Бочка після віскі для виноградного дистиляту і навпаки

Автор BEERчук, 17-11-2021, 21:57:43

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

BEERчукTopic starter

Добрий вечір! Шановні колеги, чи є у когось  інформація щодо можливого використання бочки, у якій настоювалося віскі, для  настоювання виноградного дистиляту? І друге питання, щодо зворотнього використання: якщо в нову вимочену бочку залити виноградний дистилят - то чи можливе її наступне використання для настоювання віскі чи бурбону?
Не буду більше пити я!..Хоч правда,
Яка розумная цьому альтернатіва?

makrak80

В нашої справі можно робити все , може ексклюзів якійсь вийде . Алеж бурбон бажано заливати в бочки сильного обжигу ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

voffka75

Как хочешь, так и делай. Противопоказаний нет. Твоя винокурня, твои правила.

BEERчукTopic starter

Цитата: makrak80 від 17-11-2021, 22:02:32В нашої справі можно робити все , може ексклюзів якійсь вийде . Алеж бурбон бажано заливати в бочки сильного обжигу ...
Експериментувати, звичайно, можна, але всеж  - може хтось таки це вже робив?
Не буду більше пити я!..Хоч правда,
Яка розумная цьому альтернатіва?

KosKiev

Мои друзья, пиво крафтовое варят, специально для выдержки пива покупают бочки из под крутых виски и Бурбонов из Европы. Платят по 400€ за бочку 500л. Пиво варят для этого Имперский стаут.
Результат мне довелось откушать  после выдержки 3 месяца этого пиваса в такой бочке. ОЧЕНЬ необычный вкус, с нотками дуба и бурбона, тягучее, с длинным послевкусием. И что интересно, буквально от 100мл ощущается прилив сил, стало даже жарко, видимо градус сразу начал отрабатывать....а градус там не меньше 13% .
Извините если криво написАл...

И ещё, выдерживать виски в бочках после виноградных напитков это же классика.

Мой опыт- маленький боченок 12л после 3 циклов выдержки брэнди по 7-8 месяцев перестал интенсивно отдавать вкус дуба напитку. Я его разобрал, вынул один утор, собрал и обжёг до состояния "кожа крокодила". Правда сам собрать не смог, отправлял Виталику в Житомир.
Так вот, в этом боченке после сильного обжига получил очень интересный бурбон, правда виноградные нотки были значительно слабее.
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

гуральник

Цитата: BEERчук від 17-11-2021, 22:31:09може хтось таки це вже робив?
Робив, тільки, якщо бочка була в роботі, то бажано спочатку потримати на трісках для кольору.
Любіть життя. Повторення не буде...

Privoz

После зерновых или солодовых фрукту не надо, а наоборот можно и даже нужно

кальвадос

краще після фруктового дистиляту, або вина.
drink all

SMF spam blocked by CleanTalk