Скумбрія в томатному соусі

Автор Бандерівець, 31-03-2022, 17:20:31

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

БандерівецьTopic starter

Вчора приготовив скумбрію в томатному соусі, хотів щоб була, як магазина, а вийшла в рази смачнішою. Хочу поділитися рецептом.

Почистив рибку від хвостів та плавників, розпотрошив, добре це робити коли вона підмерзша. Брав 3-и рибки
Далі зробив загущувач для соусу, на сковорідку дав масла коли воно розтопилося добавив ложку муки і добре прогрів.

Нарізав дрібно цибулю та підсмажив на олії до прозорого стану, після чого добавив, одну натерту моркву. Через 3-4 хв. добавляємо паприку і прожарюємо її 1 хв. постійно перемішуючи, щоб непідгоріла інакше буде гірчити. Після спецій вливаємо банку томатної пасти 500 мл.  і 4-5 хв її прогріваємо щоб вона позбулася свого сирого запаху та добавляємо кипятку. Кипятку добавляємо стільки, як нам сподобається, так щоб рибка покрилася потім повність у соусі. Добавляємо спецій, давав  духмяний перець, чорний перець, лавровий лист та пару гілочок гвоздики і спеції до риби.
Добавляємо по неповній столовій ложці солі та цукру.
Порізану рибку кладемо в готовлений соус і накриваємо кришкою

Поміщаємо нашу рибку з соусом в духовку на 15 хв. при температурі 230 градусів, після чого збавляємо температуру до 150 і так тримаємо 2 години.
Через 2 години виключаємо нагрів і чекаємо поки рибка в духовці не відкриваючи її остине до кімнатної температури.

Повірте косточок взагалі немає, смакота ОГОООО.

Смачного

ДимаС

15 хв. 230С - тобто зразу у розігріту духовку ставити, чи таки у холодну духовку? Бо щось стрьомно щоб не рвануло...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Сергій Леонідович

Цитата: ДимаС від 31-03-2022, 18:30:10Сообщить модератору    Записан
вибачаюсь, що має рвонуть?
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Цитата: ДимаС від 31-03-2022, 18:30:10
15 хв. 230С - тобто зразу у розігріту духовку ставити, чи таки у холодну духовку? Бо щось стрьомно щоб не рвануло...
Чого має рванути?
Які причини?

ДимаС

Банки не лопнуть при контакті з гарячою духовкою раз, та при швидкому нагріві та розширенні при цому нагріві залишків воздуху у банці?

Сергій Леонідович

Цитата: ДимаС від 31-03-2022, 19:46:48
Банки не лопнуть при контакті з гарячою духовкою раз, та при швидкому нагріві та розширенні при цому нагріві залишків воздуху у банці?

які банки? Річ іде про блюдо приготовлене в гусятниці, утятниці, каструлі. Ні про які банки річі не було, якщо, звісно, я не помиляюся

БандерівецьTopic starter

Та звісно, готуємо в сковорідці, баняку, гусятниці, я готував на донишку від скороварок що Віля колись роздавав

ДимаС

Ну, посмакувати то одне, а запаси - то інше. Мені цікаво саме за банки скляні, закатані кришками... Десь казали що твіст-офф стравлюють зайве...

makrak80

Цитата: ДимаС від 01-04-2022, 17:44:41Десь казали що твіст-офф стравлюють зайве...
так , стравлюють . Я навіть їх використовую в автоклаві ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 31-03-2022, 17:20:31Вчора приготовив скумбрію в томатному соусі, хотів щоб була, як магазина, а вийшла в рази смачнішою. Хочу поділитися рецептом.

Почистив рибку від хвостів та плавників, розпотрошив, добре це робити коли вона підмерзша. Брав 3-и рибки
Далі зробив загущувач для соусу, на сковорідку дав масла коли воно розтопилося добавив ложку муки і добре прогрів.

Нарізав дрібно цибулю та підсмажив на олії до прозорого стану, після чого добавив спеції, спеції треба піджарювати біля 30 сек. постійно перемішуючи. До спецій пішли солодкий перець, духмяний перець, чорний перець, лавровий лист та пару гілочок гвоздики. Після спецій вливаємо банку томатної пасти 500 мл.  і 4-5 хв її прогріваємо щоб вона позбулася свого сирого запаху та добавляємо кипятку. Кипятку добавляємо стільки, як нам сподобається, так щоб рибка покрилася потім повність у соусі.
Добавляємо сіль та цукор.
Порізану рибку кладемо в готовлений соус і накриваємо кришкою

Поміщаємо нашу рибку з соусом в духовку на 15 хв. при температурі 230 градусів, після чого збавляємо температуру до 150 і так тримаємо 2 години.
Через 2 години виключаємо нагрів і чекаємо поки рибка в духовці не відкриваючи її остине до кімнатної температури.

Повірте косточок взагалі немає, смакота ОГОООО.

Смачного
Вова напиши будь ласка, скільки чого

БандерівецьTopic starter

Сергей Леонидович, Я Сергій не важив, давав все на око, інтуітивно

Скільки риби було, уже непамятаю, давно робив. Зараз на жаль важко це зробити, світло постійно виключають

БандерівецьTopic starter

Приготовив вчора в мультиварці, готовив під тиском годину часу. Вийшло просто бомбезно, навіть хребта не має, розчинився в соусі )))). Тільки муку для загущування добавляв в кінці, а не на початку, інакше би скороварка не набрала тиск

SMF spam blocked by CleanTalk