Полядвиця для дуже лінивих.

Автор Misьko, 14-10-2018, 23:39:03

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

MisьkoTopic starter

Полядвиця це довгий м'яз спини свині. Всі, в принципі, повинні знати який він з вигляду. Що таке лінь теж напевно всі знають)))
Беремо кусок, і обвалюєм його в солі, торці теж. Ставимо в холодильник на 24 години. Сіль в ідеалі має мати в собі домішки нітриту натрію і нітрату натрію. Можна до солі додати столову ложку цукру, але це необов'язково.
Через 24 години( це теж не має особливого значення. В мене ніколи не виходить зробити це вчасно)виймаємо м'ясо з холодильника, промиваєм його, і обмакуєм в суміш трав.
Я купую готову суміш трав фірми Мрія, яка називається "Італійські трави". Все на око, ніяких грамів і процентів.
Коли м'ясо добре виваляне в траві, завертаєм його в пергаментний папір і знову ставимо в холодильник на тиждень
І того - два підходи по п'ять хвилин. Смачного.
Найкраще смакує в вигляді канапки тонкопорізане на свіжому хлібі з маслом.

yrabarskiy

Цитата: Misьko від 14-10-2018, 23:39:03Через 24 години( це теж не має особливого значення
Можливо це твоя особиста технологія, але взагалі практикують 3 доби. :)
Хмільна вода не приведе до добра!

MisьkoTopic starter

Можливо що так. Я солю добу, і думаю, що якщо тримати три, то м'ясо набере більше солі і втратить більше води. Може я помиляюсь, але я написав як я роблю. Напевно можна по іншому. А є якийсь наукового обгрунтований сенс солити 72 години?

петроч

Если считать , что мясо не возьмет больше соли, то это заблуждение. Для полендвицы лучше рассчитать количество соли на кинограмм веса.
Я, делаю так, отмеряю вес мяса, отмеряю вес соли, все перемешиваю в пакет, выдерживаю. Специи по усмотрению. Затем вялка и употребление.

Игорь

на мою думку, якщо після тижня витримки в травах в холодильнику м'ясо з'їси обо зберігати й далі в холодильнику, то від часу соління нічого не залежить
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

yrabarskiy

Так воно і є, води, тільки зверни увагу яка вона :o. Пишу з телефона, а програма вставляє інші слова, вже задовбався виправляти.
Це як у нашому хоббі відбирати голови з підголовниками.
    Швидше буде звернутися до гугла про теорію технології  ферментації м'яса.

Игорь

ЦитатаПолядвиця для дуже лінивих
А є повний рецепт?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

петроч

Цитата: Игорь від 15-10-2018, 08:44:07А є повний рецепт?
Быстрый рецепт это, как онанизм, или резиновая баба. Хочешь результата, имей выдержку! Полендвица относится к сыровяленым продуктам, и нечего из него делать говно быстросквашенное!

MisьkoTopic starter

:)
Ви пробували мою полядвицю? Про що ви хочете поговорити?
Я написав як я роблю і мені подобається результат. Не хочете робити так, як я - не робіть. Чомусь мені здається що обговорювати смак до дегустації трохи незручно))))

Ігор, перше повідомлення і є весь рецепт. Солю, обвалюю в траві, завертають в пергаментний папір і все.

yrabarskiy

Швидкість для м'ясних виробів, які не підлягають термообробці, є небезпекою ЖЗ для людини.

MisьkoTopic starter

Сіль я даю з нітритом. Хоч пробував робити і без, або наполовину з нітритом і без. Робив більше десяти разів. Поки живий.

петроч

Цитата: Misьko від 15-10-2018, 09:33:08Ви пробували мою полядвицю?
Это не поляндвица, это кусок мяса приготовленное своим способом. Может это и вкусно, не знаю. Но есть продукты, которые называются по способу приготовления, а есть продукты, которые называют по способу приготовления!

MisьkoTopic starter

Полядвиця - вона полядвиця і сира і приготована, так називається сорт м'яса, який росте на свині в визначеному місці)))
Не зрозумів гру слів про називають і називаються  :D

yrabarskiy

Ти мабуть так і не зрозумів про що я...

MisьkoTopic starter

Цитата: yrabarskiy від 15-10-2018, 10:08:46
     Ти мабуть так і не зрозумів про що я...
Послухай, чому я так роблю.
Живе м'ясо стерильне. Після того, як тушу розібрали, воно ще деякий час немає жодних бактерій, крім тих, які осіли на нього з повітря. По автолізу починають працювати пізніше, але ми його солимо, і не даємо можливості розвиватися тим бактеріям які попали на нього зверху. Далі ферментація власними ферментами.
Звідки може прийти небезпека?

SMF spam blocked by CleanTalk