Малыш. Управление насосом.

Автор Игорь, 07-12-2020, 12:52:51

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Назим

Цитата: Игорь від 08-01-2021, 14:52:21
Достаточно написать сообщение и я сам вставлю в список в первом сообщении.
можно меня записать в очередь на стандартную комплектацию (12вольт) "Малыша" ?
цена устраивает, отправка в Узбекистан.
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

gorbzil

А де находиться калькулятор розведення спирту, прошивку нову залив, а його небачу

ИгорьTopic starter

А цього ще нема. Але буде.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

gorbzil

Цитата: Игорь від 25-05-2021, 05:02:06
А цього ще нема. Але буде.
Зрозумів. Дякую

ИгорьTopic starter

Але щоб раалізувати цей задум, мені потрібна певна допомога. Спливли деякі складнощі. 
Спирт та вода різні рідини, в них різна щильність та в'язкість. Тому один оберт колесчатка на воді та на спирті - це різні об'єми. Якщо для такого "калькуляторного" розведення наливайка буде налаштована на воду, вона дасть хибний об'єм спирту, якщо налаштувати на спирт, зхибить з водою. Тому я призупинив реалізацію цього задуму. Калькулятор встромити на сторінку можна, але наливати воду та спирт прямо зі сторінки ще зарано.

Які подальші кроки я бачу...
В налаштуваннях зараз є один - єдиний коефіцієнт перерахунку. Виходить, що кожного разу при переході з води на спирт чи зі спирту на горілку, треба буде робити переналаштування. Це не влаштовує. Треба запам'ятовувати в  налаштуваннях декілька коефіцієнтів, а потім просто перемикати з одного на інший. Здатність дозувати невідому рідину (як зараз, з швидким автопошуком коефіцієнта), треба лишити, це вдале рішення.
Тому, аби згодом не витрачати час, можеш вже зараз визначити та десь записати  коефіцієнти для спирту, води, та ще для чогось. Але  в першу чергу треба визначитись зі швидкістю наповнення та всі виміри робити саме з такою швидкістю.

питання до практиків. Чи є сенс зменшувати швидкість наповнення наприкінці наливу? Бо різка зупинка в останню мить лоскоче нерви. Принаймні мені 😀

moh1971

Наверно есть смысл Малаша оставить Малышом, а на его прототипе сделать автомат с двумя насосами. Ну типа как газировка с сиропом. Вводишь крепость и объем, получаешь раствор. Тогда можно дома на кухне иметь стационарный автомат сортировки :D

Сергій Леонідович

Цитата: gorbzil від 25-05-2021, 08:01:41Чи є сенс зменшувати швидкість наповнення наприкінці наливу? Бо різка зупинка в останню мить лоскоче нерви. Принаймні мені 😀
На мій погляд,не треба і так сподобається
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

FlyHalf

ЦитатаЧи є сенс зменшувати швидкість наповнення наприкінці наливу?
Игорь, ты писал, что наливать надо на скорости при которой вычисляли коэфициент погрешности. Не повлияет ли замедление на точность? Можно замедление вставить как опцию на выбор, по желанию?

ИгорьTopic starter

Если последние 5 или 10% объема будут налиты со скоростью вдвое-втрое меньше крейсерской, не думаю, что это существенно повлияет на точность.
Замедление как опцию на выбор вставить можно, надо определиться нужно ли. Потому что наличие множества неиспользуемых опций может существенно усложнить работу с прибором.

FlyHalf

Тогда "не дОлжно множить сущее без необходимости". Я так думаю.

gorbzil

Після секунд тридцяти на максимальних обертах малюк вирубається, потім вмикається і знову в отруб. Після зменшення обертів вмикається і починає роботу. В чому може бути проблема, грішу на Китайців.
Ввімкнув малюка ганяти по колу воду, без холодильника, працює на 100% вже хвилин 5 і все гуд. Йду шукати далі.

гуральник

Може вимикається тому, що задана температура  опустилася нижче, а оберти максимальні?
Любіть життя. Повторення не буде...

gorbzil

Цитата: doctor від 26-05-2021, 21:38:39

Може вимикається тому, що задана температура  опустилася нижче, а оберти максимальні?
Так я встановлював мінімальні оберти 90-100

moh1971

Цитата: gorbzil від 26-05-2021, 20:36:42на максимальних обертах малюк вирубається, потім вмикається і знову в отруб.
Это скорей всего включается защита блока питания. Нужно ему ограничить максимальные обороты.

ИгорьTopic starter

Цитата: gorbzil від 26-05-2021, 21:49:29
Цитата: doctor від 26-05-2021, 21:38:39

Так я встановлював мінімальні оберти 90-100
Йдеться про оберти в режимі очікування. Якщо там нуль , то без потреби охолодження насос буде зупинятись.
Мінімальні оберти, про які ти пишеш, то є мінімум ШІМ. То інше.

SMF spam blocked by CleanTalk