Полядвиця для дуже лінивих.

Автор Misьko, 14-10-2018, 23:39:03

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

MisьkoTopic starter

Олежище

Ну, если хочешь.  :D
Фото абсолютно не четкое, нифига не видно структуры среза. Абсолютно не понятен размер куска, мне показалось, что это не вырезка, а карбонад. Но поняв, что это может быть 1,5 - 2см, а не 8-12, то да, возможно вырезка.
Абсолютно стерильное мясо свежеубитого животного, ну это как то на твоей совести. Не у всех есть возможность добыть такое мясо и я лично предпочту мясо прошедшее ветконтроль, ну то такое....
Я не один раз давал в этом разделе ссылки, рецепты и результаты своих трудов на цельномышечный сыровял. Блондинистые сайты с рецептами сыровяленных изделий предпочитаю обходить 10й дорогой.

MisьkoTopic starter

Олег, а де я писав що це вирізка чи карбонад? Розмір грубо 6*6*17см. Фото погане, згідний, але який сенс напружуватися, якщо смак м'яса визначається  репутацією опонентів? Мені не подобаються твої роликові ковзани, але я ж не пов'язую твій вибір з кольором шкіри?
Повторюсь: не подобається - не робіть і не їжте.

Олежище

Цитата: Misьko від 25-10-2018, 22:49:28Олег, а де я писав що це вирізка чи карбонад?
Цитата: Misьko від 14-10-2018, 23:39:03Полядвиця це довгий м'яз спини свині. Всі, в принципі, повинні знати який він з вигляду.
То, мабуть тут. Може не карбонад а корейка. Вибач.
Вкус мяса определяется качеством исходного сырья и способом приготовления, а не репутацией. По подобной технологии я делал быструю бастурму, тоже весьма не плохо получилось.

огник

Куми зарізали свиню породи Ландрас. Презентували на даний кулінарний виріб кусок м'яса (вирізки). Вийшло смачно.
Пі.сі. Не знаю, можливо для більшості людей буде і не по фен-шую. А мені подобається сире м'ясо і рибка просто присолена і приперчена   :-X . Хоч розумію що це не є безпечно з гігієнічного погляду. 
Смерть Пуйлу.

MisьkoTopic starter

Я не претендую на якийсь винахід і не заперечую проти того щоб солити три дні чи додавати до солі ще якихось спецій.
Суть мого способу в тому, що м'ясо дозріває, завернуте в пергаментний папір. Не так втрачає вологу як баструма, і готове, залишається м'яким і ніжним.

Игорь

Цитата: Misьko від 25-10-2018, 22:49:28смак м'яса визначається  репутацією опонентів
:)
Про яке м'ясо йдеться? Опонентове? Тоді згоден. Смак м'яса опонента залежить від того, наскільки підмочена його репутація.
:)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

MisьkoTopic starter

Вік вихідної сировини в цьому випадку має настільки катастрофічний вплив, що смакові нотки, пов'язані з репутацією навряд чи будуть помітні.

пЫво

Цитата: Олежище від 25-10-2018, 16:14:39
Я не один раз давал в этом разделе ссылки, рецепты и результаты своих трудов на цельномышечный сыровял. Блондинистые сайты с рецептами сыровяленных изделий предпочитаю обходить 10й дорогой.

Олег, привет!
Пролистал рецепты - не нашёл. Дай ссылку пож.
Хочется попробовать другой рецепт.
Со мной не спорил Батарейкин!)))
[url="http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476"]http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476[/url]

Олежище

Привет, та хоть бы и вот тут вот тут

yrabarskiy

Не ставав більше до дебатів, а минулої суботи купив  дві внутрішні підхребтові вирізки, філейки, (верхні хребтові корейки) відповідно вагою 760 і 830 грам. Свиня годовала, годована зерносумішшю, вагою 180 кг, Virgo.
     Все зробив як описано автором, окрім додавання нітритної солі та цукру,(глибиною кольору не переймаюся) а також промивання здійснював у сортировці. (Жирую :))
     Сьогодні 7 діб з моменту закладення напівфабрикату на основне дозрівання. Оглядово-дегустаційнною перевіркою встановлено, що такий час і такі умови ІМХО можуть бути застовані при приготуванні м"яса риби, і то не всіх родів та видів.
     Розумію, що у всіх різні смаки та до вподоби різні кольори, але щоб таке :-\
Про що далі мова, якщо вага закладеного продукту залишилася сталою.
     Одним словом, для дуже лінивих і результат такий.
     Перезакутав м"ясо з пергаменту у ситцеву тканину і виніс у аналогічно з холодильником прохолодне приміщення, але з примусовим обдувом, для подальшого дозрівання. Кінцевий результат - втрата 20-30% вологи.
Хмільна вода не приведе до добра!

MisьkoTopic starter

В двох словах: що не так? Смак, вигляд чи консистенція? Не може бути щоб м'ясо не втратило в вазі.
Я вдячний, що ти спробував.

yrabarskiy

А як воно може втратити у вазі, якщо обмотане пергаментом?
Знаючи про герметичність я залишив незначні торцеві продихи, і всерівно це не допомогло.
     Моя порада стосовно солі, вона завжди повинна бути дозована. Коли занадто великий шматок, застосовувати ін'єкції.  Те що я витворив хорошо підійде до пива, але приблизно через тжня 2.

yrabarskiy

Цитата: yrabarskiy від 02-12-2018, 20:04:45Те що я витворив хорошо підійде до пива, але приблизно через тжня 2.
І я не помиливя. 13 числа проводив дегустацію з пивом. Супер. Трави проявляють свій присмак в кращу сторону. В порівнянні з рибою, яка водиться в нашій зоні, до пива, то таке м"со смачніше. Але я не писав, що після контрольного огляду через тиждень від дня закладки, ставив м"ясо на ніч для вимочування від солі. Після знову робив обсипку спеціями.
    Канапки з маслом та домашнім творогом також проходить по конкурсу.

MisьkoTopic starter

De gustĭbus et colorĭbus non est disputandum.
Дякую, що ти спробував, і зробив по своєму!

SMF spam blocked by CleanTalk