Двойная ректификация спирта-ректификата

Автор Бандерівець, 14-11-2012, 15:51:10

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

yrabarskiy

Можливо не в цій темі, але перегонив нещодавно підголовники, продувочні проміжні, та спирт після 93*С кубової зібраних від РК-1. Т.я. у мене був дід Андрій, а у дружини дядько, то вчора з друзями вирішили продегустувати отримане. Аби не знав кращого то пройшло б як треба, але в порівнянні  відносно бражного дистиляту в "долю не падає".
Голови відбирав 20 годин при потужності 2,9 кВ на 20 л АС, зібраного після 5 чи 6 РК. Робив 5 дрібних продувок по 50 мл і кінцеву на 500 мл. Можливо недостатньо одної глибокої продувки?
     В подальших планах першочергово відбір голів спочатку за 5 годин без розведення, після чого додавання води до 40% після цього у звичайному режимі з глибокою продувкою.
     Якщо і це не дасть результату, то тільки суворе розділення фракцій в окрему тару.
Можливо в когось з"явилися нові напрацювання?
Хмільна вода не приведе до добра!

Микола Григорович

yrabarskiy, Нещодавно ректифікував голови з РК1. Розвів зразу до ~36%, голови відбирав з розрахунку 1 квт./год. на 1л. АС,  ~50 мл./год. Ніяких "продувок" не роблю, бо вважаю це зайвим. Тіло навіть і не куштував
Spoiler
не хочу свій ліверний фарш труїти середніми домішками :D :D :D
[close]
-- піде на наступну РК2.

добавлено: 14-12-2018, 12:35:40

А прихвостні , вірніше сказати -- кубові залишки з РК2,
Spoiler
бо при РК1 з хвостами не переймаюсь -- відбираю, поки старт-стоп не перестане клацати.
[close]
Ректифікував окремо розведеними. Голови зовсім не відбирав, зразу пішов якісний спирт.
P.S. розводив трохи охолодженим окропом, щоб кисню не занести.
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

Игорь

У каждого своя настройка вкусовых и обонятельных рецепторов. То, что одному кажется великолепным, для другого - яд.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

yrabarskiy

Голови вони  де хочеш голови і виводяться без проблем, а от проміжкові, щоб без продувки їх вивести потрібно на максимальній розрахунковий швидкості відбору відібрати понад 1,5 л спирту, щоб вони вийшли, лише тоді у  товарному спирті зникає нотка пекучисті. Продувкою економится літр забрудненості спирту. На 50 колоні я робив дві продувки, одну перед відбором, другу після відбору 10 л, коли кубова Т була 87*С. Сортировка була на висоті. Так, стосовно перегону оборотних фракцій бражного дистиляту, то їх у 5-6 разів більше. А взагалі то потрібні хроматограіічні аналізи, бо так це хитання повітря.

Микола Григорович

Цитата: yrabarskiy від 14-12-2018, 13:24:14хроматограіічні аналізи
В нас це діло коштує $25. Поки-що жаба мене переборює. :D :D :D  Тим більше, що спирт з РК2 мене на цей час задовольняє.

Сергій Леонідович

Теперь хвосты не отбираю.Тело прекращаю отбирать при 91 градусе,30 минут стабилизации и стоп машина.Дальше после остывания куба,подключаю к нему НБК и за 2 часа,перегоняю остаток.Большое спасибо Игорю,за такой совет!
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Игорь

Некоторым коллегам такой способ не понравился. Очень сивушный дистиллят на выходе из НБК.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Сергій Леонідович

Цитата: Игорь від 14-12-2018, 14:34:43Очень сивушный дистиллят
Мне без разницы какой он,всё равно в последствии на РК

бам50

Цитата: Сергей Леонидович від 14-12-2018, 14:30:20
Теперь хвосты не отбираю.Тело прекращаю отбирать при 91 градусе,30 минут стабилизации и стоп машина.Дальше после остывания куба,подключаю к нему НБК и за 2 часа,перегоняю остаток.Большое спасибо Игорю,за такой совет!
Какая необходимость 30 мин . стабилизации?
Запрет вина - закон, считающийся с тем,
Кем пьется, и когда, и много ли, и с кем.
Когда соблюдены все эти оговорки,
Пить - признак мудрости, а не порок совсем.

yrabarskiy

Цитата: Сергей Леонидович від 14-12-2018, 14:30:20Теперь хвосты не отбираю.Тело прекращаю отбирать при 91 градусе,30 минут стабилизации и стоп машина
Планував на НБК так само, коли була РК-50, тепер на РК-60 при 3 кВ немає сенсу смикатися. Дуже вдячний Ігорю.

Сергій Леонідович

Цитата: бам50 від 14-12-2018, 16:18:00Какая необходимость 30 мин . стабилизации?
мойка насадки,перед консервацией

добавлено: 14-12-2018, 16:54:45

Цитата: yrabarskiy від 14-12-2018, 16:31:32тепер на РК-60
в мене 63,та все одно так більш подобається

бам50

Я грязнуля.мою её при отборе голов.

добавлено: 14-12-2018, 17:07:15

63 уже два года ждёт.в потолке окно переделать нужно.лень.
Запрет вина - закон, считающийся с тем,
Кем пьется, и когда, и много ли, и с кем.
Когда соблюдены все эти оговорки,
Пить - признак мудрости, а не порок совсем.

Микола Григорович

Цитата: Сергей Леонидович від 14-12-2018, 14:36:20всё равно в последствии на РК
Або я чогось не розумію, або це шлях в нікуди. НБК не має реальної можливості ефективно відділяти хвости,
Spoiler
про "пукаючу" НБК я курсі ;)
[close]
тобто за кожним разом в кубі буде залишатись все більше і більше сивухи :o :o :o

Сергій Леонідович

Цитата: бам50 від 14-12-2018, 17:02:54Я грязнуля.мою её при отборе голов.
у меня ректификации только осенью.Так что,колонна будет 8 месяцев стоять чистенькая! :)

добавлено: 14-12-2018, 17:09:37

Цитата: Микола Григорович від 14-12-2018, 17:07:17за кожним разом в кубі буде залишатись все більше і більше сивухи
до цього ще дожити треба!

добавлено: 14-12-2018, 17:12:14

В мене приблизно,3 ректіфікаціі в рік,тобто дочєкатися такого ефєкту,скількі років мине?

Микола Григорович

SMF spam blocked by CleanTalk