Сливовица, грушовица, абрикосовица.....

Автор Олежище, 03-09-2012, 22:48:20

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Батарейкин

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Kabah

Так пиво закривають звичайною кронпробкою, а сидр/шампанське пластиковою чи корковою пробкою з мюзле яка тримаэ набагато быльший тиск. В ігристі вина зазвичай дають від 10 до 20 г/л глюкози. Більше може не витримати пляшка.

ДимаС

Я сидр закривав останній раз кронекороком 28мм все супер.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: Kabah від 21-06-2022, 16:18:28а сидр/шампанське пластиковою чи корковою пробкою
я в ПЭТ заливал
главное что бы бульбочки были
а с 8 грамм их очень предостаточно. некоторые жаловались, что много
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Kabah

Для ПЕТ цілком можливо що 8 грам це забагато. В мене з ПЕТ сумний досвід, як не закручував, але всеодно підспускало тому перейшов виключно на скло і забув про ПЕТ як про страшний сон. Перший раз було страшновато, навіть ставив одну контрольну пляшку з манометром, але як показала практика 15г/л скло держить прекрасно.

добавлено: 21-06-2022, 22:56:17

Цитата: ДимаС від 21-06-2022, 16:21:39Я сидр закривав останній раз кронекороком 28мм все супер.

Скільки давли цукру і як довго зберігали ?  Деякі виробники той же Берілденд для економії закривають кроном, але в мене щось до нього немає особливо довіри.

ДимаС

12г/л
Швидше пляшка рвоне ніж кронекорок зірве

Батарейкин

Цитата: Kabah від 21-06-2022, 22:53:50тому перейшов виключно на скло і забув про ПЕТ як про страшний сон.
гыы гыы

Цитата: Kabah від 21-06-2022, 22:53:50але як показала практика 15г/л скло держить прекрасно.
гыы гггыыыыы ггггггыыыыы

расскажу про свой страшный сон )))
вернее реальность.
ездил на выходные в село
возвращаюсь домой...
захожу в коридор....
и нюхаю аромат прекрасного красного ирландского эля ((
он уже пару недель в стекле стоял на антресоли одежного шкафа....
а в самом шкафе две дубленки...ну хер с моей она хорошая, но уже старая
а вот за дубленку жены отгреб бы конкретно ((...  прпонесло!  протекло мимо)))))))))))

в пивной флудовой ветке я  выкладывал фото
две бутылки рвануло (((

а те что высылал как подарки форумчанам... я предупреждал! и заматывал стекло в стрейч пленку ((((((((((

Spoiler
кролику почему то не досталось (((
[close]

добавлено: 21-06-2022, 23:57:10

Цитата: Kabah від 21-06-2022, 22:53:50як довго зберігали ? 
от времени не зависит...
более того Медовуха которая была надутая через три года стала впуклой (((
но это опять же ПЭТ

Kabah

Роблю в склі вже не перший рік і не першу тисячу пляшок. Жодного вибуху тфу-тьфу-тфу ... було один раз знайдено розбиту пляшку, але як показало розслідування то скинули коти. Головне це лити в правильні пляшки які тримають тиск і при  додаванні глюкози дуже добре вимішувати, щоб не було комків або якигось інших локальних місць в ємності де збільшена концентрація цукру.

добавлено: 22-06-2022, 00:13:15

Цитата: makrak80 від 20-06-2022, 22:52:46Мабудь твій сидр був дуже міцний , важко дріжжі запустити в такой рідині , їх спирт угнетає ...

Цукор при первинному бродінні я не додаю в будь якій формі, бродить чистий сік. 17% цукру набродить ну максимум 8% спирту, для дріжжів це просто ніщо.

Батарейкин

Цитата: Kabah від 22-06-2022, 00:04:21Роблю в склі вже не перший рік і не першу тисячу пляшок. Жодного вибуху тфу-тьфу-тфу ...
круто!!!
свои фотки взорваного стекла не нашел (((

makrak80

Kabah, як шампанізацію робиш , добавкою цукру та дріжжів ? Не буває з нього сухой сидр , чи ти зупіняєш бродіння пастерізацієй ?
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Kabah

Глюкоза плюс шампанські дріжжі EC1118, пастеризацію не роблю,  сидр роблю виключно сухий.

Kabah

Історія з грушевим сидром закінчилася повним фіаско. Після шампанізації вийшло гівно рідкісне.  Походу піде на перегон.  З яблучним соком, як чистим, так і з невеликолю добавкою груші - все чудово. Для себе вирішив остаточно - грушовий сидр або на перегон, або як добавка до 10% до яблука.

котХ

Кто пробовал делать мацерат из шелковицы, что подскажите. думаю засыпать емкость мятой шелковицей и залить спиртом, затем перегнать прямотоком.

ДимаС

для мацерації краще не розминати її - бо буде майже як з абрикосом - потім ні профільтрувати ні декантувати, та можуть ті лохміття (звісно, якщо не ПВК), прилипати та підгорати на ТЕНах.

vova0869

Осмелюсь предположить .Мацерацией делают ароматные спирты .А где у шелковицы аромат ? Я делал тутовницу / шелковицу сбраживал и перегонял/ результат ни вкуса не запаха пилась мягинько.

SMF spam blocked by CleanTalk