Обсуждение Джина и способов его потребления

Автор APTEM, 06-03-2015, 17:28:05

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Цитата: Kroll13 від 27-09-2020, 20:04:31Смак і аромат ялівцю стали дуже м'якими, не нав'язливими, округлими
Логично. Ушли наиболее яркие ноты из ароматики при кипении, остались как раз менее навязчивые
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ДимаС

Цитата: Kroll13 від 29-09-2020, 12:28:41
http://ginology.ru/quiz
Тест про Вашу обізнаність стосовно джину! :)
Лукас смог снять шляпу с первого раза)

ГОГа

Наверное, Дима прав.
Как по мне, то открывая бутылку джина я, в первую очередь, должен ощутить аромат зимы, Нового Года, хвои, цитрусовых и отголоски лета.
Да в коктейле - все по иному: там основой джин, а вот шапкой - все иное. И
эта шапка может быть и шляпой, и беретиком, и сомбреро, и просто вуалью.
Округлость сделать и получить никогда не поздно.
Но как классно ощутить именно укол можжевелового аромата! Не мягкий толчёк нечто хвойного, но именно укол аромата можжевеловых шишкоягод, который кружит голову, опьяняет и создает новогоднее настроение!
Единственный "грех" на земле - это глупость

ДимаС

От пожму удалённо руку и заплюсую каждое слово выше, Георгий, снимаю шляпу.

ГОГа

Spoiler
Подумал, решил: вытирать ничего не буду.
Это спор и в нем рождается истина.
[close]

Dudley

Гога, я з Вами категорично не погоджуюся стосовно округлості! "Ялівцевий укол" отримати, як два пальця... З такою задачею справиться навіть аматор! Збалансованість і повнотілість джина, основні критерії по яким оцінюється джин! Це не я придумав! Звернемося до Monkey 47! 47 ботанікалів! Баланс, насиченість і м'якість! Ялівець там точно не випирає, але він там є і дуже добре відчувається через свою округлість!

ГОГа

Володя!
Любитель «как два пальца..» справится с ароматом можжевельника, но это будет не укол, это будет удар, который дегустирующий будет ощущать весь вечер и даже содрагаться от него на утро. А я под уколом имею ввиду именно момент, когда ощущаешь тонкий аромат шишкоягод, именно УКОЛ, который потом хочется повторить еще и еще.
Что касательно 47 ботанических ингридиентов в джине Monkey 47, то это ИМХО маркетинговый ход. Видишь ли, осознать, ощутить и прочувствовать 47 ароматических ингридиентов не в состоянии обычный потребитель джина. Не под силу это и большинству дегустаторов.  Так зачем это? Ответ я назвал. Да, джин достойный, но... не все любители джина вносят его в первую свою десятку. Это как с Hendrics: реклама, объемы прожаж, красивая бутылка, неплохой вкусоаромат и ..все..
Видишь ли, для меня джин - это не картина, в которой художник применил хренову тучу цветов и оттенков,  для меня джин - это картина, которая вызывает определенные эмоции, о коих я писал ранее, пусть даже эта картина монохроматична.
Но, конечно же, каждый имеет свое мнение ))

Dudley

Я хочу спробувати цей "укол"! Це комерційний джин чи з форуму?

ГОГа

Це комерційний джин, але я сподіваюсь, що найближчим часом, з допомогою пристрою від Ігоря, для вакуумної дистиляції  (отримання АрСов) я досягну мети.
І знов-таки: все це - і «укол», і «округлимть смаку», збалансованість, повнотілість і одночасно  «сухість і холод» - все це дуже, дуже розмиті поняття, які у кожного сприймаються індивідуально.
Так, я згодний, що вони є, наприклад, у професійних дегустаторів, але це є наслідком навчання і сприйняття певних вкусоароматичних відчуттів під певними назвами. Ось приклад: мій колега зі Львова робить джин на цукровій самогонці. Його оточення звикло до присмаку саме самогону у джині, вважають, що джин на самогонці більш округлий і повнотілий. Коли  я продегустував його джин (і не тільки я, але і мій колега, що звик до джину мого, джину відомих фірм), то окрім гидотного присмаку самогону, який мовби обіймає решту смакоароматики, не відчув нічого особливого і мій колега по дегустації - теж...

Dudley

Ну так з цим треба боротися! Це ж середньовіччя! Так само з тими концентратами і ароматизаторами! Джин-корзина теж зло! Це має право існувати, але не має право називатися автентичним джином!

добавлено: 01-10-2020, 08:58:25

Напишіть будь ласка назву джину! З-під землі дістану!

Dudley

Колеги, давно хотів попрацювати з грейпфрутом! Зробити його основним інгредієнтом, звичайно після ялівця. При дистиляції я використав і свіжу цедру і м'якоть без білих і прозорих перетинок. Отримав дуже хороший, як на мене, результат! Дегустаційні замітки поки що не буду викладати, так як має бути ще декілька дегустацій. Зараз не про це! Роблячи начитку про цей фрукт знайшов цікаву інфо. У прозорій плівці, яка покриває кожну дольку міститься хінна кислота. Далі цитата: "Хинную кислоту получают синтетически гидролизом хлорогеновой кислоты". На жаль не знаю що це і думаю в домашніх умовах це зробити буде складно! Прийшла думка шляхом мацерації цих прозорих перетинок грейпфрута отримати рідину, яка б при методі холодного з'єднення з джином давала гірчинку, схожу з тою, яку ми відчуваємо у тоніку. Хочу почути думки колег! Дякую!

ГОГа

Немного геморно: собирать пленку с грейпфрута.
Я хочу прикупить хинина гидрохлорид:
https://aspirinca.com/parazity/hinina-gidrohlorid
Это чистый продукт, не влияющий на вкусоароматику.

Dudley

Грейпфрут я і так використовую для джина! Цедра, м'якоть і прозора плівка! Виходить безвідходне виробництво! :) А гемор - це мій каньок! :)

Beaton

ГОГа

А вот тут я и поспорю.
Задам вопросы:
- спирт- весьма важный компонент, гемор с его получением есть?
- не вся ботаника уживается «в одном котле» - есть ли гемор с раздельными дистилляциями?
- часть ботаники - весьма экзотического происхождения и весьма дорогостояща: есть ли гемор с ее приобретением?

SMF spam blocked by CleanTalk