Редуктор тиску для води.

Автор Misьko, 21-05-2017, 21:51:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

MisьkoTopic starter

З моєї практики редуктора для води незрозумілого походження працюють погано.
Більшість з них не працюють в статиці взагалі, при закритих кранах набирають вище, ніж встановлений тиск на редукторі, більшість більш менш працюють в динаміці, тобто тоді, коли тече вода, але якщо система має клапан, нормальної роботи нема.
Як на мою скромну думку, найкраще, що є серед редукторів, це австрійський  пристрій Herz Armaturen.

Не знаю куди написати, тому пишу сюди.

zx7

цілком підтримую австріяки рулять
аргонно дуговая любой сложности

SemMan

Цитата: zx7 від 21-05-2017, 23:02:23
цілком підтримую австріяки рулять

ТТХ этого редуктора можно озвучить. Особенно на выходе, при значительных колебаниях давления на входе.
МАХ/ МИН. ВХОД/ВЫХОД?
Сколько грабли нас не учат, а сердце верит в чудеса

zx7

Цитата: SemMan від 22-05-2017, 00:16:48ТТХ этого редуктора можно озвучить.

ну я розумію яндекс відрубили так спробуй набрати в гуглі ттх редуктора
аргонно дуговая любой сложности

MisьkoTopic starter

Добре тримає стабільний тиск води в динаміці від двох до шести атмосфер. В Україні продається в двох діаметрах, 1/2 і 3/4. Побутовий. Аналоговий.

Взводатор

Статичний тиск вони і не будуть тримати, оскільки нема чим протидіяти. Підтримувати тиск можна або створивши протитиск (але тоді вони мають бути активними), або скинувши надлишок. От надлишок протоком і скидається, а це вже динаміка.
В мене отакий - http://progressiv.com.ua/product_447.html - працює чудово!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Глянув на ціни того Герця - хай йому грець! 40Є проти 8Є. Навіть якщо і манометр узяти - все одно різниця в ціні буде майже в ті самі рази.
Немає нічого практичнішого за хорошу теорію!

Игорь

Цитата: Взводатор від 22-05-2017, 21:39:25Статичний тиск вони і не будуть тримати, оскільки нема чим протидіяти
Як це нема чим? Є мембрана. З одного боку на неї тисне пружина, з іншого- тиск води на "низькій" стороні, тобто після клапана. Мембрана механічно з'єднана з клапаном. Коли тиск від пружини переважує тиск води, клапан відкривається та пускає додаткову кількість води на низьку сторону. А якщо тиск води на мембрану переважує тиск води, клапан має щільно закритися.
Зашкали регульованого тиску мають статися лише у двох випадках. По-перше, якщо клапан закривається не щільно та не перекриває подачу води. По-друге, це може статися при швидкому припиненні відбору води, тоді клапан не встигає закритися своєчасно, тому тиск встигає підскочити.

Найпоширеніша причина - саме друга. Вода не стискається, тому навіть дуже швидкодіючий клапан не в змозі зреагувати достатньо швидко. Проблема вирішується встановленням на низькій стороні невеличкого гідроакумулятора, в якому вода знаходиться у резиновій груші, яка лежить у балоні під надлишковим тиском повітря. Тоді при припиненні відбору води, тиск не зростає миттєво. Вода поступово наповнює грушу, зтискаючи повітря, тиск росте повільно, і клапану вистачає часу щоб закритися до того, як тиск підскочить занадто високо.
Можливо є сенс на вході в акумулятор поставити дросель щоб обмежити швидкість наповнення груші.

Якщо тиск у водопроводі не занадто великий, у якості акумулятора можна використати пусту дволітрову пластмасову пляшку , прикручену до трійника на водяній лінії догори дном. При коливаннях відбору та зростанні тиску, вода поступово заповнює пляшку, зтискаючи воду, і регулятор встигає закритися при дуже малому збільшенні тиску.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

MisьkoTopic starter

Так, пляшка працює як ресівер(гідроакумулятор. Колись, в часи БЦН, замість пляшки в лінію ставили перевернутий балон від зрідженого газу і мутили реле тиску. Працювало. Тільки треба було час від часу зливати з балона воду, бо повітря, яке використовувалося як пружина, помало розчинялося в воді.  Власне ресівер можна поставити, як є місце. Герц, до речі, тримає тиск в статиці, поки солі не зроблять клапан негерметичним. В мене дома такий редуктор  довго тримався, потім почав за ніч набирати тиск вище заданого , дійшли руки, почистив, тримає далі.
Герц має якісний фільтр і манометр, а до Ікми це бажано докласти, щоб мати можливість виставити тиск і не паритися через сміття.
Якщо у вас в лінії 3-4 атмосфери, ікма може бути, хоч працює вона, як на мене, виключно в динаміці, якщо 10, і вам не подобається як змішувач плюється при відкриванні - краще потратитися на Герц.

kubmab

Я користуюсь ось таким регулятором тиску Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
https://www.valtec-kiev.com.ua/reduktor-davleniya-valtec-vt-082-n-s-filtrom-i-manometrom.html Тиском в статиці я не переймаюся, хоча прилад його підтримує непогано, в динаміці питань нема. і з ціною якось краще ніж у герця.

MisьkoTopic starter

Якщо порівнювати з Герцьом, то у всіх китайців ціна краща. З цим сперечатись нема сенсу.
Я почав цю тему тому, що вважаю пристрій, який виготовляє Герц Арматура найкращим серед подібних,  в роботі.

Сергій Леонідович

Вальтек не позиционируется как Китай.Как Италия.Я с ними работал,контора была солидная и арматура стоящая
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

MisьkoTopic starter

Можна адресу заводу Valtec в Італії? :D

SMF spam blocked by CleanTalk