Аппарат для чачи

Автор Игорь, 13-05-2020, 00:02:59

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

snork209

Голови покрапеьно, не збирався ні в якому разі відбирати. Роблю так, при другому перегоні зернової сировини 25*СС: голови беру 3-5відсотків від об'єму залитого сирцю в кубі, тоненькою  струйкою, без всіляких царг, потім приєдную царгу в якій мідні трубки д 15 для боротьби з сірководневими сполуками та холодильник. Налаштовую відбір приблизно 30-40мл./хв Відбираю тіло до 90-92 градусів за Цельсієм в кубі.

Сергій Леонідович

Цитата: Игорь від 29-01-2022, 13:55:21Кстати, очень жду результата запуска той игрушки с маленьким насосиком.
уже скоро
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ZSerje

Цитата: snork209 від 29-01-2022, 14:26:10Налаштовую відбір приблизно 30-40мл./хв Відбираю тіло до 90-92 градусів за Цельсієм в кубі
Краще брати тіло по міцності в струї відбора. Регулюючи потужність тена.
Треба бути пильним,  щоб не прогавити сивуху.

snork209

Цитата: ZSerje від 29-01-2022, 15:42:31Краще брати тіло по міцності в струї відбора. Регулюючи потужність тена
Треба бути пильним,  щоб не прогавити сивуху.
Врахую на майбутнє.

KosKiev

Заканчиваю работы по проекту ПБК.
Холодильник немного великоват по габаритам, но то такое...

добавлено: 11-02-2022, 14:44:23

Игорь, подскажи плиз место установки гильзы термодатчика в паровой зоне для управления процессом. Тройник и трубки 1/2". Резьба слева для обратного клапана. Я предполагаю почти посредине тройника с небольшим смещение вправо (2-3мм). Гильза открытая из трубки 8х1мм. Чтобы выступала только наружу на 10 мм.
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

KosKiev

Вітаю шановні колеги. Нарешті запустив свою ПНБК. Перший пуск робив на воді, щоб у разі чого, не втратити продукт. Так і трапилося, підкапував кламп ТЕНу, при кресленні не врахував товщини теплоізоляції, прийшлося додатково робити поглиблення, та то таке...
Завтра планую запустити на сахарній бразі. Поки так:
Все працює. МУП керує основною мережею охолодження, половинка фанколу слідкує за температурою пари над дефлєгматором.
ТЕН 4 кВт, керує РОСА, на потужності 100% радіатор горяченький, десь 50-55°С. Думаю це норм, бо в цеху 25°С.
Поки є такі заміри:
1. Наповнення 30л браги - насос 60вт мембранний= 7'25"
2. Перелив з верхнього у нижній куб дуже порадував- 30л =55"
3. По часу нагріву- поки так  підвищення температури браги на 18°С за 11' при потужності 3кВт, потім дав максимум, але загалом замімяю при наступному нагріванні браги.
4. Теплоізоляція чудова- тільки верх ледь теплий. Три шари картону 3мм + три- чотири шари спіненого поліетилену 5мм (це мінімум, бо куби з кегів, вирівнював бокові площі.
По термометрах:
РОСА: 1- над ТЕНом
2- На виході голів після доохолоджувача- аварійний на воду.
МУП: 3. вода після комбінованого холодильника.
4. Температура браги у верхньому кубі
ФАНКОЙЛ: 5- температура у дефлегматорі- парова зона.

По насосах, ще раз, усі насоси 12в мембранні:
МУП- 24вт- стандарт
ФАНКОЙЛ 24вт- такий самий
Наповнення - 60 вт
Сервоприводи поки не ставив, спочатку руцями все відкриваю.
Перемикач на все поки не ставив, теж поки руцями

Додам пару фото.

Окреме ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ за саму ідею, натхнення та допомогу ІГОРЮ.

Завтра буде щось більш конкретно.

KosKiev

Короткий звіт:
Перегони браги з цукру.
Почав з дозування по 35л порція. Загальний об'єм браги 200л.
1. Наповнення насосом мембранним 60 вт. Вимкнення по пресостату. Пресостат тимчасово вструмляю у отвір у Тампері (верхній куб) з силіконовим патрубком відміряної довжини, після наповнення закручую заглушку. Вже проплатив замінити заглушку шаровим нерж краном 1/2.  Цей вузол такий:кламп 2' з штуцером 1/2. Надалі планую до низу клампу доварити трубку нерж 15мм відміряної довжини, зверху різьби - кран. Зверху крана стціонарно- пресостат.
Ще одне- поки наповнюється Тампер, у нижньому кубі попередньо підігріта брага вже закипає, а змійовік у Тампері ще не у рідині. Пари прориваються крізь холодильники у вигляду повітряних бульбашок прямо у попугу.= то не дуже добре. Є два рішення: Перше- почекати поки не наповниться Тампера другою порцією браги щоб покрити змійовик (це десь 40% часу наповнення - 3 - 4 хвилини)Тампера, та тоді вже вмикати РОСА.
Друге- застосувати більш потужний насос для наповнення - цикл наповнення зараз з насосом 12в 60 Вт близько 7 хвилин.
Розмірковую.

Дал: відпрацював режими з пустою царгою, далі заповню царгу мідними кільцями Рашега 15х15х1 мм. Трубу вже сплатив, завтра забираю та починаю вечорами після роботи їх виготовлення.

Далі- потужність весь час на повну 4 кВт. Бачу у подальшому зменшення до 2 кВт тільки на відбір голів (це вже з царгою з насадкою).  РОСА бімбокає при досягненні граничних температур, чітко можна виставити режими за температурою у режимі роси "П" окремо Голови,Тіло, Хвости.

Про охолодження: основний насос 12в мембранний з МУПом, на лінії зливу врізка з штуцерами для насосу дімрота, що розташований у паровій зоні  Є таке спостереження:
Коли температура пари підвищується, ФАНКОЙЛ потроху автоматично підвищує оберти свого насосу.
Цей насос бере воду з лінії після холодильників і пропустивши її крізь дімрот, повертає вже нагріту воду в ту саму лінію, тільки на 3 діаметри фітинга далі.
Так от: настає момент коли насос Фанкойлу висмоктує всю воду з лінії. Потім ще підвищує оберти і починає смоктати ще й гарячу. А от оберти МУПу залишаються постійними- мінімальними.

Зараз я намалював графік і вручну додаю оберти МУПу згідно температури пари.
Мінімум ставлю 200, потім за три рази піднімаю по 50 одиниць.

У фанкойлі прогулює блок керування вентилятором. Виникла ідея замість МУПу  та мембранніка 12в, щоб основною подачею води керував блок фанколу, який призначений керувати вентилятором, тыльки насос поставити на 220, або знайти блок живлення насосу 12в, якому можна змінювати напругу 220 на вході, щоб він адекватно реагував та регулював оберти насосу 12в.

Раджусь з Ігорес, чи так можна. Якщо вийде- цим процесом по воді буде керувати ФАНКОЙЛ.

По часу перегону: один цикл перегону 35л з заповненням на наступний перегону займає 2,5-3 години. За світловий день з 6.00 до 22.00 зробив 5  циклів - це з урахуванням що витрачав час на настроювання та підлаштування.
Поки так.

KosKiev

Зробив кільця Рашега для царги. Всього було 12,5м труби ф=15х1 KME Sanco. Нарізав роликовим труборізом, крутив трубу дріль, дріль вмикав ногою натискаючи вимикач від квартирного дзвінка. Швидкість виконання максимум 2,5 м труби за годину. З перекурами - витратив два вечори та один вихідний.
Потім знімав фаску. Зажим змайстрував з двох дерев'яних брусків. Ще приблизно стільки часу витратив.
На виході: царгу ф=3' заповнив на 850мм. До 1000 мм треба ще 2-2,5 м труби.

makrak80

Скільки грошей за трубу віддав ? Не дешевше було б готові купити ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

А нащо фаску знімати?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

KosKiev

Цитата: makrak80 від 01-08-2022, 21:12:30Скільки грошей за трубу віддав ? Не дешевше було б готові купити ...
2146 грн за 12,5м
А ти бачив що ІГОРЮ прислали?
Так ото ж.

добавлено: 01-08-2022, 21:22:47

Цитата: ДимаС від 01-08-2022, 21:13:07А нащо фаску знімати?
Ніж труборіза трохи дуже втомився, треба було зняти гострі завусенки.

Відео процесу:
https://youtube.com/shorts/omiPJesTkDE?feature=share

makrak80

Цитата: KosKiev від 01-08-2022, 21:21:032146 грн за 12,5м
та втож , готові першокласні кільця на метрову царгу дешевше б були ... Я у нашого колегі брав по 800 грн кг , да ще з бонусом . Мені на 750мм царгу пішло 1,5 кг , тобі на метрову 2 кіля хватило б . Так ні , нам треба натрахатись як слід ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

KosKiev

Цитата: makrak80 від 01-08-2022, 22:02:34у нашого колегі брав по 800 грн кг , да ще з бонусом . Мені на 750мм царгу пішло 1,5 кг , тобі на метрову 2 кіля хватило б . Так ні , нам треба натрахатись як слід ...
Вам треба потрахатись,. А в мене царга 3'=75 мм
За 12,5мх0,391=4,89кг  кілець ти заплатив би 4,89*800=3920грн
Тобто ти "натрахитись як слід" на
3920-2146=1774 грн
На здоров'я.
А в мене це хоббі, створити щось власними руками та розумно зєкономити. Інструмент вже був

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 01-08-2022, 22:02:34Я у нашого колегі брав по 800 грн кг , да ще з бонусом
еще три кг там или где купишь?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Батарейкин, Олеже , навіщо мені 3 кг ? Да мені більш не треба !

SMF spam blocked by CleanTalk