Дімрот (мінімалізм)

Автор Yarik, 18-12-2019, 00:31:48

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Цитата: Qazwsx від 19-01-2020, 17:20:15
Yarik, знакомую конструкцию делаешь)) Колонна Прима. Наматай димрот из меди: я без проблем двухрядный в тисках с медной шестерки сделал с первого раза. С нержи уже у токаря потом матал на брагоподогреватель.

Цитата: Yarik від 18-12-2019, 01:18:38
І на всяк випадок - термопровід
чи гільза (покращена)
Можешь поподробнее про гильзу для термометра рассказать (ссылку где брал такие варианты)?

Намотай, мотал...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

YarikTopic starter

Цитата: Qazwsx від 19-01-2020, 17:20:15Можешь поподробнее про гильзу для термометра рассказать (ссылку где брал такие варианты)?

Це не я купував запчастини, це було побажання, при виготовленні дімрота.
Перша - є у мене на коліні 90° при збірці, як для дистилятора. (Такі є на Алі)
Другу робили під замовлення - не просто гільза н/ж, а далі мастирити термометр через трубку силіконову, а є шляпка, яка притискає 2 силіконові прокладки всередині і датчик випадково не висмикнеш, та і не прокапує при такому варіанті.

В результаті - ні той, ні той варіант не зробили. Датчик я розмістив самостійно на заглушці, в мідній гільзі, а зверху 3 шари клеючого алюмінієвого скотчу.

Qazwsx

[quote author=Yarik link=topic=7847.msg305247#msg305247 date=1579449167

Це не я купував запчастини, це було побажання, при виготовленні дімрота.
Перша - є у мене на коліні 90° при збірці, як для дистилятора. (Такі є на Алі)
Другу робили під замовлення - не просто гільза н/ж, а далі мастирити термометр через трубку силіконову, а є шляпка, яка притискає 2 силіконові прокладки всередині і датчик випадково не висмикнеш, та і не прокапує при такому варіанті.
[/quote]
Если не сложно , можете ссылку "первой" с Али скинуть , чтоб понимать как искать?
И какой у Вас конструктив "второй" (эскизик или чертежик)?

добавлено: 19-01-2020, 20:44:45

Spoiler
Цитата: ДимаС від 19-01-2020, 17:21:48
Намотай, мотал...
Пристыдил за безграмотность?
[close]

Игорь

Не надо использовать медь для дефлегматора спиртовой колонны с жидкостным отбором.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Qazwsx

Цитата: Игорь від 19-01-2020, 22:17:24
Не надо использовать медь для дефлегматора спиртовой колонны с жидкостным отбором.
А если с паровым отбором?

добавлено: 20-01-2020, 09:52:11

А при дистилляции с жидкостным отбором медный димрот тоже не советуете?

sergeybb

Qazwsx, В жидкостной зоне надо избегать медь

YarikTopic starter

Цитата: Qazwsx від 19-01-2020, 20:42:42Если не сложно , можете ссылку "первой" с Али скинуть , чтоб понимать как искать?
И какой у Вас конструктив "второй" (эскизик или чертежик)?

Знайду на Алі - доповню це повідомлення лінком.
Наприклад ось такий варіант:
Spoiler

2й:
Двн -6мм

гуральник

Цитата: Qazwsx від 20-01-2020, 09:50:08А при дистилляции с жидкостным отбором медный димрот тоже не советуете?
він почорніє,і ти його нічим не почистиш.
Любіть життя. Повторення не буде...

sergeybb

Цитата: doctor від 20-01-2020, 12:18:59він почорніє,і ти його нічим не почистиш.
кислота, наприклад, соляна, за секунди видаляє наліт

Игорь

Погугли что значит ярь-медянка, откуда она берется и как влияет на организм. Погугли по фразе "индия цирроз младенцев" и оцени что происходит с детками, которым индийские мамаши варят молочко в медной посуде. 
Потом подумай о следующем...  Коньяк после перегонки на меди годами выдерживают в дубе.
Виски после перегонки на меди пропускают через четырехметровый слой угля.   
А потом подумай какие меры против избытка медных ионов предпринимаешь ты. Годы в бочке или 4 метра угля?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

гуральник

Цитата: sergeybb від 20-01-2020, 13:15:57кислота, наприклад, соляна, за секунди видаляє наліт
Ну в принципі так.
Можна ще добавити азотної в співвідношенні 1:2.

YarikTopic starter

Spoiler
Є товариш, розумний чолов'яга - навіть штучно отримав графен у нас в Україні.
Але  йому я не повірив про доведену безпеку міді і продукту, і не став робити обладнання з міді, хоча це набагато легше, і дійсно, можна зробити все своїми руками.

Краще додати грошей на нержавійку для всього, що йде згори до низу в нашій справі.
Якщо хочется міді - беремо мідні царги і забиваємо мідною СПНкою. І запижовуємо мідними РПНками ;)
[close]

гуральник

Цитата: Yarik від 20-01-2020, 14:00:44Якщо хочется міді - беремо мідні царги і забиваємо мідною СПНкою. І запижовуємо мідними РПНками
Spoiler
І чиститимо все вручну, бо кислота фігово впливає на мідь і вона працює не так як би нам хотілося.
[close]

sergeybb

Цитата: doctor від 20-01-2020, 14:14:12бо кислота фігово впливає на мідь
поясни

гуральник

Цитата: sergeybb від 20-01-2020, 14:54:01
Цитата: doctor від 20-01-2020, 14:14:12бо кислота фігово впливає на мідь
поясни
Мені пояснювали це  в приваті і в мене немає дозволу озвучити хто це сказав. Якщо прочитає, скаже сам.
  Але інформація наступна:
  Коли ми чистимо вручну, то мідь очищається правильно.
  Якщо лимонною кислотою, чи бардою, а там оцтова кислота, то утворюються сполуки, які не дають очищати сірчані сполуки і  царга з насадкою не працює подібно аламбіку.
Аламбіки чистять руками, ніхто в них кислотуи не лиє.

SMF spam blocked by CleanTalk