Настоянка на корені джинджури

Автор dan_ko, 03-11-2021, 19:06:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

dan_koTopic starter

Доброго здоров'я.
Презентували мені декілька корінців джинджури (тирлич жовтий).
Можливо хтось настоював або знає рецепт. Буду дуже вдячний.

фотограф

Це ж горечавка по іншому ? Навряд чи згодиться куди, хіба що у комплекті для чогось, з іншими прянощами чи спеціями. Просто настоянка з нього   "вирви око", яка гірка.  Цікавий дистилят з нього, я пив щвейцарський, 45 градусів.  Але повторити не зміг, взяв десь грамів 25-30 на літр спирту, пару тижнів потримав, колір темний, запах бомба - після перегонки слабенький натяк на смак та аромат. Потрібно  мабуть грамів 100 на літр спирту брати.  А самий поширений  напій з нього це "Сьюз",  французський лікерчик, гіркосолодкий. 

кальвадос

drink all

Игорь

Все настои трав имеют мощное влияние на организм, поэтому те рецепты, которые можно найти, могут оказаться скорее лекарственными, чем "напиточными". Ну и, разумеется, есть смысл  узнать какое влияние и на что такой настой оказывает.
И если настойку горечавки принимают по 15 капель от запора, то нет ли опасности выпив ее 150 грамм,  пустить в штаны подливу? :)
ЦитатаНастойка из горечавки желтой. Используют при колитах, запорах и атонии кишечника. Для ее приготовления берут 100 г высушенных перемолотых частей растения и заливают литром водки или качественного дистиллята. Настойку убирают в место, защищенное от солнечных лучей. Спустя несколько дней ее процеживают и употребляют по 15-25 капель, которые разводят в 50 мл чистой воды. Принимают средство за 15 минут до еды 3 раза в сутки
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

dan_koTopic starter

Цитата: Игорь від 04-11-2021, 06:32:57Все настои трав имеют мощное влияние на организм
Цілком з вами згоден.
Вся справа в концентрації настоянки і в кількості випитого :). Тому і цікаво, можливо хтось пробував настоювати, так би мовити "скільки чого і до чого добавляти"

добавлено: 04-11-2021, 09:59:18

Джинджура (тирлич). Унікальна рослина, що входить до більшості бальзамів, які виготовляють у Європі, зокрема і в Україні. Адже тирлич містить у собі гіркоти, які особливо цінні для організму. Завдяки гірким сполукам стимулюється травлення, жовчовиділення, активізуються бактерицидні властивості й гепатопротекторна функція.

У давнину вважалося, що цю рослину створив сам Бог і тому її бояться чорти. Про цілющі властивості джинджури складали пісні й легенди в Карпатах. Ось, наприклад, така коломийка: «Ой, хто чічков джинджуровов собі личко миє, то той буде найфайніший на всю Коломию. А хто випив того зілля, що із Чорногори, він забуде тую хижу, де живуть дохтори».

Горяни також полюбляли куштувати джинджурівку – настоянку тирлича на горілці. Особливо в пригоді вона ставала під час пишних застіль з численними наїдками, коли потрібно було підтримати процеси травлення.

SMF spam blocked by CleanTalk