Джин

Автор oleg_n, 12-10-2012, 17:49:40

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Dudley

Я прочитав не мало літератури про джин і можу сказати, що точних правил його виготовлення просто не існує! Для прикладу, якщо взяти пальці якогось технолога відомого бренда джина і затиснути в дверях, я не впевнений, що він пояснить чого так, а не інакше! Колись гарно написав Батарейкін про виготовлення джину, що це творчий процес, а не наука! Точно не процетую! На жаль! При всій повазі ГОГа, але обгрунтовувати свої інтуітивні припущення не має необхідності! Я багато разів читав про "портянки" під час дистиляції з ботанікою, але вірив у свій результат! Я не можу пояснити з точки зору науки чого так, але роблю те, що роблю! І бачить всевидяще око нашого Козачка, роблю не найгірший джин на форумі! :)

ГОГа

Spoiler

Kroll13, хай буде гречка  :)
В мене лише одне питання до тебе: на твоєму комп'ютері немає крапки?
[close]
Единственный "грех" на земле - это глупость

vova0869

Кома це ще не крапка .А по делу какую джин-корзину лучше сделать.

Beaton

Цитата: vova0869 від 18-08-2018, 09:49:06
Многоярусную под засыпку каждого яруса тонким слоем.
Скороварка литров на 6, в дно ввариваеися кламп, кламп должен внутри выходить на сантиметр выше дна. Рядом в дне 1/2 штуцер - это отвод флегмы. Сверху на крышке скороварки второй кламп. Внутри- сита друг на дружку 3 яруса . Все

vova0869

Очень дельный  совет .

grofer

Не розумію,  чому так сталося.
По рецепту мав відібрати 6 літрів дистиляту.
Перші два прозорі як завжди, а наступні  два жовтуватого кольору.
Швидкість відбору не міняв, нічого не чіпав, хіба пересунув столик на пів метру щоб дістатися до карго.
Міцність така як завжди.

ГОГа

Может брызгоунос?
Кстати, дистилляция с травой?
Единственный "грех" на земле - это глупость

grofer

Так, це ялівець переганяю.
Тепер взагалі пішла оранжева фракція!
Швидкість відбору літр півтора в годину, 300 ват даю на тен. Не тече а скоріше капає.
На запах нормально.

hachok

може щось таки прилипло до тену і підгорає по трішечки, інакше звідки жовтому кольру взятись

grofer

Цитата: hachok від 19-08-2018, 16:45:39
може щось таки прилипло до тену і підгорає по трішечки, інакше звідки жовтому кольру взятись
на смак і запах чисте, але коли відкрию то буду знати точно.  :)
Всі ягоди, я помістив в марлевий мішок.

добавлено: 19-08-2018, 17:17:20

Виходячи з ситуації, планую відібрати ті потрібні шість літрів, а потім добавити до них пів літра води і ще раз перегнати відібравши тіж самі шість літрів , але вже прозорі та чисті.

добавлено: 19-08-2018, 18:30:17

Відібрав шість літрів, і лишив хай ще півлітра накрапає, прийшов , а вона вся чиста як сльоза.
Та остання пів літра.  :)

ДимаС

Цитата: ГОГа від 17-08-2018, 21:37:04PS. Наверное, созрело проведение конкурса джин-ов )))
Дык можно на пивнофест захватить с собой джина - раз уж форум собирается в сентябре... Если интересно - давайте отдельную ветку делать и обсуждать.

добавлено: 20-08-2018, 17:27:03

Цитата: пЫво від 17-08-2018, 23:13:43
https://korrespondent.net/world/4001869-v-brytanyy-vypustyly-dzhyn-s-omolazhyvauischym-effektom
Это не джин - в составе не написано в статье что есть можжевел) или провтыкали журналисты или это не джин...

добавлено: 20-08-2018, 17:30:46

Цитата: Beaton від 18-08-2018, 14:29:53
Цитата: vova0869 від 18-08-2018, 09:49:06
Многоярусную под засыпку каждого яруса тонким слоем.
Скороварка литров на 6, в дно ввариваеися кламп, кламп должен внутри выходить на сантиметр выше дна. Рядом в дне 1/2 штуцер - это отвод флегмы. Сверху на крышке скороварки второй кламп. Внутри- сита друг на дружку 3 яруса . Все
Это в идеале. Но тогда не на 6л а на 12 и не 3 яруса а 5 ярусов)
А так то если бы не было влом - то для определенных компонентов я бы такое сварганил - у Хендриксов например встречал такую кастрюлю почти на выходе дистиллята для отжима самыми чистыми спиртами вкусоароматики...

добавлено: 20-08-2018, 17:32:57

Цитата: grofer від 19-08-2018, 16:07:37хіба пересунув столик на пів метру щоб дістатися до карго
не во время отбора столик сунул?
Какая мощность вдувалась, какое оборудование (диаметр царги и на сколько от верха куба была жижа в нем?
У меня такое было когда я вдувал больше 1кВт на царге 40см - банальный брызгоунос. Ну, или больше может налил ты и чуток пены попало или с поднятой на полцарги пены брызги...

добавлено: 20-08-2018, 17:37:19

Цитата: grofer від 19-08-2018, 16:47:16і ще раз перегнати
Это самое правильное. Где-то попали брызги видимо. Хотя отбор очень медленный. Я на 800Вт делаю в последнее время не меняя мощность с момента первых капель и до конца тела. Был опыт когда добавил мощи и пересрал погон - пришлось по кругу желтый джин перегонять. Тогда делал с мацерацией по ГОГе - много масел было - может они как-то скопились в каком-то месте царги и при повышении мощности хлюпнули в погон. Х.З., но больше так не делаю. Стабильность в дистилляции - для меня лучший вариант.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

grofer

Перші два літри були чисті, під час роботи настройки не міняв, хіба  коли відходив, то Пандора вимахувалася і добавила собі кіловат. :)
А так на тен подавалося 300 ват весь процес. Я не перший раз варю, обладнання не міняв, а чого жовтий джин пішов не розумію.
Помив сьогодні куб, - до тена нічого не прилипло, не пригоріло, ягоди були всі у мішечку.

Кажеш стабільність...
До того моменту  коли пішло жовте, я зменшив потужність з 330 ват до 300, і пішов по справах. Хіба могло зменшення причинити такі зміни?

ДимаС

Цитата: grofer від 20-08-2018, 17:55:35Хіба могло зменшення причинити такі зміни?
Думаю что нет. Тут что-то другое. Может таки пена? Вода может другая оттуда и поверхностное натяжение другое) Мало ли...

добавлено: 20-08-2018, 21:10:50

Тут другая фигня: джин, которому 3 месяца, была неделя мацерации, все по ГОГе, но интересно что и джин без мацерации по Кроллу, которому 10 дней имеют аромат и привкус мела. Обычного самого мела. Причем этот веус появляется через время... грешу на воду, но она покупная очищенная. У Бетона Лехи то же... непонятно...

добавлено: 21-08-2018, 10:26:38

Еще вспомнил - у джина с мацерацией по ГОГе - не было этого запаха и привкуса мела пока я его не поставил на месяц в морозилку... после морозилки мел...
Кстати, интересный эффект - последний джин который сварил без мацерации разбавленный до 40% не имеет опалесценцию, но при охлаждении ниже 10С она появляется и при нагреве снова исчезает, но при разбавлении швепсом или водой как и положено также опалесцирует в сизоватый цвет.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Dudley

Колись читав про це явище! При низьуих температурах спіртова основа відділяється від ефірів і прозорість змінюється на легку опалєсценцию! Чого так, сказати не можу, бо особливо не заморачувався з приводу цього питання! Це цілком нормальне, безпечне явище! Якщо є хімікі, хай поправлять, я психолог! :)

Beaton

Цитата: Kroll13 від 21-08-2018, 12:08:05
Колись читав про це явище! При низьуих температурах спіртова основа відділяється від ефірів і прозорість змінюється на легку опалєсценцию! Чого так, сказати не можу, бо особливо не заморачувався з приводу цього питання! Це цілком нормальне, безпечне явище! Якщо є хімікі, хай поправлять, я психолог! :)

Та фиг с ней, с опалесценцией.... МЕЛ! Что с мелом делать?!!!

SMF spam blocked by CleanTalk