blocked by CleanTalk