Вяленое мясо.

Автор Delta, 15-02-2020, 18:04:31

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

moh1971

Цитата: Shuller_RM від 26-02-2020, 22:54:49детальніше
Принцип примерно такой.

Олежище

Можно сюда заглянуть, можно в тему про бастурму. Погода шепчет, засыровяль или засырокопти чего нибудь. У меня висят бараньи ноги. Варено-копченая нога барана или лопатка прелесть. Хочется сыровял.
Самая большая проблема при сушке, обеспечить влажность. Если у меня раньше был закал(твердая корка снаружи и мягкое внутри), то я мочил продукт чистой водой, заматывал в полиэтилен и отправлял в холодильник на несколько дней, затем опять сушка.

moh1971

Вот мечта ленивого колбасника :D

У нас я   не нашел.Только на иностранных сайтах.
https://www.smokedust.co.uk/shop/10-dry-age-bags-250-350/

пЫво

Цитата: moh1971 від 21-03-2020, 08:59:31
У нас я   не нашел.Только на иностранных сайтах.
Или, ближе, у него на сайте. Если есть там родственники, кто может передать.
Со мной не спорил Батарейкин!)))
[url="http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476"]http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476[/url]

Експериментатор

Мясо э солене (бастурма , Брезаола,коппа і  тд) і вялене( хамон ,прошутто крудо і тд) відрізяються тим  ,що останні мають значно довший час дозрівання- відповідно там відбувається крім усушки ферментація. Експеременти з соленим мясом мене особисто не вразили побував робити коппу і брезаолу. А от вялене сподобалось дуже .але як і у всіх виникла проблема занадтто швидкої усушки ,вирішив її дуже просто (роив вялену телячу вирізку ,і а ля хамон)після кількох днів підсихання мясо покривав шаром смальцю.як виявилось так роблять з прошутто -обмазують сумішшю смальцю ,рисової муки і чорного перцю.Колагенова оболонка не рятує -спробував і на ковбасах і на мясах.Д ля ковбаси без клімкамери може підій оболонка типу айцел на Аромат дерева є 47 nalo Ferm -ну дуже сподобалась, міцнюща! і  можна витримувати у звичайному холодильнику
Коп, потім полювання і рибалка,зараз самогон,що ж далі?

самвидат

Цитата: Експериментатор від 28-03-2020, 19:58:16
Мясо э солене (бастурма , Брезаола,коппа і  тд) і вялене( хамон ,прошутто крудо і тд) відрізяються тим  ,що останні мають значно довший час дозрівання- відповідно там відбувається крім усушки ферментація. Експеременти з соленим мясом мене особисто не вразили побував робити коппу і брезаолу. А от вялене сподобалось дуже .але як і у всіх виникла проблема занадтто швидкої усушки ,вирішив її дуже просто (роив вялену телячу вирізку ,і а ля хамон)після кількох днів підсихання мясо покривав шаром смальцю.як виявилось так роблять з прошутто -обмазують сумішшю смальцю ,рисової муки і чорного перцю.Колагенова оболонка не рятує -спробував і на ковбасах і на мясах.Д ля ковбаси без клімкамери може підій оболонка типу айцел на Аромат дерева є 47 nalo Ferm -ну дуже сподобалась, міцнюща! і  можна витримувати у звичайному холодильнику
так колагенова оболонка від пересихання не спасає, теж чув про так званий айцел, треба буде спробувати!
В колагеновій оболонці сподобалась лиш почеревина свиняча(типа копакола) якщо я правильно назвав! Бо сало таки так не пересихає:)

Олежище

Отзывы о чудо пакетах на сайте емколбоски самые разнообразные. От восторга до образования плесени. Мой выбор климат камера. По крайней мере винный шкаф на элементах Пельтье. С постоянным обдувом.

moh1971

Цитата: Олежище від 06-06-2020, 07:49:44Мой выбор климат камера.
Ну это идеальный вариант.Но наверно с этим пакетом можно будет не заморачиваться с увлажнителем.Просто поставить терморегулятор в холодильник.

Микола Григорович

Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

Олежище

Никола, если ты думаешь, что я не смотрел этот ролик, то ты забдуждаешься. Смотрел....
По итогу, думаю можно этот пакет заменить на коллагеновую пленку или на пергамент. Должно все получится.

Микола Григорович

Олежище, Тю, то я зробив посилання на фразу "чудо пакет", щоб тим, кому це цікаво, було зрозуміліше :D :D :D
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

moh1971

Цитата: Олежище від 19-09-2020, 21:07:40на коллагеновую пленку или на пергамент.
На сколько я понял там более продвинутый материал,который позволяет не получить закал при колебаниях температуры и влажности.

Сергій Леонідович

я купил этот пакет,делали в нём пивчики,прикольная штука
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

moh1971

Цитата: Сергей Леонидович від 20-09-2020, 10:48:49я купил этот пакет
А где?На тот момент я у нас найти не смог.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

SMF spam blocked by CleanTalk