Измерение наброда весовым методом.

Автор Игорь, 05-03-2018, 01:46:31

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Николай, в твоем файле все верно с точностью до неучитываемых мелочей.
Я дополнил твой файл этими мелочами - учетом воды, которую приносят дрожжи, учетом воды, которую захватывает сахароза при распаде на глюкозу и фруктозу, учетом сухих веществ дрожжей в браге.
Все это добавил в твой файлик и посадил его на основу, которая умеет делать разные расчеты по спирту, так как там пришлось пересчитывать массовые в объемные концентрации.

"Спиртовые" функции доступны в меню - вставить функцию -"определенные пользователем".
Но для пользования файлом это не понадобится.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Продолжаем мультфильмы...

ИгорьTopic starter

Надо подумать вот о чем.
Мы привыкли закладывать дрожжи исходя из количества сахара. А надо исходя из объема браги, так, чтобы поддерживать оптимальную  концентрацию живых микроорганизмов в единице объема.
Это значит, что увеличивая гидромодуль, надо увеличивать и навеску дрожжей... Или создавать им условия для размножения. Но в эту сторону я чего-то ходить не хочу :)

Бандерівець

Цитата: Игорь від 06-03-2018, 14:20:21Мы привыкли закладывать дрожжи исходя из количества сахара
В хімії швидкість хімічної реакції залежить від концентрації реагентів. Річ у тім що зручно купляти та давати дріжджі фасовкою по 500 гр.1 кг., на 100 літрів браги 1 кг дріжджів.

На мою думку треба щоб концентрація цукру була максимальною для повно вибродження, адже не дуже зручно якщо брага вибродить на день швидше але з меншою кількістю спирту, тим паче що дуже швидкість залежить від температури, літком брага виброджує за 3-и дні, а осінюю чи весною з підігрівом за 2-а тижні.

yrabarskiy

Цитата: Бандерівець від 07-03-2018, 10:32:24літком брага виброджує за 3-и дні, а осінюю чи весною з підігрівом за 2-а тижні.
Це вказує на те, що недостатній підігрів, або не коректно організований.
Хмільна вода не приведе до добра!

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 07-03-2018, 10:32:24на 100 літрів браги 1 кг дріжджів.
ты перешел на сухарики?
или так сильно экономишь???

100л это 20-25кг сахара ===== 2кг попробуй кинуть!  ;)
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

4udak

Цитата: yrabarskiy від 07-03-2018, 12:19:20Це вказує на те, що недостатній підігрів, або не коректно організований.
А який підігрів буде\вважаєш достатнім? По форуму бачив різні цифри.
Я тримаю 28-30 на КРТ (цифровий контролер з кроком 1 градус), майже завжди показує 29.
Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

Бандерівець

Цитата: Батарейкин від 07-03-2018, 12:29:16
Цитата: Бандерівець від 07-03-2018, 10:32:24на 100 літрів браги 1 кг дріжджів.
ты перешел на сухарики?
или так сильно экономишь???

100л это 20-25кг сахара ===== 2кг попробуй кинуть!  ;)
помилився при написані, так 2 кг на 100 л.

sergeybb

Цитата: 4udak від 07-03-2018, 12:47:38Я тримаю 28-30 на КРТ (цифровий контролер з кроком 1 градус), майже завжди показує 29.
В моєму випадку це дуже забагато, підірів запрограмований на 14град, далі саморозігрів до 28град, 50кг цукру і за 3 дні готово, тільки треба звважити що постійно працює перемішувач.

yrabarskiy

Цитата: 4udak від 07-03-2018, 12:47:38А який підігрів буде\вважаєш достатнім? По форуму бачив різні цифри.
Я тримаю 28-30 на КРТ (цифровий контролер з кроком 1 градус), майже завжди показує 29.
Якщо температура затора менше 32*С  то 4-5 діб,  а 33-35 *С  то на 4 добу перегонка. що зерновий що цукровий однаково, об"єми відповідно 80, 95 л.

4udak

Спробую зараз підняти температуру.
Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

yrabarskiy

Цитата: sergeybb від 07-03-2018, 13:12:35тільки треба звважити що постійно працює перемішувач.
Spoiler
У тебе ефект дає перемішування, а у моєму випадку (я не перемішую) температура, якщо це поєднати буде швидше. Коли пробував перемішувати враці та вечором, збродило за 65 год.
[close]

sergeybb

Цитата: yrabarskiy від 07-03-2018, 13:44:29я не перемішую
Коли користувався баком на 60л, акваріумний підігрівач ставив на 35град., без перемішування, теж за 3 дні вибражувало

yrabarskiy

Цитата: sergeybb від 07-03-2018, 14:02:47Коли користувався баком на 60л, акваріумний підігрівач ставив на 35град., без перемішування, теж за 3 дні вибражувало
Spoiler
Якщо відверто,, то я трохи дивуюся стосовно застосування акваріумних підігрівачів. Мені цікаво що тендітніше дріжджі чи акваріумні рибки, адже в акваріумах рекомендовано обігрівач огороджувати захисним пристроєм щоб рибки не травмувалися. А як стосовно дріжджів?  Це ж як повітряний ТЕН. Як би вода не відводила тепло всерівно існує місцевий перегрів, а особливо якщо немає інтенсивної циркуляції.
     У 2013 р. мав необережність у броділку (бочку) з суслом та мезгою для чачі вкласти акваріумний підігрівач на 150 вт . В результаті витяг "гранату" мезгу віддерти не зміг, тріснув корпус.
[close]

l6ova

Теж проти акваріумних підігрівачів,  я підігрівати електроплівкою для теплої підлоги, обмотуєш бочку і го го

SMF spam blocked by CleanTalk