Нужен совет опытных)

Автор Rafa, 06-09-2022, 10:22:32

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

RafaTopic starter

Всем привет!
Нигде не могу найти информации по двум вопросам, которые не дают покоя.
Перегоняю на скороварке. Второй перегон на сухопарник+барботер. Холодильник самодельный. Есть 2 вопроса:

1.Режим выбираю "суп" там в инструкции 100 градусов. нагрев. Первый перегон в спирт сырец, дальше розбавляю до 20% и очищаю углем и на вторую перегонку. На втором перегоне отбираю головы, дальше по достижению 45% хвосты.
Все пишут, что при 100 градусах нельзя делать перегон, так как попадают сивушные масла. Насколько плохо, что температура 100 градусов? По сути я забираю тело после всех фильтров от 85 градусов до достижения 45%. Насколько тут влияет температура 100 градусов на качество дистилята?

2.Холодильник делал сам, дистилят выходит горячий. Насколько это плохо?

Заранее спасибо за консультацию!

ДимаС

Цитата: Rafa від 06-09-2022, 10:22:32Насколько тут влияет температура 100 градусов на качество дистилята?
Те що ти виставив на скороварці 100С це ще не значить що в каструлі є ті 100С. По факту там температура кипіння рідини, яка вміщує спирт - це менше 100С.
100С буде тоді коли закінчиться спирт повністю і буде барда, яка, до речі, теж кипить не при 100С. Тому все добре, суп чи тушити режим не має ніякого значення - тобі треба максимальний нагрів і ти його маєш.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

RafaTopic starter

Цитата: ДимаС від 06-09-2022, 12:42:49
Цитата: Rafa від 06-09-2022, 10:22:32Насколько тут влияет температура 100 градусов на качество дистилята?
Те що ти виставив на скороварці 100С це ще не значить що в каструлі є ті 100С. По факту там температура кипіння рідини, яка вміщує спирт - це менше 100С.
100С буде тоді коли закінчиться спирт повністю і буде барда, яка, до речі, теж кипить не при 100С. Тому все добре, суп чи тушити режим не має ніякого значення - тобі треба максимальний нагрів і ти його маєш.

Дуже дякую за відповідь! Результат на виході мені дуже подобається, але хочу розвіяти сумніви)
Залишився момент з температурою на виході. Виходить гарячий дистилят, розумію що холодильник не встигає охолодити. Наскільки це погано?

ДимаС

Цитата: Rafa від 06-09-2022, 13:32:13Виходить гарячий дистилят, розумію що холодильник не встигає охолодити. Наскільки це погано?
я так розумію що знизити нагрів неможливо, тому або холоднішу воду давати у холодильник, або більше напір води. Якщо нічого не допомагає - залишиться тільки змиритись з цим.

vova0869

Я думаю ты вырастешь из скороварки возьмёшь тогда холодильник мощный .А можно диммером снизить нагрев.

Батарейкин

я думаю что прежде чем отвечать на подобные вопросы нужно поинтересоваться фото этой скороварки и холодильника

добавлено: 06-09-2022, 19:06:41

Цитата: Rafa від 06-09-2022, 13:32:13Результат на виході мені дуже подобається, але хочу розвіяти сумніви)
так как подобные выражения говорят о многом ...  и не в лучшую сторону (((((((((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Сергій Леонідович

Цитата: Батарейкин від 06-09-2022, 19:05:48я думаю что прежде чем отвечать на подобные вопросы нужно поинтересоваться фото этой скороварки и холодильника
Может быть что хочешь!  :)  Мне подарили кухонный комбайн, а вчера я увидел на Амазоне, насадку к нему, дистиллятор с сухопарником, ценой 250 евро, ржал три часа!  :D
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

vova0869

Да не хочется отбить человеку все желание .Многие не понимали и уходили с обидой.

andy

Цитата: vova0869 від 06-09-2022, 20:17:25Да не хочется отбить человеку все желание .Многие не понимали и уходили с обидой.
100 процентов. Мне как новичку когда то отбивали. Главное чтоб не тролль. Ну а там поможем.Rafa, Читай, и будет тебе счастье.
Деньги под ногами, сумей поднять.

Назим

Цитата: Батарейкин від 06-09-2022, 19:05:48так как подобные выражения говорят о многом ...  и не в лучшую сторону (((((((((
и кроме того, заполнение профиля, наверное будет, хорошим тоном...
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

Игорь

Rafa, ты даже не представляешь себе куда ты попал и что тебе предстоит.
Предстоит, если кратко, избавиться от знаний и представлений о дистилляции, которые ты нахватал на блошиных помойках YouTube, и заменить их чемоданом четких, осознанных и проверенных знаний.
Иногда это не проходит безболезненно но что поделать?

Начну с плохой новости. Даже с двух.
Ты - не Господь Бог. И производитель скороварок -тоже.
Только Всевышний (то есть Природа) устанавливает Законы Природы. 
А мы - смертные - даже нарушить их не можем, не то, чтобы изменить.
Речь о температуре кипения. Вода в открытой кастрюле (а на твоей кастрюле стоит холодильник, значит она открыта) кипит не при сотне градусов, а при той, которая соответствует температуре ее кипения при данном атмосферном давлении. 
То же относится и к браге. Если какой-то неуч пишет, что отбирает из браги головы при температуре 70 градусов, надо четко понимать, что либо он врёт, либо не там измеряет температуру. Потому что брага начинает закипать при температуре около 90 градусов.
Теперь о сухопарнике.
Сухопарник - это костыль. Не знал? Тогда расскажу про костыль. 
Если у человека больные ноги и он хреново ходит, ему нужен костыль. Тогда он начинает ходить лучше.
И может случиться так, что он начнет рекомендовать костыль людям со здоровыми ногами. Из благих побуждений. Он-то с костылем стал ходить лучше, и он верит, что и здоровый человек с костылем обретёт счастье.
Но -увы-это заблуждение. Здоровому человеку костыль ничем не помогает, а только занимает руки и является бессмысленным грузом.
Давай усугублю.
Если человек родился без ноги и не мог ходить совсем, то считает протез главным изобретением человечества. И он в чем-то прав. Но если он порекомендует человеку с нормальными ногами отрезать одну из них и поставить протез,его надо останавливать.
Вернёмся к дистилляции.
Нормальный холодильник не требует сухопарника. Сухопарник - это костыль, это протез для хренового, сделанного без мозгов, холодильника. 
Нормальный холодильник, используемый в правильном тепловом режиме, не провоцирует брызгоунос кубового содержимого в приемную ёмкость, и ему не нужен костыль для устранения последствий брызгоуноса.
Развиваем мысль. 
Костыль не улучшает работу здоровых ног, а сухопарник не улучшает работу здорового холодильника. Все равно здоровый ходит лучше инвалида.
Вывод. Если холодильник здоров и не вызывает брызгоунос, то "брось костыль и иди".
Если же холодильник - инвалид и работает хреново, то может есть смысл не поддерживать его костылями -сухопарниками, а сдать в металлолом и сделать нормальный, здоровый холодильник?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

Саме так, бо історія дистиляції на одному з етапів намагання покращити міцність продукту та одночасно покращити якість продукту була і вона перейшла у інший якісний розвиток у вигляді сухопарників, з яких оператор краном періодично зливав флегму у куб, щоб зменшити накопичення концентрації хвостових фракцій, які неодмінно прориваються з парами до відбору. Потім такі модернізовані «сухопарники» почали ставити один над одним і прийшла ера колон і розуміння тарілок. Це був початок ще нового якісного етапу розвитку. Десь там по дорозі ще з'явився дефлегматор...

добавлено: 07-09-2022, 07:57:20

На сьогодні усі підприємства починаючи з 1939р. відмовились від сухо парників у тому вигляді в якому їх використовуєш ти бо вони рахують гроші і не готові платити за те що не працює

добавлено: 07-09-2022, 08:02:34

Або з 1839р. зараз не пригадаю точну цифру але є речі які просто її у виготовленні і на них продовжують заробляти виробники купи непотрібного заліза за які користувачі які не розуміють процесів готові платити гроші за непотріб

Игорь

Викладу свій погляд. Я не бачив жодного давнього зображення дистилятора з купою банок поруч.
Все почалось саме з дефлегматора (перший з них - шолом аламбіка), тарілки з'явились значно пізніше, і вони жодним чином не стосуються сухопарників.  Вважати, що сухопарники - пращури тарілок - це помилка, яка робить з сухопарників щось корисне.
Сузопарник жодним чином не стосується дистиляції. Це - деталь від парової машини, яку пристосували до холодильника тоді, коли його зробили не руками, а ногами.
Сухопарник з'явився тоді, коли хтось зробив холодильник з занадто тонкої (напевно поцупленої на виробництві) трубки. Це призвело до того, що дистилят не мав можливості вільно виходити назовні, він виходив з затримкою, що призводило до періодичного підвищення тиску в кубі, що супроводжувалося зростанням тиску. Коли цей пар нарешті виштовхував застраглу рідину, тиск в кубі різко падав, а це подібно відкорковуванню пляшки шампанського. Це викликає різке вскипання кубової рідини з бурним раптовим викидом пари та бризк рідини, які пара виносить назовні, знов забиваючи, закорковуючи  трубку холодильника.
Таким чином, на виході холодильника маємо потік дистилята, в більшій чи меншій мірі наповненого брагою.
Едиший нормальний шлях позбавитись цього невподобства- викинути горбатий холодильник та зробити нормальний.
Ненормальний, радянський, зкомуніздити на роботі це й сухопарник від паровозу, або примостити щось подібне. 
Сухопарник - це дійсно костиль, ознака дуже поганого обладнання. Це як синя ізолента, якою на москвичі перемотані тормозні шланги.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

RafaTopic starter

Дуже дякую всім за відповіді! Профіль доробив та завжди готовий до здорового гумору, про сухопарник-костиль супер!)

Новий апарат куплю після того, як наберуся досвіду, щоб чітко розуміти що конкретно потрібно і під які цілі. Поки була скороварка, докупив кришки сухопарника та барботера і тренуюся на цьому.

Фото конструкції зроблю  як буду переганяти, але сама конструкція на другий перегон така: Скороварка 6л. - скляна банка сухопарник - скляна банка барботер - саморобний холодільник мідна трубка в бутилі з під води з постійним потоком води з крану(зрозумів що щого точно треба міняти).

Чомусь вважав що сухопарник слугує для затримки важких шкідливих фракцій, дякую за інформацію, буду далі вивчати. Також перші краплі без нього 65% а з ним 80-85%

Сам процес такий: Брагу перегоняю напряму на холодільник для отримання спирту сирця(нічого не відділяю голови/хвости) - потім розбавляю до 20% та очищаю вуглем і на другий дробний перегон. Потім з готового продукту роблю настойки.

DAP

Приєднуюся до колег - чим зможемо - тим допоможемо:)

SMF spam blocked by CleanTalk