Двойная ректификация спирта-ректификата

Автор Бандерівець, 14-11-2012, 15:51:10

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

mekkaod

Начитавшись думал сделать к своей БРУ КОО.
Но вот второй сезон работаю и качество спирта с сахара устраивает полностью.
Так что надобность в доочистке отпала сама собой.
Что же касается управления процессом для КОО в режиме повторной ректификации, то тут как раз ничего сложного нет.
На СПН достаточно 120 см
Вводишь в 10-15 см от низа,
Сверху забираешь 1% от вводимого объёма, снизу с клапана или гидрозатвора 4-5%.
А с 30 см от верха оставшиеся 95%, этим же и регулируешь нижний отбор, термометры не нужны.
Мощности надо от 200 до 400 Вт/литрАС, в зависимости от проблем с метанолом.
Но мне куда интересней Разгонная колонна, закончу, отпишусь.

amnpk

Игорь, ситуация следующая: При отборе хвостов, завершающая стадия, температура в одной трети колоны 80 градусов, температура в узле отбора 90, в кубе 99. Должно быть наоборот, что не так?.   Давление в кубе U образного манометра 50 см условного ноля. Ртуть тяжелее воды на 13,546 при температуре 20*. Для упрощенного пользования, взял, 1мм ( ртуть) – 1 см (вода). Колона утеплена, двойная теплоизоляция. Насадка СПН, насыпана равномерно.

Микола Григорович

Зробив НБК. Нагнав новомодннього самогону. А не подумав, що 50% для моей РК (блядская клава не переключается на украинский регистр) -- це занадто. Голови розмазались аж до хвоста. Прийдеться, таки, РК2 робить.
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

ГОГа

Микола, а які параметри твоєї РК?
Единственный "грех" на земле - это глупость

Микола Григорович

ГОГа

Очень странно..
У меня 57мм вн.,  170см высота, СПН 3,5 х 3,5, навалка около 50 литров крепостью под 60% и все нормально ( отбор голов около 14 часов).
Я это к тому, что 50-ка, да еще и при меньшей спиртуозности навалки, должна отбирать головы лучше.
Или я нюх потерял, или ты перфекционист с супер нюхом, или какой- то косяк в колонне или в методике....

Delta

Цитата: Микола01 від 30-06-2017, 21:32:33Зробив НБК. Нагнав новомодннього самогону. А не подумав, що 50% для моей РК (блядская клава не переключается на украинский регистр) -- це занадто. Голови розмазались аж до хвоста. Прийдеться, таки, РК2 робить.
Якась НБК в тебе дивна...Після НБК, голів буде меньше, чим у СС після кубіка... :(
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Микола Григорович

Цитата: Delta від 01-07-2017, 05:58:42Якась НБК в тебе дивна.
Нормальна НБК і СС з неї добрий.
Цитата: ГОГа від 01-07-2017, 05:51:01крепостью под 60% и все нормально
Тоді, мабуть, біда в ТСА, як писав десь Ігор. Я цей раз полінився підкдючити деф до аргону.

Микола Григорович

Продовжую. Вчора закінчив РК2. Довольний як слон. [attach=1] На довго хвате. Я про друге. СС після НБК реально кращий, ніж після кубовоі дисттляціі. А спирт з нього не важнецький. Не думаю, як тут було сказано раніш, що я балуваний. А ось після РК2 спирт і справді гарний.
Цей раз кожна ректифікація СС супроводжувалась ретелтьним відбором голів. Це лишнє. ІМХО, 2-х годинного відбору самоі головноі вонючки достатньо.
Ніяк не відважусь не відбирати голови зовсім, як пропонує пан Завада.
Другого разу спробую.
Короче, при РК2 прийшлось добу відбирати голови. Але потім пішов бездоганний (ІМХО) спирт.
Висновки:
-- РК2 -- це добре.
-- голови при РК1 відбирати не обов язково.
--  я телепок, бо не зміг зробити класний спирт при РК1 з СС після НБК.

Amigo

Цитата: Микола01 від 13-07-2017, 19:48:38--  я телепок, бо не зміг зробити класний спирт при РК1 з СС після НБК.
Микола01 ти просто перфекціоніст,але пляшуні різнокаліброві й  стоять не акуратненько :D :D
Отсекая змию голову,не забудь про его хвост.

ГОГа

Певно, я чогось не тямлю...
Микола, а можеш надіслати мені 50мл твого спірітусу (після НБК) РК1 і твого спірітусу РК2.
Поясню: в мене після НБК і РК1 -спірітус просто офігенний.
...а може я просто "не їв нічого солодшого, ніж морква звичайна"....

Микола Григорович

Amigo, Не так.  (переходжу на моксель, клава глючить).
Там вдоль стены ровненько стоят стекляшки. Но длины стены не хватило (для правильной фотосессии), поэтому вторым рядом пришлось выставить 1,5л. ПЭТ.  :D :D :D

Delta

Цитата: ГОГа від 13-07-2017, 21:42:01Микола, а можеш надіслати мені 50мл...
ГОГа, з Кубані? :o :o

ГОГа

Delta

SMF spam blocked by CleanTalk