Обсуждение Джина и способов его потребления

Автор APTEM, 06-03-2015, 17:28:05

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

staffordrodg

Так дягиль,дудник и ангелика-это одно и тоже?

Dudley

ГОГа

Я, до тех пор, пока не получил корень дягиля от Володи (Kroll13), особого значения этому сырью не придавал ( покупал в интернет-магазинах тощенькие корешки). Но получив качественное сырье понял, что это очень, очень важный ингридиент при производстве джина.
Выше зложенное в той или иной мере касается и других компонентов для вкусо-ароматизации джина. Качественное сырье = качественный напиток.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Dudley

Хочу подякувати за допомогу з перекладом Сергію Леонідовичу та Бандерівцю! Точніше його тещі! :)

добавлено: 19-02-2020, 21:33:30

Кому потрібна хороша якість, пишіть в ЛС! Вишлю на електронку!

Shuller_RM

Мало хто знає, але шотландський острів Айла (Islay) відомий не тільки найкращими димними віскі (а може й накращими віскі в цілому), але й одним з найсмачніших джинів.

Джин The Botanist (або просто "Ботан" ;)) роблять на відомій дистилярні Брюхладі (Bruichladdich), що робить одні з найкопченіших односолодових віскі у всьому світі.

Як жартують самі виробники - дистиляція проходить в найжахливішому апараті, що тільки є, названий "Страшна Бетті", через те, що він скоріш нагадує перегорнутий бак для сміття, аніж нормальний алембік.
Тим не менш, Ботаніст є джином світового класу, завдяки майстерності дистиллерів та 31 (sic!) травам, більшість з яких росте прямо на острові.

Серед них такі як: дяглиця (анжеліка), яблунева м'ята, листя берези, болотнрої мирти, китайський коричник (кассія), звичайна кориця, ромашка, насіння коріандру, квітки польового осоту, бузина, квітки улексу (дріку), вересу, глід (бачите, "бояра" може бути благородною :D), звісно ялівець, підмаренник, меліса, лимонна та помаранчева цедра, лакричний корінь, гадючник, коріння ірису, перечна м'ята, полин гіркий, квітки конюшини лучної та білої, пижмо, листя тим'яну, водяна м'ята, самосил! Фуууууух... Допишіть, якщо впізнали по картинці інші інгридієнти :)

Можливо це надихне вітчизняних виробників на ще більш цікаві експерименти, адже Україна славиться своїми настоянками та зборами трав! Даєш Карпатський трав'яний ч̶а̶й̶ джин!

#УКАТиждень #ДЖИН

Я робив щось подібне з покупного зілля на https://hot-rod.com.ua/spices-ua/nabor-speciy-dlya-dzhina-karpatskiy-ua
Сподобалося, хоча це була моя перша спроба і відповідно кращого я нічого і не міг куштувати.

ГОГа

На диаграмме, присутствует МЕТАНОЛ (зеленый цвет)  Это опечатка. Надо исправить. Метанол не имеет запаха и вкуса, он как этанол и помимо этого, ядовит.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Vlader

Dudley

Я теж мав великі сумніви, стосовно метанолу! Так переклав Леонідович, онлайн перекладач і теща Бандерівця! Відповідно я його і вніс в класифікатор! Можливо малось на увазі нейтральний або невиразний?!

om69

Проблема многих трав, растущих у нас, типа полыни, пижмы, тысячелистника и проч. в том, что они дают слишком много горечи.

Povorot

Когда то товарищ мне привез с Финляндии кристаллы ментола для бани, а на этикетке была надпись схожая по написанию с метанолом. Может и тут что то такое?

Dudley

Може бути! Як це можна перевірити?

gorbzil

Цитата: ГОГа від 20-02-2020, 06:25:53
На диаграмме, присутствует МЕТАНОЛ (зеленый цвет)  Это опечатка. Надо исправить. Метанол не имеет запаха и вкуса, он как этанол и помимо этого, ядовит.
я то не профі в джині, але пошук в інтернеті дав мені полягати, що то є сивушні масла.
http://absintheclub.ru/forum/viewtopic.php?f=15&t=12
Этот метод очень хорошо известен, и может быть лучшим для дистилляций сущности, где каждый начинается с хорошего духа и где methanol/fusels не проблема.
гугл дає переклад для methanol/fusels - метанол / сивушки, а якщо забити в гугл methanol/fusels то перша силка попадає на вікіпедію https://en.wikipedia.org/wiki/Fusel_alcohol
Далі гуру джина вирішувати Вам.

voldemar

Цитата: Kroll13 від 16-02-2020, 16:04:22
Шукай такій! Дуже ароматний! Обов'зково цілий!
Дай наводку,де шукать , будь ласка)))

Dudley

Я дягель купую вже не один рік в старого напівсліпого діда, який його сам збирає на болотах, а потім висушує! Але в нього вже не має, забрав останній! Потрібно чекати нового сезону!

SMF spam blocked by CleanTalk