Двойная ректификация спирта-ректификата

Автор Бандерівець, 14-11-2012, 15:51:10

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Батарейкин

Цитата: бам50 від 14-12-2018, 17:02:54Я грязнуля.мою её при отборе голов.
пропарь колону перед очередной ректификацией и удивись качеству спирта! )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

бам50

Цитата: Батарейкин від 14-12-2018, 17:28:40
Цитата: бам50 від 14-12-2018, 17:02:54Я грязнуля.мою её при отборе голов.
пропарь колону перед очередной ректификацией и удивись качеству спирта! )))
Пробовал. Не удивился. Больше не пробую.
Запрет вина - закон, считающийся с тем,
Кем пьется, и когда, и много ли, и с кем.
Когда соблюдены все эти оговорки,
Пить - признак мудрости, а не порок совсем.

Батарейкин

Цитата: бам50 від 14-12-2018, 17:32:07Пробовал. Не удивился.
значит где то накосячил... или нюх сбился.
ты первый кто не увидел результата
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Микола Григорович

Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

Батарейкин

Цитата: Микола Григорович від 14-12-2018, 17:40:00Я другий   
поздравляю
видать суточный рубеж в 150мл АС уже и сегодня героически пройден

пишу для тех кто не пробовал!
попробуйте обязательно. у меня твое упрямых было АРТЕМ и Гасблендер. месяца три я им мозг выносил. они пропарили и прозрели

бам50

Не, ну раз в полгода можно и пропарить...я разбирал колонну, насадку в кастрюлю, и на огонь.. хвосты вонь создали на весь двор, несколько раз воду менял..Но и разницы в спирте не увидел. Для себя сделал вывод: за время отбора голов всё чудно попадает в куб. Да и беру я товарняк до 94 по Цельсию.

добавлено: 14-12-2018, 18:19:10

И куб не мыл никогда.
Запрет вина - закон, считающийся с тем,
Кем пьется, и когда, и много ли, и с кем.
Когда соблюдены все эти оговорки,
Пить - признак мудрости, а не порок совсем.

Микола Григорович

Цитата: Батарейкин від 14-12-2018, 17:48:16видать суточный рубеж в 150мл АС
Ні, коли писав, то був тверезіше тебе :D :D :D
Зараз 100 мл. АС взято на груди. Далі видно буде, вангую, що ще 100мл. прийдеться вжити :D :D :D
А що мав сказати хтось, кого ти почастував? Твоє пойло повне фуфло? :o :o :o :o
Я тут про друге. Літерний Олексій (літера Т) на всих досяжних для нього форумах розпосюджує якусь шаманщину і мракобісся. Бач, навіть пан Юрко повівся і виконує  відкриття клапана на повну. Якісь 50мл. в годину за один раз. А чому не 200мл.? Хто сказав? Літерний остолоп?
Повертємось до твого випадка мракобісся.
1. Скільки залишиться молекул ізоамілового спирта на поверхні СПН за 9 місяців? Га?
2. При відборі голів при РК1, хіба не змиється цей бутор в куб, де сивухи, як в дурня махорки?
3. Тут тема про подвійну ректифікацію. Перепрошую :-[ :-[ :-[

yrabarskiy

Цитата: Микола Григорович від 14-12-2018, 18:40:27Бач, навіть пан Юрко повівся і виконує  відкриття клапана на повну. Якісь 50мл. в годину за один раз. А чому не 200мл.
Я так зрозумів це про мене. Хочу трохи скорегувати. По-перше,  такі дії чиню з напрацювань Ігоря, коли він зо 4 роки тому описував як отримував бездоганний спирт і це логічно, хоча результат одразу не спостерігається. По-друге 50 мл за один раз не в год, а за деклька десятків секунд. І по-третє, глибока продувка знову ж таки в минулому році запропонована Ігорем і  особисто при випробовуваннях дає позитивний результат. Тепер застосовую постійно. Для неї об"єм відбору визначається особисто з урахуванням особливостей РК, хоча більш точніше встановленням критичної спиртуозності коли її необхідно припинити. Тому я за повний хід клапана. :P
     Сподіваюсь Ігор не нагнівається за посилання на його особистість.
     Микола Григорович, поясни хто такий цей Літерний Олексій?
Хмільна вода не приведе до добра!

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Микола Григорович

yrabarskiy, Тобто голови в тебе відбираються покрапельно, а потім через годину ти відкриваєш кран, чи клапан і зливаєш 50 мл.?

yrabarskiy

Цитата: Микола Григорович від 14-12-2018, 18:40:27коли писав, то був тверезіше тебе   
Зараз 100 мл. АС взято на груди. Далі видно буде, вангую, що ще 100мл. прийдеться вжити
Щось ти голубе сизокрилий сьогодні пізно на зв"язок вийшов. Якщо на базар не ходив, то мабуть на груди взяв 3х100. :D

Цитата: Микола Григорович від 15-12-2018, 13:06:46Тобто голови в тебе відбираються покрапельно, а потім через годину ти відкриваєш кран, чи клапан і зливаєш 50 мл.?
Так, тільки циклічність не через 1 а через 4 год. І іще, коли навалка закипіла і перший пар дійщовши до дімрота сконденсувався, то я не даю йому можливості  повернутися назад  в колону, а приблизно 100-150 мл виводжу назовні. Спробуй. не пожалкуєш.

добавлено: 15-12-2018, 14:57:44

Цитата: Микола Григорович від 15-12-2018, 14:53:34Раніш я теж пробував "бзикати" по ~50 мл. Ніякої реальної користі не побачив і відмовився.
Пролий світло на свою методику відбору. Це ж не таємниця?

Микола Григорович

Цитата: yrabarskiy від Сьогодні в 14:21
на базар не ходив,
Таки ходив. :D
на груди взяв 3х100
Ні, я людина слова, пообіцяв 200, то так і зробив :D І взагалі, коли я почав вживати спирт після РК2, то забувся, як воно раніш бувало на другий день :o
Спробуй. не пожалкуєш.
Нехо, бо не бачу сенсу і логіки.
Нажаль, я не маю морального права тебе критикувати, то буду писати за себе.
-- Раніш я теж пробував "бзикати" по ~50 мл. Ніякої реальної користі не побачив і відмовився.
-- Що таке пекучий спирт я добре знаю. Колись надумав переректифікувати голови після РК2. Ото пекучий, так пекучий спирт вийшов :o ;) Зарікся так робити.
-- Голови при РК1 відбираю недбало. Беру першу півторашку за 2-3 години і годі.
-- При РК2 я теж беру всього одну півторашку, але більш ніж за добу.  :o Потім ще півторашку начеб-то підголовників, які колись будуть випиті. Коли пробував "бзикати". то втрати спирту були більшими.

yrabarskiy

Цитата: Микола Григорович від 15-12-2018, 15:08:10При РК2 я теж беру всього одну півторашку, але більш ніж за добу.
Ну а тепер як казав Петруха:- "Гюльчитай, открой личко". :D   Пролий світло, для чого більше доби вариш спирт після прискореної РК-1 щоб націдити півторашку голів. І про яку економію ти ведеш мову?
При (РК-1 - 1,5 л) +( РК-2 - 1,5 л ) = 3л.
Я коли "бзикаю" (перші - 150 мл) +( періодичні зливи 3х50 мл =150 мл) + (покапельно 35 мл х 10 год = 350 мл) + глибока продувка 400 мл + 450 мл на стабілізацію після продувочної паузи при  роботі на себе. Разом = 1,5 л і це з підголовниками,  при цьому час на процес у двічі менший.

Микола Григорович

Цитата: yrabarskiy від 15-12-2018, 15:41:30При (РК-1 - 1,5 л) +( РК-2 - 1,5 л ) = 3л.
Не так. Я роблю 3 РК1, знач буде 4,5л. голів, але діло в тому, що вони будуть перероблятись. З 15 л. таких голів я відібрав всього літр голів в квадраті. Тобто реальні втрати з 4,5л. ~ 300мл. ;)
Що з цих квадратних голів робити я ще не придумав, але мабуть спалю.
І що ми маємо?
(0,3+1,5)*100/45=4% Багато? :D
45л. -- це навалка 96,6% при РК2.

добавлено: 15-12-2018, 16:18:38

Цитата: yrabarskiy від 15-12-2018, 15:41:30час на процес у двічі менший.
Тому і пекучий, а-то аргон винен :D :D :D
Я придержуюсь теорії Ігора, що головніше вигнати голови з куба, а для цього треба затратити 1 квт. ел. енергії на 1л. АС. А якщо цього не зробити, то хоч "обзикайся", то буде пекти :D :D :D :D

SMF spam blocked by CleanTalk