количество дрожжей

Автор Игорь_Днепр, 20-06-2015, 08:55:44

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

mam

огник

Ставлю зернову брагу на дріжджах від AlexSmersh. Згідно інструкції треба вносити 0.5 грам на 1 літр браги попередньо розбродивши. Так і робив. Ставлю 100-літрів браги 50 грам дріжджів. Один раз був завтикав і всипав замість 50 грам 25 , залишок із 125 грамового пакетика після двох перегонок   :o . Все відіграло, перегнав, вихід як завжди. Здогадався про цей конфуз тільки вчора коли відкривав новий пакетик. Вирішив повторити експеримент і вніс 0.3 грами дріжджів на літр браги. Бродить інтенсивно при темпиратурі 35.4 градуси. Про результат доповім   :) .
Смерть Пуйлу.

antipa

Цитата: огник від 22-04-2017, 09:04:15Ставлю зернову брагу на дріжджах від AlexSmersh
А як запах готового продукта?

Сергей16

Цитата: огник від 22-04-2017, 09:04:15Ставлю 100-літрів браги 50 грам дріжджів. Один раз був завтикав і всипав замість 50 грам 25 ,
:)Прикольно!
И отбродило ведь!
Хотя больше чем уверен, ты не обратил внимания по времени Начало брожения.
Ну типа когда спичка начнёт тухнуть.
Я на 120-130г прессованных сбраживаю 90л, но в 2 приёма.
Сначала 30л, а на следующий день ещё 2х30л.
Итого 18кг зерна...
"Если руки золотые, то совершенно не важно откуда они растут."

бам50

Я на 35 кг.ячменя ложу 333г. прессованных. дожил как-то и 200г.Сработали также.просто удобно пачку на три делить.думаю и 100г.достаточно будет.

добавлено: 22-04-2017, 18:20:20

Главное внести для захвата вовремя.

Запрет вина - закон, считающийся с тем,
Кем пьется, и когда, и много ли, и с кем.
Когда соблюдены все эти оговорки,
Пить - признак мудрости, а не порок совсем.

огник

Цитата: antipa від 22-04-2017, 10:00:52
Цитата: огник від 22-04-2017, 09:04:15Ставлю зернову брагу на дріжджах від AlexSmersh
Бражка із ячменя має квітково-медовий запах.
Смерть Пуйлу.

antipa

Цитата: огник від 23-04-2017, 06:31:07Бражка із ячменя має квітково-медовий запах.

А дистилят ще не робили? Пiсля перегону вiдпишiться :)

Lemon

Цитата: огник від 23-04-2017, 06:31:07
Цитата: antipa від 22-04-2017, 10:00:52
Бражка із ячменя має квітково-медовий запах.
.Звівсяних  пластівців також.

огник

Перегон робив, але відібрав забагато голів і аромат в готовий продукт майже не попав  :( . В слідуючий раз буду відбирати по трішечку і в різну тару, щоб не  пропустити "пахучку" .
Смерть Пуйлу.

grofer

Готовий продукт якої міцності?
Дай йому хочаб добу постояти.

огник

Міцність десь  70 , я його в діжку залив . Дограє наступна брага, на ній попробую .
Смерть Пуйлу.

grofer

Як забродити 40 кг муки(крупи) п'ятьма грамами дріжджів.

Розумію, що ідея стара, але в мене виникла потреба, і я її успішно реалізував.

В минулому повідомленні я писав, що використав для зернової сировини дріжджі для червоного вина.
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,96.msg207620.html#msg207620

Вирішивши продовжити експеримент, захотів попробувати дріжджі до білого вина.
Так як ціна дріжджів не бюджетна, попробував зекономити, і в мене це вийшло.

Взяв каструлю на 12 літрів, залив в неї 7 літрів води, довів її температуру до 70 гр, і всипав 2 кг меленого  майже на муку солоду.
Далі все так як при затиранні пива, паузи і тд. В кінці закип'ятив, і лишив охолоджуватися .
Через пів дня ввечері, всипав на поверхню каші 5 гр дріжджів vin 2000
https://www.vinumteh.com/product/vin2000_10g/

На ранок ситуація майже не змінилася. Не знаю що допомогло, але процес пішов. Чи то від того що запхнув шланг від бульбулятора, чи то на газові підігрів температуру від 20 до 30 градусів. Але піна поперла, шапка виросла, запах появився.
На другий день, побачив що скоро дріжджі все з'їдять, - поставив каструлю в холод.
На третій день, запарив ячмінну муку, і в той час як оцукрювання вже підходило до кінця,  зачерпнув коло літра гарячої каші і вилив у каструлю з солодом та дріжджами.
Піна знову піднялася. \
Опустивши чілером температуру, я вилив вміст каструлі у бочку. Процес пішов відразу, під вечір почало кипіти так як треба.

Відбродило так як завжди, в кінці третього дня почав дистиляцію. Запах браги був полуничний. Продукт ще не готовий.

Висновок, при біді можна вийти з положення.  :) :) :)

FlyHalf

Цитата: grofer від 25-04-2017, 18:10:10На третій день, запарив ячмінну муку
А какой был общий вес засыпи в итоге?

grofer

40 ячки, і 4 кг солоду(2 для дріжджів, і два для часткового оцукрювання) =44 кг.

ЕНОТ

grofer такого количества солода хватило на осахаривания 40 кг крупы ??!! Какой выход по АС с кг засыпи по итогу получилось ?
Я обычно минимально использую 1:4 солода к несоложонки выход ~0,35 л АС с 1 кг засыпи.

Я уже пришел, потому как на вас алкоголиков белочек уже не хватает.

SMF spam blocked by CleanTalk