Как долго может храниться пиво?

Автор ГОГа, 07-01-2018, 15:01:32

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vitallicheg

Цитата: chelovechik від 23-02-2018, 13:59:41
Цитата: Батарейкин від 23-02-2018, 13:54:46но тут оборудование нужно
главное фильтр угольный.  по другому никак.

А лампу ?  ;)

Батарейкин

Цитата: chelovechik від 23-02-2018, 13:59:41главное фильтр угольный.  по другому никак.
это ни та ветка!!!
может у Энтони нашего тоже в ЦКТ пару лет стоит пиво, но он то скромняга никогда не признается об этом... вот и ищет угольный фильтр

добавлено: 23-02-2018, 14:02:52

Цитата: vitallicheg від 23-02-2018, 14:02:10А лампу ?  ;)
фанклуб собирается )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

chelovechik

oleg_n

Цитата: Батарейкин від 23-02-2018, 13:54:46но тут оборудование нужно
сухого  льда  в  бутылку  вот  и  всё  оборудование   :-X
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Батарейкин

его дозировать тяжело!
повзрывает ))))))))))

а вообще штука классная!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Mecx

У меня три месяца в подвале стоит Имперский стаут в ведрах под гидрозатвором,сварил еще осенью,почему стоит?бросил на сухое охмеление Каскад+дубовую щепу,по рецепту  нужно выдержать на щепе три месяца,на днях решил попробовать на вкус,интересное пиво получилось,горчинка вместе с терпкостью,как потеплеет залью в кег,посмотрим что получится.

oleg_n

Цитата: Mecx від 23-02-2018, 21:05:40
У меня три месяца в подвале стоит Имперский стаут в ведрах под гидрозатвором,сварил еще осенью,почему стоит?бросил на сухое охмеление Каскад+дубовую щепу,по рецепту  нужно выдержать на щепе три месяца,на днях решил попробовать на вкус,интересное пиво получилось,горчинка вместе с терпкостью,как потеплеет залью в кег,посмотрим что получится.
у  меня  один  вопрос  -  откуда  в  Имперском  стауте   Каскад  и  щепа??  :o
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Mecx

Делал по рецепту,а их много.Нашел видео рецепт какой то английский.

ГОГаTopic starter

Вчора на дачі у Андрія (Поворот) ми дегустували пиво. Дві пляшки (1л і 0,7л) Андрій знайщов у загашниках. Обом пивам по 6 (!) років.
    Нагадаю всім, що ми з Андрієм дегустували пиво 5-річне десь пів-року тому, це був в 1 літровій пляшці Ірландський червоний ель. По оцінці Андрія, цей ель тягнув по п'ятибальній системі оцінки на 3 - 3+, тобто, коли нема чого випити, то він годиться)).
    Учора ми першу відкрили пляшку Бельгійського Різдвяного стауту (дівись фотографії нижче). Пляшк відкоркувалася з приємним шипінням. Піна - бомбезна, кажуть на гарну піну модна п'ятак покласти, а на піну різдвяного можна взагалі рубль металевий. Аромат - сильний, насичений, карамельний. Піна приємна на смак. Щодо самого пива - то просто клас! Як на мене, то трішечкі гіркоти не завадило б, але дівчатам сподобалось ну дуже! Андрію сподобалось, також.

Потім була відкоркована пляшка (0,7л) "Червоного берсерка", з розраховагою міцністю бвльше 7%. Пляшка також приємно прошипіла. Якщо не знати що це, то здається (думка всіх дегустуючих), що це вино. Нагадаю, що це - грюйт, тобто хміля в ньому не має, а є суміш трав. При додаванні фруктового соку (як то роблять бельгійці з "кислим" пивом, виходить вельми не погано. Але деяким воно зайшло без всяких домішок.
    Таким чином однозначно можна стверждувати, що пиво (принаймі те, що зроблено по бельгійській технології - карбонизація у пляшці) може запросто зберігатися 5-6 років (а може і більше). Нагадаю, що справжній RIS (Russian Imperial Stout) рекомендується споживати після 1 - 1,5 років зберігання.
Единственный "грех" на земле - это глупость

ДимаС

Дуже приємно побачити Андрія! Це краще ніж навіть піна на фото!
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Delta

У 2021 році, на 30 ти річчя сина, я дістав з льоху пляшку пива, яке робив наш Сміт у 2012 році...Так як етикетки не було, писав маркером на кришці, яке було пиво - не скажу...але воно було дуже приємне. Я тоді ще зняв відео як відкривав та наливав...і висилав те відео Сміту. Тут не пам"ятаю, писав чи ні тоді...Але сам я враженний, що пиво збереглося і було гарне на смак. Так як смартфон поміняв, бо той втопив...відео зара не маю...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Delta

Цитата: Delta від 30-09-2025, 09:53:16бо той втопив...
Ну і як ви розумієте, де я міг втопити телефон?
Правильно...у діжці з брагою   на 200 літрів...Врятувати його було неможливо...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

makrak80

Цитата: ГОГа від 29-09-2025, 07:14:46це був в 1 літровій пляшці Ірландський червоний ель.
Георгію , пляшка не бугельна ? В мене в бугельних за рік в кількох пляшках газ стравив майже нанівець ... єдиний плюс цих пляшок , це що вони вміють стравлювати зайвив газ , якщо буде перекарбон , так само як кришки твістоф ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Сергій Леонідович

Я зберігав пиво в кегах у погребі, з кожной варки - один кег. Останнє ( імперський стаут), допили в окупації, йому на той момент було 6 років, гарне було пиво
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ГОГаTopic starter

Цитата: makrak80 від 30-09-2025, 10:18:31Георгію , пляшка не бугельна ? В мене в бугельних за рік в кількох пляшках газ стравив майже нанівець ... єдиний плюс цих пляшок , це що вони вміють стравлювати зайвив газ , якщо буде перекарбон , так само як кришки твістоф ...
Так, пляшка літрова з бугельним корком. Але коли ми відкорковували пляшку, то чути було як з шипінням виходить газ. На фото ( дивись моє повідомлення вище) чітко видно який корок.
Единственный "грех" на земле - это глупость

SMF spam blocked by CleanTalk