Неприятные случаи которые произошли с нами

Автор Бандерівець, 30-06-2011, 21:23:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Nightwish

Без реальной земли, заземление в розетке к нулю цеплять нельзя!
В 3х фазной цепи, есть шанс поймать 380 на корпусе заземленного потребителя.

Игорь

Без реальной земли, надежно соединенной на щите с нулевым проводом.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Misьko

В мене штирі заземлення, арматура 12, мінімум на метр в воді, вода має багато солей, рівень води навіть в найсерйознішу засуху не може впасти нижче. Тобто вони в воді розрахунково на метр в ситуації найнижчого рівня води. Зараз думаю там 3-4 метри в воді.Думаю, що це цілком реальне заземлення.
Тим більше, що воно друге, бо заземлення на розетках в мене є, правда воно не з'єднане з нульом.
Сьогодні під'їде спеціаліст і поскручує то все до купи. Перше заземлення я теж робив достатньо серйозно, але йому 17 років, і воно знаходиться під вигрібною ямою, глянути на те, чи там щось не перержавіло - неможливо.
Є надія, що це все не намарно.

Nightwish

Цитата: Игорь від 23-06-2017, 13:24:39
Без реальной земли, надежно соединенной на щите с нулевым проводом.
Игорь у нас далеко не во всех щитках есть реальное заземление !
У меня сталинка, щиток 100% без земли, просто занулен, причем на нуле такие потенциалы, что порой бьется током.
По проэкту дома тех годов, земли на доме нет, значит делать не положено. Проэкт никто переделывает не заинтересован.
Электрики что обслуживают говорят что и более поздних домов таких полно.

zx7

Цитата: Misьko від 23-06-2017, 13:31:35В мене штирі заземлення, арматура 12, мінімум на метр в воді,
тару раки попруть перші

ну скоро риба з річки на берег полізе .готуй тару раки попруть перші :) :)
аргонно дуговая любой сложности

4udak

Цитата: l6ova від 22-06-2017, 02:40:47в мене завжди перекос, завжди якась фаза до початку роботи 170-180в інші дві 240-250в(( від чого б це? сусіди мають пилораму... треба звернути увагу на перекос фаз в неділю...
В принципе, если сеть не была рассчитана на большую нагрузку (а так обычно и есть) то влияют. Даже если все двигатели 3х фазные. Сеть перегружена и ее начинает плющить.
Или же у кого то просто большая нагрузка на одну фазу (стоит мощный тен и греет какю нибудь жидкость....  :o :o :o )

Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

Игорь

А когда на одной фазе стоит мощный ТЭН, включаемый то напрямую, то через диод, на всех фазах - катастрофа. А я по молодости грешил диодными уполовинивателями нагрева. Мои первые системы с управлением нагрева по давлению (с прессостатом от стиралки), работали именно так.

4udak

Цитата: Игорь від 24-06-2017, 07:28:39А я по молодости грешил диодными уполовинивателями нагрева.
Поступал также, а это еще влияет на работу понижающего трансформатора на подстанции, не любит он постоянной составляющей.
Однополупериодная схема выпрямления не рекомендуется к применению и только для малых токов.

Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

Misьko

Закінчив з заземленням нуля. Чотири дванадцяті арматури по шість метрів забив з приямка 130*130 глибиною 70см, від контура до хати квадрат 10*10, і двожильний дріт 2*2,5. Січення мідного дроту заземлення 5 мм квадратних. Збираюся запускати РОСУ.

Игорь

Misьko, я відремонтував дзвінки, але перевірити зміг лише натисканням на кнопку. Дзвонять. Зараз віднесу на пошту.
Коли чекати на ремонт пральку? :)

Игорь

В дзвінках перегрілися двохватні резистори на 100 ом. Перший помер сам, у другому до нього був нахилений кондер. Він від нагріву луснув, тому резистор лишился живий.

Маю бажання трохи порахувати...
На 100:омному резисторі виділялося не менше двох ватт. Це означає, що струм був щонайменше корінь (2/100) = 140 міліампер

Струм обмежено конденсатором на 1.2 мкФ, що у мережі 50 герц має реактивний спротив 1000000/(3,14х50х1,2)=2650 ом.
Щоб такий кондер пропустив струм 0,14 ампер, напруга на ньому має бути щонайменше 2650х0,14=371 вольт. Схоже, що на твоєму нулі була фаза...

Misьko

Цитата: Игорь від 24-06-2017, 14:05:17

Маю бажання трохи порахувати...Схоже, що на твоєму нулі була фаза...
Власне тому я й хотів щоб дзінки поїхали в Одесу. Без правильного діагнозу і бачення перспектив виходу з ситуації в цілому ремонт втрачає сенс.

В пральці плата вже два рази ремонтована, нова коштує більше сотні долярів, пральці 13 років, от я й думаю, чи варто її ремонтувати взагалі, чи пора купити нову. )))

Игорь

Цитата: Misьko від 24-06-2017, 14:32:22В пральці плата вже два рази ремонтована ... пральці 13 років
Я вже теж двічі ремонтований, років мені вже майже чотири рази по 13... Треба замислитись - чи не  прийдуть моїй жінці у голову схожі думки коли в мене черговий раз згорить якісь транзистор...

2beer

Даже не знаю, непрятный это случай или скорее курьезный...
За несколько месяцев второй раз лопается по резбе пластиковый поворотный кран в пивной бродилке (ведро 33 л).  :(
Механических усилий на излом не прилагал, да там и стенка ведра мягкая, легко гнется.
Оба раза в бродилке стаут, один и тот же рецепт, больше 20 литров... жирновато для мойки полов... Точнее, липковато :)
Вот и думаю, что поможет - святая вода или цкт? :D :D :D
Якщо людина не п'є – вона або хвора, або падлюка

Корпич

Пластик от УФ становится хрупким.
Перед началом работ проверить, все подозрительное заменить  ::)

SMF spam blocked by CleanTalk