Делаем дистилятор

Автор Roman2149, 21-09-2022, 20:57:48

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

Цитата: Roman2149 від 21-09-2022, 20:57:48нужен аппарат для производства самогона из сахарных, фруктовых и зерновых браг
при таких замовленнях, це або пвк, тобто паро - водяний котел, або два агрегата, або одно з двох. Не бувє комбайна, який робить усе, навіть на 20 літрів. Прямоточник, це універсальний дістілятор, а куб для нього, це вже інша справа. Цукор, це одно, зерно це інше, плодово-ягідне, це ще шось, треба  знать що ти хочеш, комбайн, це маячня
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

vova0869

Не торопись покупать.Ты сначала определись .А мы чем сможем поможем .   Кег это хороший куб но для индукционки не подойдёт.Я предложил бы куб с ферромагнитным дном  для индукционки и тэном на клампе . А для густых браг из того же алюминиевого бидона сделать парогенератор.

Roman2149Topic starter

Ок, тоді так, в основному я буду в цьому апараті робити дистилят з цукрової браги, але в сезон фруктів можливо і з них(із зерновими брагами погратися хочу), можливо дистилятор мені і не потрібен так як я буду в основному робити з цукру, але і спирт мені не потрібен

добавлено: 22-09-2022, 20:51:52

Цитата: vova0869 від 22-09-2022, 20:35:33
Не торопись покупать.Ты сначала определись .А мы чем сможем поможем .   Кег это хороший куб но для индукционки не подойдёт.Я предложил бы куб с ферромагнитным дном  для индукционки и тэном на клампе . А для густых браг из того же алюминиевого бидона сделать парогенератор.
Та я и не планирую на индукционке гнать тк она у меня хоть и есть настольная однокомфорочная и вроде как и проф но работает импульсами и я думаю не подойдет, пример работы индукционки на минимуме, а это 500 ватт ниже(без импульсов это стартуя с 1700 ватт)

Beaton

Цитата: Roman2149 від 22-09-2022, 20:36:55
Ок, тоді так, в основному я буду в цьому апараті робити дистилят з цукрової браги, але в сезон фруктів можливо і з них(із зерновими брагами погратися хочу), можливо дистилятор мені і не потрібен так як я буду в основному робити з цукру, але і спирт мені не потрібен

добавлено: 22-09-2022, 20:51:52

Цитата: vova0869 від 22-09-2022, 20:35:33
Та я и не планирую на индукционке гнать тк она у меня хоть и есть настольная однокомфорочная и вроде как и проф но работает импульсами и я думаю не подойдет, пример работы индукционки на минимуме, а это 500 ватт ниже(без импульсов это стартуя с 1700 ватт)

Зачем тебе загонять индукционную в режим импульсов?
Первую перегонку так и все последующие делай на максимуме.
У тебя дистилляция а не ректификация, покапельный отбор голов на протяжении 10 часов тебе не нужен. Просто собери 50-100 мм что первым вытечет и нюхай вливать а общий «котёл» или вылить.

Roman2149Topic starter

Такая печь выдержит аппарат литров на 40-50 с брагой, стеклокерамика, диаметр 26 см?

ДимаС

Цитата: Roman2149 від 22-09-2022, 22:17:38
Такая печь выдержит аппарат литров на 40-50 с брагой, стеклокерамика, диаметр 26 см?
Це чудова індукційка.
Дивись, завжди можна зробити ніжки на кубові або підставку під нього щоб він майже торкався поверхні плити. Це точно безпечніше ніж ставити 50-60кг на прилад
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Roman2149Topic starter

А куб 30-40 литров чтоб на индукцию ставить с спец дном здесь кто может сварганить?

Beaton

Цитата: Roman2149 від 23-09-2022, 00:09:05
А куб 30-40 литров чтоб на индукцию ставить с спец дном здесь кто может сварганить?
Никто. Слишком геморно варить кастрюлю с 0.8 металла.
Дешевле купить готовую китайскую,тот же смакуй.

ДимаС

І на Смакуі можна вчитись та робити непагані дистиляти, і сходити на акваградус - теж є в твоєму бюджеті апарати. Приклад на фото. Є і під індукцію і під ТЕНи. Для першого апарату буже за галаза.
Я стартував з 15л джиноварки - це під індукцію прясоточний дистилятор. Без автоматик та дефлегматорів. Просто і достатньо щоб зрозуміти процес. Єдине що зараз брав би зразу з ТЕНами, а не для індукції

Roman2149Topic starter

Цитата: ДимаС від 23-09-2022, 07:30:15
І на Смакуі можна вчитись та робити непагані дистиляти, і сходити на акваградус - теж є в твоєму бюджеті апарати. Приклад на фото. Є і під індукцію і під ТЕНи. Для першого апарату буже за галаза.
Я стартував з 15л джиноварки - це під індукцію прясоточний дистилятор. Без автоматик та дефлегматорів. Просто і достатньо щоб зрозуміти процес. Єдине що зараз брав би зразу з ТЕНами, а не для індукції
Мені на смакуй та акваградус не подобається матеріал куба, там метал не aisi 304, він
іржавіє, є погані відгуки про ті фірми, віддавали назад щоб підварювали. Так що мабудь треба куб з тєном, щоб з норм метала, можливо з кега, дивлячись по цінам можє і не новий

ДимаС

Як на мене тоді треба визначитись який тип з'єднання буде - молочка чи кламп. Мені подобається кламп більше.
Підібрати окремо дистилятор та куб, все. Приклади на фото нижче. Все є у продажу.

vova0869

Есть ёмкость на 40 л с лючком около 20 см.Если есть сварщик можешь реализовать хотелки .Цена 3000 гр.Варилось аргоном на ЮМЗ швы не обрабатывались .Я с них кубы делал .Сейчас сварщик на войне.Есть ещё дистиллятор моноблок под молочку. Цена 2500 гр.

Roman2149Topic starter

Цитата: vova0869 від 23-09-2022, 12:33:01
Есть ёмкость на 40 л с лючком около 20 см.Если есть сварщик можешь реализовать хотелки .Цена 3000 гр.Варилось аргоном на ЮМЗ швы не обрабатывались .Я с них кубы делал .Сейчас сварщик на войне.Есть ещё дистиллятор моноблок под молочку. Цена 2500 гр.
Сварщика нормального в знакомых нет, конечно рукожопых по городу хватает, а возиться с материалами и искать нормального сварщика и транспорта нет и времени, хотелось бы чтобы специалист аккуратно и с хорошего материала все сделал

makrak80

Раджу придбати деф дімрота , вертікальний  або наклонній  з відбором по рідині , та царгу 0,75-1,0 м . Не треба тобі ПК чи БКМ , клопотно там регулювати відбор ... Потім абгрейдіть можна до РК , якщо буде бажання , а я гадаю що буде ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Roman2149Topic starter

Цитата: makrak80 від 23-09-2022, 13:54:13
Раджу придбати деф дімрота , вертікальний  або наклонній  з відбором по рідині , та царгу 0,75-1,0 м . Не треба тобі ПК чи БКМ , клопотно там регулювати відбор ... Потім абгрейдіть можна до РК , якщо буде бажання , а я гадаю що буде ...
Знайшов такий варiaнт, https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/distillyator-kolonna-IDGzH9R.html?isPreviewActive=1
Або цєй https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/distillyator-brazhnaya-kolonna-IDFYArv.html?reason=seller_listing%7Cnormal, тут мені вважається якість роботи краще

SMF spam blocked by CleanTalk