Первая ректификация

Автор 101001, 03-11-2013, 19:58:35

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Misьko

Це з вчорашніми головами і тим що накапало з тса, та й сьогодні вже більше п'яти годин йде процес.

Батарейкин

Цитата: Misьko від 24-05-2017, 14:00:06та й сьогодні вже більше п'яти годин йде процес.
я отбирал 50мл/ч   5*50=250
с ТСА за всю ректификацию накапывало 150-250мл

просто головы у тебя слишком разбавленные спиртом будут. так что их на перегон откладывай а не на технические нужды
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Игорь

Вчерашние - в топку, сегодняшние на переплавку.
36%от 4,5 кВт - это 1620 ватт.
Колонна имеет Двн 48 мм (?), сечение 1810 мм2. Удельный нагрев 0,9 ватта на 1 кв.мм. Нормально.

Скорость отбора тела нужно замерить. Отбери головы в отдельную емкость за 10,15 или 20 минут, полученный объем  умножай на 6, 4 или 3, получишь отбор в час.
Какая игла на линии отбора и какая цифра светится на Росе возле буквы "о"?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Misьko

о 1, я ставив о 2, але швидкість відбору тоді явно завелика, голка синя, лінія відбору заповнена, відбір  засікав, десь близько 60 мл в годину, можу ще зменшити, але думаю, що не варто, слідуючий раз спробую під час відбору голів перейти плавно від 40 мл/годину до 60 методом витягування книжок с під банки.
Важливо, що в мене в голові почалося все складатися в якусь систему, може місцями і помилкову, але хоч якусь. :D

Батарейкин

Цитата: Misьko від 24-05-2017, 14:52:49лідуючий раз спробую під час відбору голів перейти плавно від 40 мл/годину до 60 методом витягування книжок с під банки.
полная ерунда...
опрокинешь!!! если что иглами играйся... но потом все равно рано или поздно перепутаешь и будешь плеваться

30 или 60 мл ни так существенно.  20часов *60мл = 1,2 литра голов... ))))
просто меняй вовремя тару. и приемную емкость лучше ставь в тазик или ведро
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Микола Григорович

Misьko, Ярославе, друже -- як працює редуктор Herz? Що справді тиск в магісталі -- як вкопаний? І не залежить від перепадів тиску на вході?
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

Misьko

В мене дома він давно працює, вода "з криниці" через насос, час від часу треба його мити і чистити, десь раз в кілька років, без нього в душі відчувається включення/виключення насоса, з ним такої проблеми немає.

200 мл в годину не за мала швидкість для підголовників?

ГОГа

Підголівники треба виводити швидко. 200мл/г це замало для  колони 49-50 вн. Треба 300-400. Я так рахую.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Misьko

Поміняв голку з голубої на зелену, швидкість збільшилась, чекаю 10 хв, щоб порахувати.
Попрацював на підголовниках 10 хв з швидкістю 1570 мл/ годину))))міряю нові настройки

добавлено: 24-05-2017, 21:56:04

Є швидкість 420 мл в годину. Буду брати підголовників 2 літри, нюх я здається вже втратив))

добавлено: 24-05-2017, 21:58:31

Тиск в кубі впав до 20 мм ртст, не рухається. З цим треба щось робити, чи хай так буде? Яка механіка цього падіння тиску? Колону не тряс, потужність не міняв.

grofer

Цитата: Misьko від 24-05-2017, 21:36:20Яка механіка цього падіння тиску? Колону не тряс, потужність не міняв.
Чим більша швидкість відбору, тим менший тиск.
Нічого не міняй, там є баланс, при відборі тіла старайся триматися графіку. :) Чим більша температура у кубі, тим менша швидкість відбору.

Misьko

Зменшує відбір Роса по зміні температури, чи треба це робити самому? Як виставити потужність на початок відбору тіла, щоб нічого не напсувати?

grofer

Цитата: Misьko від 24-05-2017, 22:25:33Як виставити потужність на початок відбору тіла, щоб нічого не напсувати?
Потужність в тебе виставлена на початку стабілізації. Це робоча потужність на весь процес роботи, аж до кінця відбору хвостів.

добавлено: 24-05-2017, 22:30:41

Цитата: Misьko від 24-05-2017, 22:25:33Зменшує відбір Роса по зміні температури
Не лізь туди, хай  Роса працює.  :)

Игорь

Тиск падає, і навіть якщо ти припиниш відбір, він не відновиться.
Це пов'язано з тим, що за тривалий час відбору голів з насадки вийшло все повітря, що десь там на початку застрягло, а поверхня насадки  добре покрилася пливкою флегми, і якщо на початку відбору голів були ще сухі ділянки, зараз їх вже нема.
У підсумку це дало ефект невеличкого збільшення шляхів для флегми й пари, їх пересування полегшилось, тому й тиск трохи впав. Можна на відсоток-другий збільшити нагрів, але я б цього не робив.
Про зменшення відбору.
Роса для того й існує, щоб робити рутинну роботу замість тебе. Вона буде працювати на підставі тих налаштувань, що ти зробив, або лишив без змін. У п'ятому режимі вона буде давати відбір на встановленій тобою швидкості лише до температури в кубі 85 градусів, а після цього стане плавно його зменшувати, стежучи за ростом температури в кубі. Зменшувати буде не по сходинках, а плавно, й таким чином, щоб у момент досягнення кубовою температурою фінальної позначки 96 градусів (якщо тиине змінив), відбір складав 30 відсотків від початкової швидкості.
Цифри 85 градусів та 30 відсотків можна змінити у "прихованих налаштуваннях", але це краще робити до початку роботи, бо для цього треба припинити роботу.
Температуру закінчення товарного спирту ти можеш змінити на льоту, без зупинки процесу.
Можеш йти до ліжка, тільки перед тим ємність для спирту постав у якусь миску, на всяк випадок, та перевір, чи у вірному місті стоїть датчик потопу. Та не забудь ввімкнути дзвінок у розетку десь поруч з ліжком  :)
Добраніч.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Misьko

Пішло тіло, спати я сьогодні все одно нормально не зможу)))

zx7

Цитата: Игорь від 24-05-2017, 14:35:48Колонна имеет Двн 48 мм (?), сечение 1810 мм2. Удельный нагрев 0,9 ватта на 1 кв.мм. Нормально.

у Ярослава двн 49мм труба 52на 1.5
аргонно дуговая любой сложности

SMF spam blocked by CleanTalk